Pytanie mam następujące. Czy ktoś z Was ma jakąś wiedzę na temat ubezpieczeń w Polsce na auta RHD zarejestrowane?? Przyprowadziłem sobie merca e klase 320cdi i zarejestrowałem i ubezpieczyłem. Było to w lutym. Jak sprawdzałem to było ze 3 ubezpieczycieli którzy nie stosowali ''zwyżki'' za auta RHD. Teraz na ryku został jeden czyli MTU.
Chodzi mi o to że chciałbym pojeździć tym samochodem ze 3 lata bo mi to nie sprawia problemu, ale jeśli MTU zmieni politykę i będzie stosowało ''zwyżki'' za RHD to nie będzie sensu rejestrować takich aut w PL. Teraz jak wyliczałem ubezpieczenia sobie to MTU było poniżej tysiaka a wszystkie inne powyżej 3tyś i jak za rok przyjdzie zapłacić 3-4 tyś za ubezpieczenie to będzie nie ciekawie... ;/
Ktoś może coś wie na ten temat ?
Chodzi mi o to że chciałbym pojeździć tym samochodem ze 3 lata bo mi to nie sprawia problemu, ale jeśli MTU zmieni politykę i będzie stosowało ''zwyżki'' za RHD to nie będzie sensu rejestrować takich aut w PL. Teraz jak wyliczałem ubezpieczenia sobie to MTU było poniżej tysiaka a wszystkie inne powyżej 3tyś i jak za rok przyjdzie zapłacić 3-4 tyś za ubezpieczenie to będzie nie ciekawie... ;/
Ktoś może coś wie na ten temat ?