• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie anglika zarejestrowanego w PL.

Luka5

Początkujący
Punktów
1
Pytanie mam następujące. Czy ktoś z Was ma jakąś wiedzę na temat ubezpieczeń w Polsce na auta RHD zarejestrowane?? Przyprowadziłem sobie merca e klase 320cdi i zarejestrowałem i ubezpieczyłem. Było to w lutym. Jak sprawdzałem to było ze 3 ubezpieczycieli którzy nie stosowali ''zwyżki'' za auta RHD. Teraz na ryku został jeden czyli MTU.

Chodzi mi o to że chciałbym pojeździć tym samochodem ze 3 lata bo mi to nie sprawia problemu, ale jeśli MTU zmieni politykę i będzie stosowało ''zwyżki'' za RHD to nie będzie sensu rejestrować takich aut w PL. Teraz jak wyliczałem ubezpieczenia sobie to MTU było poniżej tysiaka a wszystkie inne powyżej 3tyś i jak za rok przyjdzie zapłacić 3-4 tyś za ubezpieczenie to będzie nie ciekawie... ;/

Ktoś może coś wie na ten temat ?

Luka5

Początkujący
Punktów
1
Widzę że żadnego info tutaj nie dostanę. Podzwoniłem po ubezpieczycielach i wiem już co i jak. EOT temat można zamknąć.

szymek-24

Bywalec
Punktów
0
A co się ciekawego dowiedziałeś od ubezpieczycieli ?

JarekDK

Nowy
Punktów
0
Luka5, minęło trochę czasu, nadal masz tego merca? W MTU? Akceptują zniżki uzbierane w UK?

Nex89uk

Nowy
Punktów
0
Mi się udało, ale ubezpieczyłem w aviva i zniżki też miałem wczesniej z aviva więc po 2 telefonach udało się ich przekonać

Do góry Bottom