Menu
Forum
Nowe posty
Szukaj na forum
Nowe treści
Nowe posty
Ostatnie wpisy na profilach
Ostatnie aktywności
Użytkownicy
Obecnie na forum
Ostatnie wpisy na profilach
Szukaj w wpisach na profilach
Zaloguj
Szukaj
Szukaj
Szukaj tylko w tytułach tematów
Przez:
Nowe posty
Szukaj na forum
Menu
Zaloguj
Install
Witamy na Forum Anglików!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość.
Zarejestruj się
lub
Zaloguj
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Forum
Komentarze
Ubezpieczenie anglika w Polsce
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Odpowiedz w temacie
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ubezpieczyciel" data-source="post: 27556" data-attributes="member: 7558"><p>@1olek - nie będę się z Tobą wdawał w polemikę odnośnie rejestracji auta z kierownicą po prawej stronie bo widzę, że nie jesteś kompanem do dyskusji tylko bardziej do kłótni.</p><p>Nie ma żadnym kodeksie prawnym w RP ani jednego paragrafu, który zabraniałby rejestracji auta RHD w naszym kraju. Jeżeli taki znasz to napisz go tutaj albo zamilknij, ja się więcej w tej sprawie wypowiadać nie będę bo nie to jest istotą całej dyskusji w tym temacie.</p><p>W między czasie możesz jeszcze raz zapoznać się dokładnie z tym co napisałem bo wychwytujesz tylko to co chcesz wychwicić. Nie napisałem nigdzie, że łatwo można zarejestrować anglika w Polsce, na chwilę obecną jest uregulowane w taki sposób, że zależy to od indywidualnej decyzji Ministerstwa Infrastruktury ale to nie jest problem. Problemem w Polsce jest uzyskanie przeglądu zerowego, którego nikt nie chce wydać ponieważ boi się o stracenie uprawnien ale po raz kolejny podkreśle, że nie jest to nigdzie w polskim prawie jasno uregulowane (czytaj zabronione).</p><p>Czytanie forum i się na nim wymądrzanie bez żadnego podparcia swoich tez to jedno a działanie to zupełnie inna sprawa.</p><p></p><p>@zweckform - też tego nie rozumiem ale osobiście znam nie jedną osobę, która zarejestrowała auto przez telefon a nawet osobiście po wizycie w cztery oczy bez problemów. Oczywiście są również takie przypadki w których w identycznych sytuacjach sprzedanie polisy spotyka się z decyzją odmowną, a czym to jest spowodowane to pisałem wyżej.</p><p>Zresztą daleko szukać nie trzeba, wystarczy spojrzeć na ten temat i masz pełne spektrum, jeden pisze, że absolutnie nie ma mowy o ubezpieczeniu, drugi, że powiedzieli mu, że tylko na 30 dni, kolejny ubezpiecza już drugi rok, jeszcze inny ubezpiecza 4 auta bez problemów. To tylko obrazuje jak bardzo ludzie, agenci i wszystkie służby państwowe w Polsce są zdezorientowani w tej sprawie.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>W przypadku rozwiązania umowy z powodu niezarejestrowania auta w kraju automatycznie zwracana jest kwota za niewykorzystany okres polisy z zastrzeżeniem, że rozwiązanie umowy ubezpieczenia nie zwalnia ubezpieczającego z obowiązku opłacenia składki za okres w jakim Ubezpieczyciel udzielał ochorny ubezpieczeniowej, czyli np. w przypadku płacenia miesięcznych rat ubezpieczenie musi zostać zapłacone przez jeszcze 30 dni od daty otrzymania wypowiedzenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ubezpieczyciel, post: 27556, member: 7558"] @1olek - nie będę się z Tobą wdawał w polemikę odnośnie rejestracji auta z kierownicą po prawej stronie bo widzę, że nie jesteś kompanem do dyskusji tylko bardziej do kłótni. Nie ma żadnym kodeksie prawnym w RP ani jednego paragrafu, który zabraniałby rejestracji auta RHD w naszym kraju. Jeżeli taki znasz to napisz go tutaj albo zamilknij, ja się więcej w tej sprawie wypowiadać nie będę bo nie to jest istotą całej dyskusji w tym temacie. W między czasie możesz jeszcze raz zapoznać się dokładnie z tym co napisałem bo wychwytujesz tylko to co chcesz wychwicić. Nie napisałem nigdzie, że łatwo można zarejestrować anglika w Polsce, na chwilę obecną jest uregulowane w taki sposób, że zależy to od indywidualnej decyzji Ministerstwa Infrastruktury ale to nie jest problem. Problemem w Polsce jest uzyskanie przeglądu zerowego, którego nikt nie chce wydać ponieważ boi się o stracenie uprawnien ale po raz kolejny podkreśle, że nie jest to nigdzie w polskim prawie jasno uregulowane (czytaj zabronione). Czytanie forum i się na nim wymądrzanie bez żadnego podparcia swoich tez to jedno a działanie to zupełnie inna sprawa. @zweckform - też tego nie rozumiem ale osobiście znam nie jedną osobę, która zarejestrowała auto przez telefon a nawet osobiście po wizycie w cztery oczy bez problemów. Oczywiście są również takie przypadki w których w identycznych sytuacjach sprzedanie polisy spotyka się z decyzją odmowną, a czym to jest spowodowane to pisałem wyżej. Zresztą daleko szukać nie trzeba, wystarczy spojrzeć na ten temat i masz pełne spektrum, jeden pisze, że absolutnie nie ma mowy o ubezpieczeniu, drugi, że powiedzieli mu, że tylko na 30 dni, kolejny ubezpiecza już drugi rok, jeszcze inny ubezpiecza 4 auta bez problemów. To tylko obrazuje jak bardzo ludzie, agenci i wszystkie służby państwowe w Polsce są zdezorientowani w tej sprawie. W przypadku rozwiązania umowy z powodu niezarejestrowania auta w kraju automatycznie zwracana jest kwota za niewykorzystany okres polisy z zastrzeżeniem, że rozwiązanie umowy ubezpieczenia nie zwalnia ubezpieczającego z obowiązku opłacenia składki za okres w jakim Ubezpieczyciel udzielał ochorny ubezpieczeniowej, czyli np. w przypadku płacenia miesięcznych rat ubezpieczenie musi zostać zapłacone przez jeszcze 30 dni od daty otrzymania wypowiedzenia. [/QUOTE]
Wstaw wypowiedzi użytkowników…
Nazwa
Weryfikacja
Jakiego koloru jest krzyż w logo naszego forum
Odpowiedz
Forum
Komentarze
Ubezpieczenie anglika w Polsce
Warsztat samochodowy Szczecin
Do góry
Bottom