• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

"Stary " problem !

bmen

Nowy
Punktów
0
Witam, jestem tu nowy , przeglądałem forum szukając czegoś podobnego do mojego problemu....Opisze sprawę i proszę o pomoc:

Otóż mieszkam w ROI , nabyłem tu motor od znajomego znajomego, który to ten obiecał mi dostarczyc dokumenty na niego . Motor jest na blachach NI tak zostałem poinformowany przynajmniej. Upominając sie tego Pana o te dokumenty spotykam się tylko z odpowiedzia " tak zaraz " "za tydzien " itd. Postanowilem wziąźc sprawy w swoje ręce, dzisiaj zadzownilem do DVLA do ktoregos tam wydzialu i mowie swoja historie, kobieta slyszac ze kupilem motor w NI daje mi numer telefonu bym tam dzwonil z problemem. Wiec dzwonie do północnej - miły głos odpowiada ze taki numer rejestracyjny nie istnieje w połnocnej , może jest w szkocji walii lub brytani . No wiec dzwonie znowu do DVLA i dowiaduje sie ze oczywiscie maja taki numer tam ale juz nie obecny . tak jakby zostal wyrejstrowany. czytajac troche o tym mowie do kobiety co moge zrobic , gdzie szukac jakis dokumentow itd , odeslala mnie z powrotem do polnocnej co juz mnie rozbawilo raczej ... mowie ze tam nic nie wiedza o tym motorze wiec polecila mi wyslanie formularza V576 co uczynilem natychmiast.

Wiem ze to moze na nic , bo jak juz czytalem wyrejstrowany pojazd raz nie moze dostac dwoch papierow na rozne nazwiska, czy jest jakies inne rozwiazanie od ponownej rejestracji gdzie trzeba ruszyc tam danym pojazdem (chodzi o MOT)?????moze jakis inny formularz cos pomoze o zgubieniu np dokumentow lub cos takiego wiem ze chyba taki jest ??? I czy to prawda ze raz wyrejestrowane auto w UK nie moze byc tam ponownie zarejestrowane ( chodzi mi o eksport ) ???

Dzieki za przeczytanie tego monologu :) to raz , dwa za ew, odpowiedzi i 3 sorka za pisownie

Do góry Bottom