• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja anglika - V5C

Keisuke

Nowy
Punktów
0
Cześć, czytałem już różne tematy, ale jednak potrzebuję bardzo jasnej i łopatologicznej odpowiedzi, żeby mieć pewność. Chcę zarejestrować RHD w Polsce.

Kupiłem auto z UK w Polsce, mam do niego V5C, nie posiada ono tylko wycinka nr. 9. Jest czyste, żadne z pól nie jest wypełnione. Ostatnim właścicielem jest w takim razie osoba, która widnieje w dowodzie, tak?

Jak mam z tym dalej postępować? Co wypełniać, czego nie ruszać? Wystarczy mi czyste V5C i umowa kupna-sprzedaży "spisana w UK"? I co dalej z tymi dokumentami, co i gdzie mam zanieść, co najpierw opłacać i załatwiać?

Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy zakup tego typu i zupełnie się nie orientuję w postępowaniu z takim autem! :)

Rzemek

Anglikomaniak
Punktów
1
Jak masz zamiar robić przekładkę, to zarejestruj dopiero po przekładce.
Unikniesz problemów przy rejestracji po przedkładce.
W przeciwnym razie będziesz musiał dokonać oficjalnie zmian konstrukcyjnych. A z tym oficjalnie jest problem w urzędach.

Keisuke

Nowy
Punktów
0
Rzemek Żadnych przekładek, nie po to szukałem importa z Japonii, żeby teraz psuć go kierownicą z lewej strony ;)

Majster Twoje posty mi się nie wyświetlają, mam puste okienka.

Do góry Bottom