• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przekładka Citroen c5

gregor22

Bywalec
Dołączył
23.09.2013
Postów
64
Punktów
1
Witam. Chcialem zapytac czy przekładka z citroena c5 x7 2.0 diesel bedzie pasowala do 1,6 diesel. Dziekuje
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3522
Punktów
485
Miasto
łódzkie
Będzie pasowała, sprawdź czy w przekładce masz pedał gazu z białą kostką i pedał hamulca na 1 lub 2 sprężyny.
Jak by co to mam dywany, silniczki wycieraczek, ramkę i komplet z wiązką pod navi do C5 X 7
 

gregor22

Bywalec
Dołączył
23.09.2013
Postów
64
Punktów
1
Będzie pasowała, sprawdź czy w przekładce masz pedał gazu z białą kostką i pedał hamulca na 1 lub 2 sprężyny.
Jak by co to mam dywany, silniczki wycieraczek, ramkę i komplet z wiązką pod navi do C5 X 7
Dziekuje .
 

gregor22

Bywalec
Dołączył
23.09.2013
Postów
64
Punktów
1
Będzie pasowała, sprawdź czy w przekładce masz pedał gazu z białą kostką i pedał hamulca na 1 lub 2 sprężyny.
Jak by co to mam dywany, silniczki wycieraczek, ramkę i komplet z wiązką pod navi do C5 X 7
W moim jest pedał gazu bez kostki (zalacznik 1) a w przekładce z kostka (załącznik 2). Da się coś z tego zrobić czy nie bardzo. Dziekuje IMG_20220904_130721.jpg image000000.jpg
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3522
Punktów
485
Miasto
łódzkie
Kostke masz i tu i tu jak pisałem są 2 rodzaje, a ten kabelek dodatkowy z klikiem w Angliku jest w główce pedału a w Lhd w stopce. Na tej płycie masz wtyczkę szarą i obok czarną na 1 pin i to właśnie ten, jak zauważysz to wtyczka jest 5 pin ale przedłużka na 4 pin
 
Ostatnia edycja:

gregor22

Bywalec
Dołączył
23.09.2013
Postów
64
Punktów
1
Kostke masz i tu i tu jak pisałem są 2 rodzaje, a ten kabelek dodatkowy z klikiem w Angliku jest w główce pedału a w Lhd w stopce. Na tej płycie masz wtyczkę szarą i obok czarną na 1 pin i to właśnie ten, jak zauważysz to wtyczka jest 5 pin ale przedłużka na 4 pin
dziekuje
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3522
Punktów
485
Miasto
łódzkie
Ja robie to tak
 

Załączniki

  • 100_2089.JPG
    100_2089.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 5

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3522
Punktów
485
Miasto
łódzkie
Silniczki wycieraczek nie da się kodować jak w Peugeocie idą do wymiany, w BSI kodujesz
 

Załączniki

  • 20170316_223459.jpg
    20170316_223459.jpg
    139,6 KB · Wyświetleń: 8
  • 20170316_223559.jpg
    20170316_223559.jpg
    94,5 KB · Wyświetleń: 7
  • 20170316_223657.jpg
    20170316_223657.jpg
    120,7 KB · Wyświetleń: 7

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3522
Punktów
485
Miasto
łódzkie
Silniczki są takie same ale inne są płytki sterujące jest master i slave ,
jeśli uda ci się kupić jakieś uszkodzone to mozesz przełozyć same płytki
 

Załączniki

  • 100_2093.JPG
    100_2093.JPG
    1,2 MB · Wyświetleń: 2
Ostatnia edycja:

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3522
Punktów
485
Miasto
łódzkie
mam kilka mechanizmów LHD
 

gregor22

Bywalec
Dołączył
23.09.2013
Postów
64
Punktów
1
Silniczki są takie same ale inne są płytki sterujące jest master i slave ,
jeśli uda ci się kupić jakieś uszkodzone to mozesz przełozyć same płytki
czyli jajk do uszkodzonych europejskich zaloze moje plytki to powinny dzialac prawidlowo?
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3522
Punktów
485
Miasto
łódzkie
Odwrotnie, płytki mają być europa LHD
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3522
Punktów
485
Miasto
łódzkie
Po co mówisz ze przekładka ?
 

gregor22

Bywalec
Dołączył
23.09.2013
Postów
64
Punktów
1
bo mam wbite w dowod ze kierownica z prawej strony a chvcialem zmienic na lewa
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3522
Punktów
485
Miasto
łódzkie
Najpierw rejestrowałeś a później przekładka ? :)
 

apollo

Zaufany warsztat
Dołączył
5.04.2009
Postów
353
Punktów
72
Miasto
Konin
WWW
www.przerabiacze.pl

gregor22

Bywalec
Dołączył
23.09.2013
Postów
64
Punktów
1
Witam a podpowiecie ktore to sa te kable od termometru zewnetrznego ktore trzeba przedłużyc? Dziekuje
 
Do góry Bottom