• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przegląd po przekładce auta już zarejestrowanego w Polsce

Bartos

Nowy
Punktów
0
Witam. Przeszukałem forum, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi nigdzie. Kilka dni temu zrobiłem przekładkę mojej Audi A3 8P. Auto od grudnia 2020 jest zarejestrowane w Polsce. Jeżdżę na polskich blachach. Problem polega na tym, że w dowodzie rejestracyjnym jest adnotacja z pieczątką „kierownica po prawej stronie” Teraz chcąc pozbyć się tego zapisu i móc legalnie jeździć potrzebuje przegląd po przekładce. Czy orientuje się ktoś może czy ten przegląd ma jakaś specjalna nazwę i czy tylko wybrane stacje diagnostyczne mogą go zrobić? Czy urzędnik może zakwestionować taki przegląd? Jestem z Krakowa i tu auto było rejestrowane. Byłbym wdzięczny za informacje

grzesiekkus12

Początkujący
Punktów
1
Trzeba zrobić zeczoznawce że jest przełożony na Europę i zmienić dowód i kartę i jechać na przegląd na państwowa stacje okręgowa i tyle . W karakowie zeczoznawca Doliwa wpisać w goglach
Automatyczne połączenie postów:

Trzeba zrobić zeczoznawce że jest przełożony na Europę i zmienić dowód i kartę i jechać na przegląd na państwowa stacje okręgowa i tyle . W karakowie zeczoznawca Doliwa wpisać w goglach
Jeśli jest teraz przełożony to nie wolno ci się takim autem poruszać po drogach bo w dowodzie jest kierownica po prawej stronie i jak by się coś stało to ubezpieczenie ci nie przyzna odszkodowania albo ty zrobisz wypadek to bulisz z własnej kieszeni

Bartos

Nowy
Punktów
0
Podbijam temat. Mam już opinie rzeczoznawcy. Teraz zostaje przegląd na stacji okręgowej. Orientuje się ktoś może gdzie w Krakowie zrobią mi przegląd potrzebny do wykreślenia z dowodu rejestracyjnego „kierownica po prawej stronie” bez problemów? Dzwoniłem do kilku stacji okręgowych w Krakowie. Zadają mi pytanie jaki dokładnie przegląd pan potrzebuje? W jednej stacji powiedziano mi, że potrzebuje zaświadczenie od Audi (papier z pieczątką), że auto nadaje się do przebudowy z ruchu lewostronnego na prawostronny. Sama opinia rzeczoznawcy im nie wystarczy.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
492
Miasto
łódzkie
I świadectwo szczepień :)

Do góry Bottom