• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z wykupieniem taxu

ice44

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Witam,
mam taki problem a mianowicie potrzebuje wrócić autem z anglii do PL. Auto na chwile dzisiejsza posiada mot. Nie posiada taxu ani ubezpieczenia i tu moje pytanie czy da rade wykupić tax na ubezpieczenie krotkoterminowe 1-2 dniowe jeżeli nie to może ktoś poda jakieś najtańsze rozwiązanie tego problemu. Tax jest mi potrzebny tylko i wyłącznie na dojechanie do promu.

Kabat

Nowy
Punktów
0
Miasto
Olsztyn
Witam podłącze się pod temat mam ten sam problem... powiem Ci ze istnieje mozliwosc wykupienia taxu na ubezpieczenie 1 - 2 dniowe ale z tego co czytalem i jak próbowałem wykupic auto nie moze bys starsze niz 15 lat, lecz ja mam z tym problem a mianowicie nie moge wykupic tego ubezpieczenia gdyż auto ktore chce przyciagnac jest z 1992 roku i piszą ze tak starego auta nie moge ubezpieczyc ?? Poradzicie cos na to ??

ice44

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wrocław
to niby bym się łapał bo auto mam z 2003r ale zdecydowałem sie na transport auta tirem. Koszt 1300zł i auto zabrane spod domu w anglii pod dom w Polsce.

Kabat

Nowy
Punktów
0
Miasto
Olsztyn
Icy44 a czy mogłbyś mi dac jakies info, albo namiar na tego kogos kto ci bedzie wiózł te auto.... moze ja tez bym sie zdecydował na to

tylki83

Początkujący
Punktów
1
Miasto
tarnowskie gory
Panowie ja chciałbym tylko dodać ze jeżeli już wysyłacie samochód do polski tirem to zrobić sobie parę zdjęć jak samochód wyglądać bo zasada jest taka ze samochody i tak lądują gdzieś na parkingu w pl i dopiero później są rozwożone do adresatów, a podczas pobytu na tym parkingu samochody są okradane z części które są tam komuś potrzebne, niemowie ze wszyscy stosują taki metody ale ja się z takim czymś spotkałem wiec jeżeli twój samochód jest sprawny to wskakuj i jedz nim osobiście do pl .
co do taxu to jest metoda poszukaj sobie kogoś kto posiada autotrader car insurance wtedy dajesz mu twój v5c, mot i kupi ci go na poczcie.
Jeśli już będziesz wysyłać samochód sprawdź dokładnie przewoźnika i nie pakuje się w żadne umowy na słowo Pozdrawiam

Kabat

Nowy
Punktów
0
Miasto
Olsztyn
tylki83 dzięki za info, masz w 100 % racje nie zawsze trafisz na uczciwego .....Ale juz mam załatwiony transport Tirem.... z polecenia mojego znajomego.... Przewoźnik sprawdzony........ Ale zrobie tak jak piszesz...... Cykne pare zdjęc, wrazie czego będzie jakaś podkładka...... No i jeszcze spisze umowe z przewoźnikiem, że zlecam mu auto do przewozu do PL no i w tej umowie jakies ważne jeszcze informacje beda napisane..... Jeżeli chodzi o AUTOTRADER CAR INSURANCE to wiedziałem ze tak mozna ale juz nie miałem czasu i nie chciało mi sie szukać....... Ale dzieki za pomoc

WAŻNE!!!​
Nie polecam tego przewoźnika.... http://allegro.pl/transport-aut-z-anglii-i1401750337.html (nick z allegro marcin3s) Dzwoniłem do niego, byłem umówiony... Ale mimo tego koleś nie raczył przyjechać, nie odbierał telefonów ani smsów...... Jedym słowem przekręt

tylki83

Początkujący
Punktów
1
Miasto
tarnowskie gory
Tak to juz jest dzwonisz do kolesia , przez telefon pelen profesjonalizm a puzniej wychodzi jedna wielka DUPA .
Kabat niezapomnij na umowie dopisac CZAS REALIZACJI u mnie mialo byc do 2 tygodni a zrobilo sie 6 tygodni z czego to bardzo sie wkurw...lem :) Pozdrawiam

Do góry Bottom