• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

POWRÓT ANGLIKIEM DO UK, GDY ZAKUP BYŁ Z PRZEZNACZENIEM NA EXPORT

Jack119

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pińczów
kupiłem auto z zamiarem wyexportowania go do PL, jednak z pewnych przyczyn chcę wrócić nim do UK i tam sprzedać lub (w razie trudności) podarować bratu który tam mieszka na stałe. Mam cały V5C nawet z odcinkiem nr 11, tyle, że jest on przeze mnie wypełniony. MOT i TAX są ok. Czy to jest możliwe, czy muszę wcześiej zarejestrować auto na siebie?
Znawców tematu proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam Jack

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Nie wiem na kogo na chwile obecna jest zarejestrowane auto ale tak czy inaczej jezeli masz cale V5C i auto nie bylo wyeksportowane z UK (wypelnionym punktem nr11 sie nie przejmuj) to mozesz nim normalnie wrocic do UK i jezdzic bezproblemowo. Jezeli chcesz zarejestrowac auto na brata to prostu wypelniasz pierwsza strone z V5C i odsylasz do DVLA - normalna procedura.

Jack119

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pińczów
dzięki za błyskawiczną odpowiedź, kupiłem autko w salonie z parkingu aut używanch, i kolo z obsługi kazał wypełnić mi odcinek nr 11, potem wziął całość razem z paszportem i kopiował. Czy możliwe jest że wysłał do DVLA kopię 11?

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Nie mozna kopii wyslac. Skserowal sobie zeby w razie czego miec podkladke ze auto sprzedane z przeznaczeniem na eksport.
Np. wracajac do domu wjechal w przystanek autobusowy, zabil 7 doroslych i dwojke dzieci po czym odjechal a ktos zapamietal by numery to od razu by scigali tą osobe ktora widnieje w rejestrze.

Jack119

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pińczów
stokrotne dzięki, uspokajasz mnie, jeden kolo nagadał mi bzdetów, że takie auto jest już wyrejestrowane i że podczas wjazdu na prom, jest monitoring. Na tej podstawie wiadomo, że auto zostało faktycznie wyexportowane i nie ma możliwości wrócić nim do UK.
Jeszcze raz dzięki.

Do góry Bottom