• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Porblem z odzyskaniem V5C

Faster

Początkujący
Punktów
0
Witam .
W grudniu kupiłem samochód na aukcji Copart w Wielkiej Brytanii ,
Samochód po lekkiej stłuczce z kategoria S.
W zakupie pomogła mi osoba która się tym zajmuje. I wszytsko poszło super i sprawnie ... Samochód stoi w garażu już dawno naprawiony , ponieważ mija już 3 miesiące a dowód V5c jak nie było tak nie ma .
Pan S który mi ze wszystkim pomaga złożył wniosek do urzędu zaraz po zakupie samochodu. Niestety cały czas czekamy a gdy próbuję do nich dzwonic jedyna odpowiedź to taka że proszę dalej czekać , a przynajmniej tak twierdzi Pan S.
Sytuację naświetlił mi tak że większość dowodow odzyskuje 3-6 tygodni ale czasami z niektórymi są jakieś problemy i trzeba dłużej czekać.

Chciałbym się upewnić jak to dokładnie wygląda i jak wygladalo u Was ?
Albo co można zrobić żeby przyspieszyc caly ten proces ?

qplanetq

Anglikomaniak
Punktów
27
Miasto
Szczecinek
swapit.nazwa.pl
Napewno złożył o V5c ? Czy może o v561 którego już nie wydają ? V5C nie wysyłają na PL adres . Tylko GB . Ciężko stwierdzić czy można coś zrobić nie wiedziąc co konkretnie było zrobione .

Faster

Początkujący
Punktów
0
Złożył o V5C . Na swój Angielski adres ,ponieważ zazwyczaj tak robi a ja nie posiadam stałego adresu w UK.
Po ostatniej rozmowie powiedzial ze z konca 2018roku ma jeszcze kilka nie odzyskanych V5C ( nie tylko moj) a w tym roku wszystkie przychodza w miarę szybko . I że nie wie co jest i że pozostaje czekać.

Nie znam go osobiście a jedynie z ogłoszenia , wszystko przebiegało dobrze , kontakt też jest dobry .. więc nie wiem czy robi mi wała czy co jest :/

Faster

Początkujący
Punktów
0
A więc skoro ja nie składalem wniosku to mogę od tak zadzwonić i zapytać ?
Jeśli można , co mam przygotować do tej rozmowy , w jaki sposbs weryfikuja o który samochod chodzi ?

Faster

Początkujący
Punktów
0
Gdyby ktoś był w stanie mi pomóc , oczywiście odpłatnie , to proszę o kontakt .

Do góry Bottom