Mateusz_Mati
Początkujący
Lista części Peugeot 308
- Konsola razem z belką, schowek pasażera, zaślepki,
- Poduszka kolanowa kierowcy lub zaślepka (zależne od wersji),
- Wygłuszenie na ścianę grodziową od wewnątrz,
- Podstopnik metalowy i plastikowy,
- Dywan (różnica między hatchback a SW),
- Pedały (różnica p. gazu między diesel a benzyna),
- Pompka sprzęgła wraz z przewodem do wysprzęglika, oraz do zbiorniczka hamulcowego,
- Przekładnia kierownicza wraz z przewodami,
- Osłony nad nogi kierowcy i pasażera.
Opis.
Auto proste w przekładce jak jego poprzednik 307. Mechanicznie nie ma dylematów z przeróbka. Pedały przykręcamy na szpilki od serwa. Nagrzewnica zostaje w tym samym miejscu. Bardzo ważne aby przyspawać mocowanie belki podkokpitowej po stronie kierowcy na ścianie grodziowej. Stare otwory zaślepić. Jeśli chodzi o instalacje najlepiej zamienić wiązki dochodzące do przednich drzwi, pozostawiając po prawej stronie 2 kable od czujnika temperatury zewnętrznej. Warto również zostawić przewody odpowiedzialne za wyświetlanie drzwi oraz od kierunkowskazów w lusterkach (można również później przepinować przy bsi). W 308ce nie ma sterowników drzwiowych. Wiązki drzwiowe oczywiście do zamiany stronami. Sterowanie szyb można przekodować komputerowo, natomiast lusterka należy przepinować przy przełączniku. Instalacja pod kokpitowa do zawinięcia. Należy jedynie przedłużyć kabelki od podświetlania schowka oraz od poduszki pasażera.
Niebawem wrzucę zdjęcia obrazujące moją pracę.
Jeśli o czymś zapomniałem proszę dopisać.
Pozdrawiam.
- Konsola razem z belką, schowek pasażera, zaślepki,
- Poduszka kolanowa kierowcy lub zaślepka (zależne od wersji),
- Wygłuszenie na ścianę grodziową od wewnątrz,
- Podstopnik metalowy i plastikowy,
- Dywan (różnica między hatchback a SW),
- Pedały (różnica p. gazu między diesel a benzyna),
- Pompka sprzęgła wraz z przewodem do wysprzęglika, oraz do zbiorniczka hamulcowego,
- Przekładnia kierownicza wraz z przewodami,
- Osłony nad nogi kierowcy i pasażera.
Opis.
Auto proste w przekładce jak jego poprzednik 307. Mechanicznie nie ma dylematów z przeróbka. Pedały przykręcamy na szpilki od serwa. Nagrzewnica zostaje w tym samym miejscu. Bardzo ważne aby przyspawać mocowanie belki podkokpitowej po stronie kierowcy na ścianie grodziowej. Stare otwory zaślepić. Jeśli chodzi o instalacje najlepiej zamienić wiązki dochodzące do przednich drzwi, pozostawiając po prawej stronie 2 kable od czujnika temperatury zewnętrznej. Warto również zostawić przewody odpowiedzialne za wyświetlanie drzwi oraz od kierunkowskazów w lusterkach (można również później przepinować przy bsi). W 308ce nie ma sterowników drzwiowych. Wiązki drzwiowe oczywiście do zamiany stronami. Sterowanie szyb można przekodować komputerowo, natomiast lusterka należy przepinować przy przełączniku. Instalacja pod kokpitowa do zawinięcia. Należy jedynie przedłużyć kabelki od podświetlania schowka oraz od poduszki pasażera.
Niebawem wrzucę zdjęcia obrazujące moją pracę.
Jeśli o czymś zapomniałem proszę dopisać.
Pozdrawiam.