• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat B5FL 2.8 Benzyna 2002r FULL OPCJA 4motion

JARO

Zaufany warsztat
Dołączył
29.05.2009
Postów
4009
Punktów
283
Miasto
Wadowice
po przwej od nagrzewnicy to jest splyw wody od klimy załóż go bo bedziesz pływał( z eu)
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3428
Punktów
481
Miasto
łódzkie
wtyncka od immo
 

Soldier13

Anglikomaniak
Dołączył
15.04.2012
Postów
150
Punktów
0
Miasto
Czajków k.Kalisz
brat jakoś skombinował ten odpływ do wody, on ma zawsze dobre pomysły, ja byłem w pracy, on działał.
Ogólnie to podstopnica dzisiaj założona, dywan, ten odpływ wody, okolice lewarka, przedłużone kabelki do przycisków konsoli środkowej, schowek, okolice kiery jeszcze porozbierane bo czekam na ten plastik(obudowe kolumny), tarcze zegarów jednak listonosz przyniósł, założone, pedał gazu przełożony od angola(sama ta płytka sterująca) jeszcze parę drobiazgów :)

na razie ta pojedyncza wtyczka jest nigdzie nie podłączona, najważniejsze że auto chodzi i chyba wszystko działa :)

w ndz pododaje zdjęcia chyba dopiero i opisze coś dla potomnych :)
 

Soldier13

Anglikomaniak
Dołączył
15.04.2012
Postów
150
Punktów
0
Miasto
Czajków k.Kalisz
ona jest z lewej strony teraz przy słupku, kiedyś też chyba była z lewej więc od strony pasażera, widać ją na foto:


---------- Dodano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

to jest ta pomarańczowa oczywiście
 

Piko666

Początkujący
Dołączył
27.03.2012
Postów
11
Punktów
0
Miasto
Tuchola
sadziłbym, że to brązowa no, ale mogę sie mylić;P
z tego co kojarze to łączy sie ona z wtyczka tego samego koloru o przeciwnej płci, a za co ona odpowiada to nie pamiętam
 

Soldier13

Anglikomaniak
Dołączył
15.04.2012
Postów
150
Punktów
0
Miasto
Czajków k.Kalisz
może brązowa, pewnie się łączy z jakąś samiczką, ale za cholery nie możemy jej znaleźć, narazie poskładamy dalej, jakby było coś nie tak, to bedziemy chociaz wiedziec co najpierw sprawdzić.
 

qplanetq

Anglikomaniak
Dołączył
4.11.2009
Postów
445
Punktów
26
Miasto
Szczecinek
WWW
swapit.nazwa.pl
wiem tylko tyle ze np w audi a6 c5 zdazala sie taka podobna kostka i byla wolna ale czy ja miales podlaczona sam musisz sie dowiedziec ew podlacz wszystko caly osprzet i sprawdz czy masz jakies bledy ktorych nie idzie wykasowac
 

Soldier13

Anglikomaniak
Dołączył
15.04.2012
Postów
150
Punktów
0
Miasto
Czajków k.Kalisz
tak zrobię, jutro przyjedzie rzeczoznawca, będzie oceniał fure zeby tą akcyze jakąś mniejszą zapłacić, narazie błędy wyskakują ale niema wody itd.

---------- Dodano 25-06-2012 o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano 20-06-2012 o 23:10 ----------

dodam aktualne zdjęcia








ogolnie jest jeszcze trochę składania tu przy kierownicy(pół godz)

z tyłu dywan przypasować(niestety jest od kombi z tymi dziurkami na siedzenia otwierane, nie wiedziałem ze sedan ma inny dywan

walcze z drzwiami, chyba się poddam, gdzieś jest zwara prawdopodobnie, musze chyba oddać do jakiegoś elektronika

nie podoba mi się narazie że została stara skrzynka od bezpieczników, musze jakoś założyć europejską bo fatalnie to wygląda jak widać na powyższych zdjęciach

no i chyba musze z tyłu coś zrobić ze światłem przeciwmgielnym bo chyba powinno być po innej stronie, nawet nie sprawdzałem, przeglądu nie przejdzie bez tego

musze przełożyć(przerobić) lampy przód, dokładnie chodzi o te przysłony, nie kupie chyba europejskich bo te mam bixenony,

jak widać muszę jeszczę poskładać przód, ale to nie dotyczy przekładki

musze skrócić przewody te przy komorze silnika
takie małe pytanie jesli chodzi o to, tam są 3kable ekranowane, to nie skracać ich tak? tylko zawinąć? chce się upewnić

jesli chodzi o sterowanie szybami i lusterkami to wszystko działa tak jak należy, z lewej założyłem moduł od europejczyka a z prawej lewy moduł od angole(trzeba troche było przerobić puszkę przy silniczku)

muszę jakoś przekodować licznik na km, mam tutaj pytanie czy jesli przekoduje to czy da rade zmienić napis miles na km czy napis pozostanie miles a będą liczyć jednostki w km?

muszę też zakodować kluczyk jakoś(centralny nie działa z pilota bo wyjąłem baterie na jakiś czas :/ )

trzeba wycieraczki założyć, podszybie itd

może w tym tyg to ogarnę, płyny do hamulcy i kiery nalane, nic nie leci na szczęście :D
 

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Dołączył
26.05.2009
Postów
1258
Punktów
90
Wiek
38
Miasto
Działdowo Warm-Maz
na zdjęciach ładnie wyglądają te obszyte boczki
jeśli chodzi o przeciwmgielne to przedłuż szary kabel z prawej tylnej lampy do lewej
przewody te ekranowane z wiązki silnika ja zostawiam i zawijam pod sterownikiem w puszce przynajmniej nie będzie problem z zakłóceniami
licznik z mil na km krzekodujesz sobie w VAG-Comie w zakładce instrument
puszkę bezpieczników ja zostawiam angielską tylko ładnie ją wpasowuję, że przyzwoicie to wygląda
trochę masz bałagam w kablach pod zaciskami prądowymi i przekażnikami, przydało by się to jakoś ładnie poukładać
 

Soldier13

Anglikomaniak
Dołączył
15.04.2012
Postów
150
Punktów
0
Miasto
Czajków k.Kalisz
boczki rzeczywiście ładne, choć musiałem czekać 3tyg, a obiecali mi codziennie ze mają być zrobione następnego dnia, itd itd (jak coś to tapicer w Ostrowie WLKP)

dzisiaj skracaliśmy przewody komorze silnika do komputera
około 80kabli do skrócenia, no i jeszcze zostało 9kabli ekranowanych których nie skracaliśmy, zaizolowaliśmy dokładnie i wsadziliśmy obok skrzynki komputera.
musimy pozaklejać jakoś dziury w tylnej części dywanu bo dywan od kombi :/
szkoda że taka rzeźba bo auto ma być do siebie a nie na handel, no ale cóż ;/
 

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Dołączył
26.05.2009
Postów
1258
Punktów
90
Wiek
38
Miasto
Działdowo Warm-Maz
odnośnie tych dziur w tylnej części dywano to spokojnie, wycinasz takie kawałki z końcowej części dywanu pod siedziskiem i jak ładnie wpasujesz i wkleisz to po założeniu kanapy nie będzie widać bo kanapa w znacznej mierze je zasłania
 

Soldier13

Anglikomaniak
Dołączył
15.04.2012
Postów
150
Punktów
0
Miasto
Czajków k.Kalisz
zrobiłem ten dywan, ogólnie przekładka chyba w 90%
wszystkie plastiki poskładanie przy kierownucy
z tyłu dywan przypasowany
stara skrzynka od bezpieczników
światłem przeciwmgielne są po obu stronach, troche dziwne, na przegląd jedną żarówkę wyjme
przewody te przy komorze silnika skrócone
wycieraczki szyby i podszybie założone
płyny nalane, odpowietrzone itd

muszę przełożyć(przerobić) lampy przód, dokładnie chodzi o te przysłony, nie kupie chyba europejskich bo te mam bixenony,
muszę jakoś przekodować licznik na km
muszę też zakodować kluczyk jakoś(centralny nie działa z pilota bo wyjąłem baterie na jakiś czas :/ )

świecą mi poduszki, nie wiem dlaczego...

a jesli chodzi o tą wtyczkę to w europejskiej wersji niema tej wtyczki przy słupku, za to są 2takie wtyczki przy tunelu srodkowym(okolice ręcznego)...

jutro dam foty może jak mi się uda :)
 

qplanetq

Anglikomaniak
Dołączył
4.11.2009
Postów
445
Punktów
26
Miasto
Szczecinek
WWW
swapit.nazwa.pl
co do poduszek to jeszcze widac ze na foto nie masz foteli wlozonych nie wiem jak aktualnie ale w nich tez sa kurtyny wiec zeby wykasowac blad SRS AIRBAG musisz podlaczyc fotele inaczej bedzie świecila kontrolka AIRBAGA
 

Soldier13

Anglikomaniak
Dołączył
15.04.2012
Postów
150
Punktów
0
Miasto
Czajków k.Kalisz
zaraz biorę się za tą diagnostykę, jestem z tego piętą Achillesową :p
mam kabelek VAG i VAG TACHO, moze coś zdziała, spróbuje jeszcze kluczyk jakoś zakodować :)

---------- Dodano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

ps. siedzenia wczoraj założone i całe srodki(pisałem juz) ogolnie już jeździłem :)

odnośnie licznika to czasu ustalić pewne fakty, bo naczytałem sie troche w internecie i tutaj też
mam w liczniku zmienione tarcze jak narazie
o ile wiem to jesli w zakladce 17 instruments kodowanie i zmienie srodkowa cyfre na 1 przyklad 23455 to 4 na 1 to zmieni sie tylko skala i bedzie liczyć w km ale napis miles zostanie tak?
o ile wiem trzeba za pomocą np vag tacho zmienić wsad, lub go zmodyfikować.
dobrze rozumiem czy się myle?

---------- Dodano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

wszystko udało sie zrobić kabelkiem vag(zwykły za 40zł) program VAG-CAM lub VCDS lite
pokazuje spalanie w km/h itd itp

instrukcja dla potomnych

trzeba wejść w zakładkę 17 instruments pozniej kodowanie i zmienić środkowa cyfre na 1 przyklad 23455 to 4 na 1

a poduszki to w airbag i tam skasować błędy, wszystko takie w miarę ogarnięte i ludzkie :)
 
Do góry Bottom