• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Panowie ;ważne pytanie jakie opłaty za rejestracje z irl do uk.?

krakus

Nowy
Punktów
0
Miasto
KRAKÓW-IE
:ke orientujecie sie moze jakie koszta bym poniósł gdybym przyjechał z IRL do UK i chciał jeżdzić tam swoją maszynką? wiem że w IRL jest bodajże 6 miechów czasu na przerejestrowanie auta z innego kraju na blachy IRL.Do tego trzeba opłacić pierd...ne VRT na pasożytów urzędowych .nie mówie już o TAX ROAD ( kumpel za H.ACCORDA 2.2 DIESLA) zapłacił 1.5 roku temu coś ok (1600e. VRT)czyli naszą Polską Akcyzę! PATOLOGIA do kredensu!.podkreślam ze auto miał z pólnocnej i przerejestrował na IRL..Więc pytam jak wygląda sprawa z utem z Irlandii gdybym brał ze sobą do UK? zniżki mam pełne do ubezpieczenia .Powiedzcie mi jakie kwoty OC we funtach wy płacicie w UK za silnik 1.6 auto z 2001 roku.i jak z tym wszystkim ogólnie.? PROSZĘ O WYPOWIEDZI OSÓB KTÓRE NAPISZĄ NA TEMAT I SZCZEGÓŁOWO TO PRZECHODZIŁY W NAJBLIŻSZYM CZASIE.JAKI PODATEK OD TEJ POJEMNOŚCI ;TU W IRL PŁACĘ 135 jurków na 3 miechy ROAD TAX.
DZIĘKI.:gora:

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
kolego
ubezpieczenie mozesz sobie wyliczyc na necie
jest sporo stron np confused.com
stawki road tax tez sa dostepne na stronie dvla

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
W Irlandii jest właśnie ta opłata o której mówisz i dotyczy to aut nowo rejestrowanych, dlatego auta w IRL to trochę droższe niż w UK, w drugą stronę jest już dużo lepiej, przegląd, opłata za nowy Tax book (35f) , i koszt Taxu, w przypadku tej Hondy pewnie ok. 250 funtów na rok, wiem bo mieszkam w północnej i znajomy rejestrował auto z południowej. A Twój kumpel niepotrzebnie rejestrował to auto IRL - setki irlandczyków kupuje auta w północnej i jeździ na północnych numerach, oczywiście mowa o tych bliżej północnej granicy bo mają później łatwiej zrobić przegląd i zapłacić tax, sam sprzedałem auto "południowcowi" i mówił mi o tym, tyle że miał kogoś znajomego w północnej, żeby podać adres na który pójdzie dowód

PS. Ten twój TAX trochę drogi, za 1.6 z 2001 zapłacisz w UK 215 funtów na rok.
Co do ubezpieczenia to nie wiem bo mam 2.5, szwagier za silnik 1.8 płaci niecałe 400f./ rok. Kwiestia sprawdzenia kilku ubezpieczalni i znajdziesz tanią ofertę, a twoje zniżki z IRL akceptują

Do góry Bottom