• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ogrzewanie

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
487
Miasto
łódzkie
Mam pytanko z racji że olej opałowy bije rekordy jestem zmuszony zmienić system ogrzewania , zastanawiam sie nad wyborem, ekogroszek, pellet, miał i wegiel raczej odpadaja, przy ekogroszku musiałbym zmienić instalacje na otwartą z naczyniem wyrównawczym które troche bedzie szpecić łazienke(najwyższy punkt) wybór raczej wypada na pellet, najmniejsza przeróbka instalacji piec buderus G115 zeliwny, zostałby elektronika i pogodówka również, na rynku dominują są 2 palniki
1- Kostrzewa Platinium Bio 16kW
2- Pellas X mini 5-26 kM
palnik 1 filmik
palnik 2 filmik
mam pytanko czy ma ktos jakies doswiadczenia z tymi palnikami a może jakis inny o którym niewiem, wszystkie rady chętnie wysłucham

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
obecnie coraz częściej są stosowane obiegi zamknięte, ja też taki mam palę każdym rodzajem węgla i nie ma problemu z niczym , nie zdażyło mi się żeby temperatura podskoczyła wyżej niż 5 stopni(zazwyczaj stale utrzymuje tą samą temp +/- 3) zależy to jeszcze od sterownika

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
103
Miasto
Działdowo
Jak chcesz reklamowac swoja firme to nie tutaj. I nie odkopuj temstow z przed prawie 8 lat.

Do góry Bottom