• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

octavia

slavinhooo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
toruń
pytanie z innej beczki...
jezeli kupie auto z klimatyzacja i np. 2xpoduszka powietrzna (kierowca pasazer) czy po przekladce te elementy nadal tam beda czy tez zalezy to od czesci zamiennych na przekladke...
czy moglibyscie mi polecic profesjonalny warsztat ktory moglyby przerobic dla mnie octavie I ktora sprowadze za 3 tygodnie:)
z gory dzieki

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Co do pierwszej czesci to jezeli przekladasz w normalny warsztacie a nie w firmie krzak co przerobi Ci auto za polowe ceny to bedziesz mial wszystko dzialajace w takim samym stanie w jakim wstawiles auto. Klimatyzacja oczywiscie zostaje a do tego jak sie dogadasz to Ci nabija ja ponownie po przekladce bo niestety podczas przekladki trzeba caly gaz spuscic.
Co do poduszek to w normalnym warsztacie nie powinni niczego kombinowac ale czasami ludzie lubia np. wyjac poduszke i sobie zostawic.
Co do airbagow to jeszcze musisz uwazac jak kupujesz deske, jezeli kupujesz po wystrzale to sa dwie mozliwosci:
1/ dajesz do regeneracji i nie masz problemow
2/ kupujesz plastikowa zaslepke za grosze na allegro i przy wypadku zamiast poduszek masz katapulte z plastiku w twarz.

Generalnie auto z warsztatu gdzie przekladaja powinno wyjechac w takim samym stanie w jakim wjechalo tylko ze z kierownica i pedalami po drugiej stronie.
Ale jeszcze raz powtarza, wszystko zalezy od tego ile jestes w stanie za przekladke dac oraz od tego do jakiego warsztatu trafisz.

Na koniec pamietaj o jednym: nie ma czegos takiego jak okazja, promocja. Jezeli chcesz miec porzadnie wykonana przekladke to musisz sie przygotowac na wydatek. Chcesz ciac koszty to musisz sie liczyc z tym ze moga byc problemy z autem po przekladce i niekoniecznie musisz je zauwazyc pierwszego dnia po wyjezdzie z zakladu.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
247
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Witam
Możemy zrobić Twoją octavke
Jeśli jesteś zainteresowany zadzwoń

Pozdrawiam
Rafał

ww51

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bialystok
Witam. Takze pytanie o oktavie. Jaki jest koszt przelozenia Oktavii 1.9 Tdi elegance, 4 poduszki, elektryczne szyby, lusterka, ABS, ASR, klimatyzacja.
Interesuje mnie kompleksowa przekladka, czyli wliczjac w to czesci.
Jak jest z gwarancja na taka usluge, czy firmy bez problemu poprawiaja niedociagniecia?
Na tym forum jeszcze nie widzialem polecanych zakladow, natomiast sa juz 2 niepolecane
Z tego co piszecie troche roboty przy tym jest. Na zdjeciach auta wygladaja po przelozeniu niezle, pytanie, czy nie skrzypia jak kilkuletni lanos. Jakie macie wrazenia z jazdy, co sie dzieje z plastikami itd.

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
Witam auto po przekładce wygląda całkowicie normalnie, i jezeli wczesniej nie skrzypiało to i teraz nie bedzie.Sam jeżdze przełożonym anglikiem(Lexus Ls420 po przekładce 5rok i nie narzekam).Oczywiscie zalezy kto zrobi ta przekładke.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
247
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Tak jak pisałem poprzednio robimy sporo skody i możemy zrobić kolejne
Mam aktualnie 2 takie auta po przekładkach można podjechać zobaczyć i ocenić samemu
Jak coś telefon poniżej

Pozdrawiam
Rafał

Do góry Bottom