• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy wzór - MOT.

arkoman

Nowy
Punktów
0
Miasto
Zamość
www.kyokushinzamosc.pl
Witam,
Do wszystkich tych, którzy robią przeglądy zaocznie w UK.
W październiku 2011 roku VOSA przedstawiła wzór nowego MOT, nie jestem pewien czy stary MOT jeszcze obowiązuje. Kolega ostatnio sprowadził auto już z tym nowym przeglądem, przegląd robiony był w grudniu.
A tak wygląda nowy MOT:

arkoman

Nowy
Punktów
0
Miasto
Zamość
www.kyokushinzamosc.pl
..zaoczny: dziejący się lub dokonywany w czasie nieobecności osoby zainteresowanej. (słownik języka polskiego)
A tak na poważnie.. dobrze wiemy, że osoby które poruszają się wyrejestrowanym autem z GB w większości posiadają MOT, "zrobiony" bez obecności auta. Dlatego podałem to do informacji, aby uważać na naciągaczy, którzy "dokonują" takiego przeglądu.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Kolega chciał tylko napisać że można sobie wydrukować taką karteczkę na drukarce kolorowej i walić w h.. że się ma ważne badanie
Kłopoty zaczynają się jak ktoś się pozna że to lipa lub będzie dzwon

Pozdrawiam
Rafał

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
dokladnie jak ubespieczalnia sprawdzi ze taki dokment wogole nie figuruje w systemie

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
zaocznie koledzy to nie fałszywie, zaoczny przeglad jest w 100 % zgłoszony do Vosy itp, odbywa się to podobnie tak jak w Polsce , tylko tutaj mechaj bierze swoją prowizje co jest zrozumiałe. Auta wyrejestrowane raczej zaocznego nie dostaną (tego jeszcze nie testowałem), pewnie przy czasowym sorn byłoby to możliwe.

Do góry Bottom