• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie zgłosiłem SORN

Punktów
0
Witam

Mam taki zgryz.
Auto jest w Polsce 2 lata, jednak nie zgłosiłem po upływie TAXu i MOTu SORN.
Teraz jade do Anglii i chciałbym wymienić dowód rejestracyjny bo mój już jest troche sfatygowany, i chce podać tamtejszy, nowy adres.
Czy upomną się o zaległe płatności czy teraz mogę zgłosić SORN... trochę za późno ale zawsze... ?

Dziękuję.

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Nawet gdybyś zgłosił to i tak po roku byłby nieważny... W Twoim przypadku powinieneś zgłosić export. Nie wiadomo jak to się skończy - jedź do DVLA i zapytaj

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
kupuj tax normalnie , ewentualnie dostaniesz kare za te 2 lata pewnie ok 100 funa ale moze się nie dopatrzą - po co masz się im sam ładować

Uadrol

Anglikomaniak
Punktów
11
Witam

Mam taki zgryz.
Auto jest w Polsce 2 lata, jednak nie zgłosiłem po upływie TAXu i MOTu SORN.
Teraz jade do Anglii i chciałbym wymienić dowód rejestracyjny bo mój już jest troche sfatygowany, i chce podać tamtejszy, nowy adres.
Czy upomną się o zaległe płatności czy teraz mogę zgłosić SORN... trochę za późno ale zawsze... ?

Dziękuję.
Moze i zaplacisz kare 100 funa jak napisal smarsw ale do tego bedziesz musial zaplacic caly zalegly tax. Nie wiem jak przeskoczysz MOT a bez MOT nie otaxujesz auta wiec chyba Cie czeka laweta :( Nie wiem o jakim samochodzie mowa ale jesli jest warte do 1000 funtow to daruj sobie i kup nowe na miejscu w UK.

Do góry Bottom