• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Motocykl z Copart kat C

bartez201

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warka
Witam mam taka prośbe czy ktos może mi pomoc Kupiłem motocykl z Coparta jest to Suzuki Gsr ma kat C i jest on bez V5C jak załatwic najszybciej na niego papiery aby w Polsce moc zarejestrować

rhd

Gaduła
Punktów
0
Miasto
lubelskie
Ja wysylalem druk V62 do DVLA.Z category C nie bylo zadnej oplaty.
Tak bylo 1.5 roku temu,ale pewnie nic sie nie zmienilo.

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
jezeli jest kat C to nie placi sie za dowod ale nie dotyczy to motocykli, przynjamniej mi sie nie udalo bez kasy zalatwic

rhd

Gaduła
Punktów
0
Miasto
lubelskie
You do not have to pay a fee in the following circumstances.
• If you are the new keeper and the previous keeper failed to tell us
about the change, you must have the New keeper’s details section
(V5C/2) from the V5C and send it to us with this application form.
• If the vehicle has been categorised as C salvage (repairs would cost
more than the vehicle was worth) by the insurance company and
they have destroyed the V5C. We will carry out checks to make sure
this is the case.
You have to pay for the following categories:
A = scrap only, B = break for spare parts only, and D = repairable.
You can get more information on salvage categories from the insurance company.

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
to to ja wiem i tez sie zdziwilem,ale za v5 do motocykla zaplacic musialem. moze dlatego,ze nie trzeba robic Vic check albo po prostu ktos mi zle poinformowal w dvla i mnie skroili. bo do nich jak juz wyslesz czek to go spienieza bez wzgledu na to czy moga czy nie i czy zalatwia sprawe czy nie

bartez201

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warka
Ok a mam takie pytanko czy wysyłajac druczek v756 podobno dostaje druczek v561 i na to moge bez problemu zarejestrowac bo to jest jakis druczek exportowy i czy za to sie cos placi

slawekkawas

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
ŁÓDŹ
to to ja wiem i tez sie zdziwilem,ale za v5 do motocykla zaplacic musialem. moze dlatego,ze nie trzeba robic Vic check albo po prostu ktos mi zle poinformowal w dvla i mnie skroili. bo do nich jak juz wyslesz czek to go spienieza bez wzgledu na to czy moga czy nie i czy zalatwia sprawe czy nie

Od 2 lat nigdy nie zaplacilem za zaden motocykl ani skuter 25 funtow, jesli byl on w kategorii C,(za D owszem),WIEC EWIDENTNIE ZOSTALES NACIAGNIETY ,
jesli chodzi o czek to tez 1 raz kiedy zostaly NIEPOTRZEBNIE wyslane pieniadze w kopercie za samochod kat D, to przyslali czek do odebrania tych 25 funtow... nie jest tak zle...

Punktów
0
Miasto
weymouth
motocykl z copart categoria b

witam mam pytanko- mianowicie jestem zainteresowany kupnem aprilli 1000 z copartu ale motocykl posiada kategorie b w jaki sposob zalatwic na nigo papiery aby zarejestrowac go w polsce i jak go przetransportowac do polski jesli nie mam na niego kwitów(poza fakturą zakupu-czy to wystarczy?)

slawekkawas

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
ŁÓDŹ
Na kategorii B w Polsce nic nie zarejestrujesz , jak chcesz to kupic mimo to i przetransportowac , daj znac .

Punktów
0
Miasto
weymouth
no to :cenzura: szczerze myslałem ze przytule troche grosza bo jak dle mnie ta aprillka to max.powinna dostac kategorie c i nie bylo by problemu z v5c.no nic dzieki sliczne z góry!czyli z CUBY nici!!!!!!!!!znowu bede musiał tyrac w :cenzura: kopalni!!!!!!!!

Do góry Bottom