• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mandat za prędkość.

nowy-walia

Bywalec
Punktów
5
Miasto
porthmadog/kielce/tychy
:-(witam.mam małego stresa.strzeliło mi fotke.przyszedł list z zapytaniem kto prowadził i czy się przyznaje.odesłałem że to ja i po 2 tygodniach kolejny list z opcjami.1 opcja-kurs o prędkości(17 tygodni czy jakoś tak +opłata za kurs,ale nie piszą ile):-( opcja 2-60 funtów i 3 punkty karne ,opcja 3-sąd.teraz pytania.ile ten kurs faktycznie trwa i ile to trzeba płacić,60 w plecy -ok(za głupotę się płaci)ale jak mogą mi dać punkty jak nie mam zarejestrowanego pl prawka w DVLA,i jaka jest ewentualna procedura rejestracji,sąd-hm,hm-jak to wygląda w realu i jakie koszta(mandat+płata=ile;-> co wybrać,czy ktoś to przechodził ostatnio.:)pozdro.

---------- Dodano 02-05-2011 o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano 30-04-2011 o 11:45 ----------

czy ktoś może mi podpowiedzieć.bo czas niestety ucieka......

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
powinieneś wyrobić karte na punkty karne, jest to dodatek do prawka UK, tak czy innaczej mają to w systemie i jeżeli w ciągu 4 lat osiągniesz magiczną sume 12 punktów nie będziesz mógł prowadzić auta w UK, prawa jazdy polskiego ci nie zabiorą . Zapłać mandat i wyślij im prawko i tyle, najlepiej bezpośrednio do agencji od tych fotek, jest w każdym większym mieście , niezależne od DVLA

Do góry Bottom