• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Legalna jazda autem w Uk bez road taxu?

labudzin

Nowy
Punktów
0
Witam, mam nieco dziwne pytanie, otóż posiadam samochód ktory został wczoraj ubezpieczony, nie ma ważnego MOT które zabukowalem na jutro, próbowałem wykupić online tax road ale nie da sie tego zrobic jesli nie ma sie ważnego MOT (taka wyskoczyła mi informacja po wpisaniu nr rejestracyjnego i chęci przejścia do dalszej czesci wypełniania kwestionariuszu) Auto najprawdopodobniej nie przejdzie przeglądu i dostanę dokument iż moge poruszać sie po drodze przez dany okres w którym musze naprawić poszczególne wymienione przez nich rzeczy i wrócić na przegląd. Wychodzi na to ze około tygodnia bede jeździł autem ktore nie bedzie miało ani MOT ani opłaconego tax road, wiec czy moge legalnie jeździć w razie kontroli?

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Dla pewności zrób SORN, wg prawa na Sornie możesz legalnie jechać na umówiony wcześniej przegląd. Nie wiem jednak co będzie jeśli trafi ci się kontrola podczas jazdy np do warsztatu.

adam6000

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bristol/UK