• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna iii ph i

mlody13252

Bywalec
Punktów
0
Witam
Czy ktoś mógłby z grubsza opisać przekładkę tego modelu czy dużo się różni od laguny II

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Trzeba wyciąć szybę i spawać kawałki przy podszybiu mimo że zasadnicza ściana grodziowa jest wkręcana jak w Lagunie 2.

mlody13252

Bywalec
Punktów
0
a możesz bardziej sprecyzować co trzeba spawać i czy nie da się tego obejść, jak wygląda sprawa elektryki i elektroniki

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Masz już rozebraną te Lagunę?

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Soczewki da się przerobić. Co do auta to jak je rozmontujesz to wszystko Ci się wyjaśni. Nie ma sensu abym teraz pisał o czym czego nie widziałeś. Jak będziesz podczas roboty miał problemy to wtedy zadawaj konkretne pytania i jeśli będę potrafił to chętnie pomogę.

SoapBubble

Początkujący
Punktów
0
Witam serdecznie. Odświeżam i podpinam się pod zagadnienie soczewek/lamp. Jeśli to nie problem proszę o instruktaż jak przerobić lampy z żarówkami h7. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam.

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Na jakim etapie przeróbki lamp jesteś i czego nie wiesz? Chętnie pomogę.

SoapBubble

Początkujący
Punktów
0
Na jakim etapie przeróbki lamp jesteś i czego nie wiesz? Chętnie pomogę.
Dziękuję za szybką odpowiedź.
W zasadzie to początek. Lampy zostały wymontowane i podjąłem próbę rozklejenia, ale nie bardzo to idzie. Wydumałem, że to nie tędy droga chyba. Podejrzewam, że trzeba jakoś zakleić to co już rozszczelniłem i zabrać się od drugiej strony.

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Lampe trzeba od dołu rozciąć i tym sposobem można dostać się do soczewki.

SoapBubble

Początkujący
Punktów
0
Masz może możliwość wklejenia fotki poglądowej, w którym dokładnie miejscu trzeba to ciąć ?

mlody13252

Bywalec
Punktów
0
Apollo chłopaku jak rozwiązać problem z czujnikiem temperatury zewnętrznej, bo jak na tzw na krótko podłańczam w prawym lusterku to i tak nie działa, czy trzeba coś z modułem kombinować? Oczywiście L3 ph1

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Zdjęć rozciętej lampy nie mam. Trzeba wyciąć taki fragment aby po odkręceniu soczewka dała się wyciągnąć. Jak chcesz to zadzwoń to może uda mi się wytłumaczyć.

Termometr zostawiłem w lewym lusterku. Jednak wiązka która jest do niego podłączona po przekładce pochodzi z prawych drzwi więc nie posiada przewodów odpowiedzialnych za termometr. Trzeba więc te dwa kabelki które idą od termometru zamontować dodatkowe i podłączyć je do modułu w drzwiach. Do modułu lewego europejskiego który czeka na sygnał z termometru. Trzeba po prostu połączyć termometr z modułem.

SoapBubble

Początkujący
Punktów
0
Spoko. Bardzo dziękuję. Myślę, że powinienem sobie już poradzić. Jakby wyszły jakieś "krzaki" to pozwolę sobie zadzwonić.
Pozdrawiam serdecznie.

mlody13252

Bywalec
Punktów
0
Jeszcze jedno pytanie jakiś patent na wyświetlanie otwartych drzwi przednich bo pokazuje otwrotnie czy trzeba wymienić uch ew cały zestaw czy sam wystarczy?

SoapBubble

Początkujący
Punktów
0
Hej. Kolejna sprawa. Dotyczy mianowicie instalacji (głównej wiązki) przechodzącej przez ścianę grodziową. Jak sobie z tym poradzić? Trzeba ścianę nacinać czy jest na to patent inny?

mlody13252

Bywalec
Punktów
0
Idziesz od grodziowej do końca wiązki odpinając po kolei wszystkie kostki

Do góry Bottom