• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna II wycieraczki

lg606

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Opole lubelskie
Witam potzrebuje pomocy wlansie sie zabieram za przerobienie lgauny II z 2002 roku i nie wiem co z wycieraczkami zorbic mam z nimi probem czy ktos moze mi pomoc???

nie pasuja mi dziury czy wiercic czy poprostu mam zlly mechanizm??
zeby wykrecic maglownice trzeba oposzcac sanki tak?

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
tak jak napisal zweckform, mechanizm bedzie ci pasowal bez problemu ten co dostales w przekladce, musisz dorobic jedno mocowanie, i zrobic jeden otwor aby umocowac mechanizm, przyloz caly mechanizm i sam zobaczyc jak to wyglada

lg606

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Opole lubelskie
wlasnie tka myslalem zeby zrobic dziurke ale nei bylem pewny czy tak trzeba zro9bic wielkie dzieki...
a jak wyciegaliscie sciane grodziowa to rozpinaliscie wiaske gdzies czy jak???

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
najlepszym i chyba najszybszym sposobem jest przeciecie sniany jak juz jest odklejona, pzreciac w miejscu tam gdzie idzie glowna wiazka, wtedy nie trzeba odpionac calej wiazki w komorze silnika, w europejskiej tez mzoesz potem naciac i wlozyc wiazke,

adrian5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Koszalin
ja wypiłem wiązkę przy lewym nadkolu odłączać kable od czujnika abs potem klakson wtyczkę od pompy abs zboku akumulatora masz kostki które rozpinasz i wypinasz kable z skrzynki bezpieczników pod maską nie trzeba moim zdaniem rozcinać grodzi ,wiązka kabli przy grodzi jest przykręcona plastikowym kółkiem odkręcasz i kable wchodzą do kabiny max 2godziki , przy składaniu nic źle nie podepniesz bo wszystko pasuje tylko w wyznaczone miejsce

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
no tak racja wszystko latwiej sie robi w lagunie jedynce bo ty taka opisales, w jedynce nie warto ciac bo jest tylko kilka kostek tak jak napisales, ale w lagunie dwojce jest o wiele wiecej, iwtedy moim zdaniem lepiej jest zorciac sciane

Do góry Bottom