• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

kupilem auto i po 3 tygodniach przyszedl mandat

patyczak94

Nowy
Punktów
0
witam, kupilem auto 3 tyg temu i dzis przyszedl mandat z 1.9.2018, czyli dlugo przed moim zakupem ale juz na moje dane, mam podac dane kto kierowal autem ale ich nie mam, porownalem prawo jazdy wlasciciela z log bookiem ale juz ich nie spisalem ani nie pamietam, jest opcja w formie ze nie wiem kto kierowal i trzeba dolaczyc list z wyjasnieniem, mam na logbooku ze kupilem auto 27.10.2018 .
co napisac w liscie? nie mam kontaktu z poprzednim wlascicielem

Druga sprawa : jechalem M4 i moglem przekroczyc predkosc . autem nie jezdze tylko przyprowadzilem i jade nim na swieta do polski, czy jezeli cos przyjdzie juz naprawde na mnie to moge sie wykrecic z tego? dodam ze auto i tak idzie na czesci w PL, moze wyslac mojego nowego log booka ze sprzedalem auto z ta sama data co kupilem- janowi kowalskiemu, i jak by ktos dopytywal to poprostu sprzedalem z reki do reki 1h po zakupie. czy takie cos przejdzie? wolal bym zrobic to juz bo jak cos przyjdzie za 2 miesiace do zaplaty to wtedy nie wysle log booka z data sprzedazy 27.10 bo ktos powie ze po 2 miesiacach informuje? robil ktos tak? pytam bo mam 9pkt i jak cos przyjdzie to bedzie komplet. ( moglem od razu kupic auto na byle kogo, ale nie wiem czy czyims autem przez eu moglbym jechac jezeli nie mam logbooka na mnie ??)

Do góry Bottom