• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupić nie kupić opinie??

framat

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wieliczka
Witam wprawdzie wybieram sie do anglii po autko pod koniec miesiąca ale dzisiaj wypatrzyłem przejazdem koło mojej miejscowości model auta którym się interesuje mianowicie mondeo mk3 2002 z silnikiem diesla za około 7 tys z prawem do rejestracji I jestem trochę niezdecydowany poniżej zamieszczam opis i zdjęcia proszę o opinie :) ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, kierownica wielofunkcyjna, pod. przednia szyba od siebie dodam że autko sprawdzałem pali i jezdzi nienagannie. Także podzielcie się swoimi spostrzeżeniami.

Załączniki

• c10608950_1_114.jpg
    c10608950_1_114.jpg
    44,2 KB · Wyświetleń: 3
  • c10608950_2_104.jpg
    c10608950_2_104.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 3
  • c10608950_4_930.jpg
    c10608950_4_930.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 3
  • c10608950_6_371.jpg
    c10608950_6_371.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 4

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Pytanie czego od nas oczekujesz?
Po zdjęciach nikt Ci nie napisze czy warto czy nie i jaki jest stan
Policz sobie koszta przekłądki i rejestracji i będziesz wiedział czy się opłaca czy należy odpuścić

Pozdrawiam
Rafał

framat

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wieliczka
zweckform napisał:
Pytanie czego od nas oczekujesz?
Po zdjęciach nikt Ci nie napisze czy warto czy nie i jaki jest stan
Policz sobie koszta przekłądki i rejestracji i będziesz wiedział czy się opłaca czy należy odpuścić

Pozdrawiam
Rafał

Stan jest bardzo dobry blacha i wnętrze ok przejechałem nim pare kilometrów i nie wykryłem niczego do czego mógłbym się przyczepić.. Pytanie mam odnosnie kosztów przekładki czy 8 tys napewno starczy?? Rejestracja jak rozumiem jakies 1,5tys? Na ile wyceniłbys tego mondeo po przekładce?? bo w sumie ceny mondeo zaczynają sie od 18 tys.. więc sam sie zastanawiam czy sie to opłaca
Pozdrawiam Zbigniew

piasekk1

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Bełchatów
jak dla mnie srednio zakup 7000 przekladka 8000 rej. 1500 = 16500 a jak sam napisales ceny zaczynaja sie od 18000 :ke:

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Fakt ceny zaczynają się od 18 tys z tym że w tej cenie to są wraki
Ja sprzedałem 2001 rok w benzynie za 17 800 ale stan igła
Cena auta zalezy od stanu
Jak chcesz autko dla siebie i ten Ci się podoba i wyjdzie taniej to nad czym tu się zastanawiać

Pozdrawiam
Rafał

framat

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wieliczka
Właśnie chyba masz rację a to auto robiłbym pod klienta. Bo kiedyś miałem takie mondeo i było dosyć awaryjne a z racji wykonywanego zawodu nie mogę sobie pozwolić na częste wizyty u mechanika.. Koszt zamknie się zapewne w 16-17 tys najwyżej wyjdę na zero.. panie Rafale brałbyś go?? Dzięki za pomoc

Pozdrawiam
Zbigniew

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Mnie to auto wyszło by tyle co zakup samochodu + koszt części + rejestracja jakieś 1100 zł
Ja na tym autku zarobił bym jakieś 5 000 zł więc mi by się opłacało

Pozdrawiam
Rafał

micab

Gaduła
Punktów
1
Miasto
k/szczecina
moim zdaniem dosyć cienka wersja wyposażenia, plastikowa kierownica, stalówki itp. nic specjalnego, ja bym poszukał coś ciekawszego za takie pieniądze,

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
czemu twierdzisz że uboga?
bo nie ma skóry?
co do stalówek to jest zima i może właśnie dla tego ktoś zmienił koła :)

nikt za frajer nie odda full wypasu w idealnym stanie

Pozdrawiam
Rafał

framat

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wieliczka
Dokładnie też mogę to potwierdzić w Polsce ciężko coś trafić w atrakcyjnej cenie. No ale raz na jakiś czas trafia się rodzynek ;) Co do zysków ja muszę odliczyć jeszcze koszt usługi więc zysk oscylowałby w kwocie koło 2 tys-2,5 tys więc średnio także musze się zastanowić. A auto jest na letnich oponach tak nawiasem mówiąć ;)

micab

Gaduła
Punktów
1
Miasto
k/szczecina
zweckform napisał:
czemu twierdzisz że uboga?
bo nie ma skóry?
co do stalówek to jest zima i może właśnie dla tego ktoś zmienił koła :)

nikt za frajer nie odda full wypasu w idealnym stanie

Pozdrawiam
Rafał
uważam że uboga, bo to podstawowa, słabo doposażona wersja mondeo, stalówki, plastikowa kierownica i lewarek biegów nie wyglądają dobrze w aucie klasy średniej z tego rocznika,
nie musi mieć skóry, ale wiele z mundków ma fotele "kubełkowe", o wiele lepsze niż podstawowe stołki,

to że ma klimę i elektryczne szyby, to żaden wypas jak na takie auto,

oczywiście to tylko moje zdanie i jeżeli komuś pasuje taki "zwykły" mondeo to jego zdanie ;) ja szukałbym czegoś ciekawszego,

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
hehehe
pewnie że zawsze może być młodsze ładniejsze itd itp a najlepiej ja by jeszcze było za darmo

Pozdro
Rafał

Do góry Bottom