• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak zabezpieczyć swojego anglika przed kradzieżą?

Banawan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Akurat w przypadku LoJacka jest tak, że nie da się zakłócić ich sygnału, bo działają na swoich falach radiowych, a nie po GPSach, jak inni. A nawet, jak zagłuszają, to namierzą źródło zagłuszarki. Ba, nawet ukrycie auta w garażu i na parkingu nic nie da, bo sygnał mają tak silny, że namierzą samochód. Ja się na to zdecydowałem i zamontowałem sobie tego LoJacka. Na razie nie miałem okazji sprawdzić :p i mam nadzieję, że nie będę musiał xD

Arek_Land

Anglikomaniak
Punktów
8
Miasto
Łódź
Powiem Tobie tak w przypadku niektórych aut takie odcięcie jest nic nie warte bo wpinasz się w pompę na krótko i odpalasz bez problemu.

Jak chcesz by to było dobrze:
- Odcięcie gniazda OBDII
- Odcięcie wiązki wtryskiwaczy (Bardzo skuteczne zabezpieczenie)

Ja stosuję dodatkowo u klientów mechaniczne zabezpieczenie dźwigni hamulca ręcznego.
Aby ukraść auto praktycznie muszą podjechać lawetą z bardzo mocną wyciągarką.

roger18sx

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Sanok
Widziałem u przyjaciela w pasku b5 przyrząd w kształcie litery T który zakładał na pedały sprzęgła i hamulca jednocześnie zamykane kłódką trzpieniową.
Robione własnoręcznie że tak powiem nie do pokonania no chyba że złodziej przyjdzie z szlifierką akumulatorową. Też myślę takie coś wykonać. Choć jestem zwolennikiem takich systemów włamanie = kara.

Arek_Land

Anglikomaniak
Punktów
8
Miasto
Łódź
Kiedyś w starych czasach miałem Golfa II kradli je na potęgę.
Do mojego 2 razy mi się włamywali.
Pojechałem nad wodę i pod pokrowiec wsadziłem kawałek styropianu z nabitymi gwoździami od spodu.
O 3 w nocy obudził mnie niemiłosierny wrzask kolesia.
Połowa obozowiska wyleciała z namiotów i dostał tzw. ścieżkę zdrowia ... ale to były inne czasy.

Banawan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Z tymi gwoździami - piękne :D dobrze tak kolesiowi. Nie znoszę złodziejstwa, łapy się powinno takim ucinać.

Do góry Bottom