• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Insignia, jak przekodować drzwi na europe z anglika ?

adas8484

Początkujący
Dołączył
4.07.2017
Postów
7
Punktów
0
Wiek
36
Miasto
Hajnówka
Witam jak zmienic drzwi z anglika na europe ? Gdy otwieram drzwi lewe i zamykam auto pilotem to całr podswietlenie deski sie pali przez 10minut, gdy kluczyk wsadzony i otworze prawe drzwi to brzeczy a powinno brzeczec przy lewych otwartych drzwiach. Komputer nadal widzi ze drzwi kierowcy to sa prawe jak było w angliku. Auto jest po przekładce na Europe
 

JARO

Zaufany warsztat
Dołączył
29.05.2009
Postów
4019
Punktów
283
Miasto
Wadowice
wiem ze to forum
ale niekiedy czlowiek glowi sie przez pare dni nad jakims błedem
a tu pytanie,,,
jak to ogarnąć ????!!!!
za friko
poprostu życie
 

Artgor

Początkujący
Dołączył
10.03.2017
Postów
24
Punktów
0
Wiek
26
Ustawienie we wszystkich modułach umiejscowienie kierownicy z lewej strony.
 

Artgor

Początkujący
Dołączył
10.03.2017
Postów
24
Punktów
0
Wiek
26
Czyli jak dokładnie to ustawic i zmienić ?
Dokładnie to należy podłączyć auto pod komputer najlepszy do tego jest MDI jak mają w aso oryginalny op com też powinien dać radę ale osobiście nie testowałem przeskanować auto , wejść w każdy moduł który wykryje skaner w zakładkę programowanie i tam będzie można zmienić usytuowanie kierownicy z prawej strony na lewą.
 

JARO

Zaufany warsztat
Dołączył
29.05.2009
Postów
4019
Punktów
283
Miasto
Wadowice
opcomem to mozesz sie pobawic w vectrze c

tu musisz miec techa 3 do tego kod immo zeby wejsc w moduly
 

Artgor

Początkujący
Dołączył
10.03.2017
Postów
24
Punktów
0
Wiek
26
Według producenta ADAKO op com jest wstanie obsługiwać ople po 2010 roku security code jest potrzebny zawsze jeśli chce się wykonać jakieś programowanie.
Najlepiej robić kodowanie przy użyciu MDI (następca techa2 )
 

adas8484

Początkujący
Dołączył
4.07.2017
Postów
7
Punktów
0
Wiek
36
Miasto
Hajnówka
żadnego kodu niestety nie posiadam ,mam tylko jakis PIN CODE ,dorabialem drugi pilot w warsztacie i dostalem jakis kod 4cyfrowy
 

adas8484

Początkujący
Dołączył
4.07.2017
Postów
7
Punktów
0
Wiek
36
Miasto
Hajnówka
skąd wziąć MDI/Tech do zakodowania drzwi ? na allegro bardzo drogie, nie wystarczy zamienic miejscami moduły drzwi jesli takie są w Isi ?
 

adam1983

Anglikomaniak
Dołączył
15.01.2014
Postów
121
Punktów
2
Miasto
jedrzejow
Tak kolego wystarczy zamienic moduly w drzwiach i bedzie dobrze a szyby dobrze sie otwierają?
 

adas8484

Początkujący
Dołączył
4.07.2017
Postów
7
Punktów
0
Wiek
36
Miasto
Hajnówka
A gdzie w Insignii sa moduly drzwi? sprawdzales czy zmienia drzwi kierowcy po zamianie modulow?
 

tobidoos35

Uczestnik
Dołączył
28.06.2013
Postów
32
Punktów
0
Wiek
43
Panowie po przełożeniu modułów w drzwiach po otwarciu drzwi lewych na zegarach wyświetlają się prawe i odwrotnie przy otwarciu prawych. Czy można to przepinować jak np się robiło w vectrach? Niestety nie posiadam MDI itp... żeby to przekodować.
 

stefan81

Początkujący
Dołączył
23.12.2012
Postów
10
Punktów
0
Wiek
40
Miasto
ŁOCHÓW
Witam. Czy na pewno da się przekodować insignia przy użyciu MDI. Byłem wczoraj w serwisie opla połączyli mi ją pod komputer. Koleś powiedział mi że nie widzi takiej opcji. Kazał mi grzebać w instalacji. Po przerobienie nie działają mi lusterka oraz sterowanie szybami. Itd. 6 lat temu przerobiłem sobie vectra c. Ją przekodowali bez problemu.
 
Do góry Bottom