• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

export auta kategorii C i D na części

ice44

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wrocław
interesuje mnie przywiezienie auta z Anglii kategorii C lub D na części. Oczywiście auto bedzie jechać na lawecie. I mam takie pytanie jakie dokumenty trzeba wypełnić co trzeba zrobić aby wszystko w papierach grało.

ice44

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wrocław
a do dvl'a trzeba coś wysyłać że auto poszło na export czy nie?

ice44

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wrocław
a jeżeli brak tego V5C to trzeba wyrabiać nowy czy jest jakaś możliwość aby to obejść? bo i tak tego auta niechce pozniej nigdzie rejstrowac bedzie szło tylko i wyłącznie na żyletki.

ice44

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wrocław
aha dzięki za odpowiedź i rozjaśnienie tematu to teraz już wszystko jasne:)

vdoo325

Nowy
Punktów
0
Witam jestem nowy na forum i potrzebował bym konkretnych informacji na temat formalności po kupnie i wywozie aut a aukcji z v5 i bez.Chodzi mi o to że brat jest w angli i jest zarejestrowany na różnych aukcjach a nie ma dzialności czy może kupować auta bez v5 i je wywozić bez załatwiania żadnych formalności jezeli auto będzie przeznaczone na części? I czy jak będzie z v5 to wystarczy tylko o odesłanie dokumentu z v5 który informuje że auto idzie na export.I jak jest z tym że nie ma firmy w Uk?Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi,pozdrawiam

Deco

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Z daleka
Witam jestem nowy na forum i potrzebował bym konkretnych informacji na temat formalności po kupnie i wywozie aut a aukcji z v5 i bez.Chodzi mi o to że brat jest w angli i jest zarejestrowany na różnych aukcjach a nie ma dzialności czy może kupować auta bez v5 i je wywozić bez załatwiania żadnych formalności jezeli auto będzie przeznaczone na części? I czy jak będzie z v5 to wystarczy tylko o odesłanie dokumentu z v5 który informuje że auto idzie na export.I jak jest z tym że nie ma firmy w Uk?Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi,pozdrawiam
Bez problemu może kupować (prócz aut z kategorią B). Formalności za dużo nie ma - płacisz, załatwiasz transport i czekasz na przywóz. Odnośnie V5C, to wystarczy przeczytać posty powyżej (odsyłasz lub nie :) odcinek o trwałym exporcie).

vdoo325

Nowy
Punktów
0
Dzięki bardzo kupujemy cały czas,tylko chodziło mi o to czy nikt się nie doczepi ze bez działalności itd.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Do góry Bottom