• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Elektryka w saabie 9-5

zender

Bywalec
Punktów
6
Miasto
laski
Witam . Mam male pytanko odnosnie elektryki w saabie 9-5 , jak rozwiazaliscie ten problem ? obracaliscie wiazke czy przedluzaliscie przewody ? pozdrawiam

Mesio_750

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Zamość
Pamietaj im mniej ingerujesz w elektryke tym jest mniejsze prawdopodobieństwo że coś nie bedzie dzialać jak powinno. W 9-3 wiazke sie odwraca i jedynie 3 kable sie przedluża z prawych do lewych drzwi. W 9-5 podobno (z tego co slyszalem bo jestem dopiero w trakcie przekladki) przedluzasz 7 kabli a wiazka zostaje orginalna.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
saab 95 to vectra b poczytaj na forum jest o tym sporo informacji a jak czegoś nie ogarniesz zadzwoń robiłem kilka takich aut
Rafał

zender

Bywalec
Punktów
6
Miasto
laski
dziekuje za odpowiedz , z tego co slyszalem i wiem to to samo co vectra b ale wiecej zabawy z elektryka , tylko chcialem sie dopytac kogos kto robil juz , jak najprosciej ugrysc te kabelki

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
w saabie 95 do zrobienia są dwie małe wiązki idące na prawy słupek
jeśli dobrze pamiętam to 17 kabli

sieniek121233

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
kielce
witam,czy mógł by ktoś rozwinąć temat elektryki,jak ją zrobić żeby wszystko było ok.wydaje mi się,że muszę obrócić całą wiązkę na belce,przekładam saaba 9-5 z 2003 roku,rozebrałem go w piątek a w poniedziałek zabieram się za ścianę,pzdr...

zender

Bywalec
Punktów
6
Miasto
laski
Moze ktos rozwinac tenat skrzynki bezpiecznikow ? wlasnie zdiolem deske i widze ze nie da sie jej obrocic , kostek tez sie nieda wyjac zeby wstawic eu bo ona jets na stale z przewodami .

PAWEŁ74

Początkujący
Punktów
0
Miasto
OLSZTYN
Witam właśnie przekładam sabba 04r i wspawałem ścianę plus dwa kawałki podszybia,zostawiłem tylko środkową część tam gdzie nawiew wygląda ładnie bez tego daszka na serwo cha cha ale co z elektryką gdzie to upchać :box: co ze skrzynką bezpieczników a cała centralka co jest nad pedałami co z tym robicie pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! piszcie
a co z wiązkami z drzwi -zamienić? stronami a sterowanie lusterek i otwieranie wlewu paliwa co z tym ?

zender

Bywalec
Punktów
6
Miasto
laski
Ja elektryke obrucilem o 180 stopni ladnie sie wywija na srodku , wiazki z drzwi zamienilem stronami , musisz przepinowac kostki idace do silownikow drzwi, musisz zrobic tzw lustrzane odbicie w jednej jest chyba 9 pinow a w drugiej trzy , kasety sa identyczne , skrzynke bezpiecznikow cala przepinowalem od europy .Sterowanie lusterek tez przepinujesz przy lusterkach i przy wlaczniku . Jak dobrze pokabinujesz to moze z 15 przewodow przedluzysz , Ja juz zrobilem dwa 9-5 niedawno a teraz sie zabieram za 9-3 .

PAWEŁ74

Początkujący
Punktów
0
Miasto
OLSZTYN
ok wiązka na drugą stronę a ta cała skrzynka z elektryką to będzie pasować tam nad pedały?teraz wiązka co przechodzi przez blachę za długa ale to nie problem a co z wiązką co łączy sie na lewym słupku da radę gdzieś ją upchać czy skracać

zender

Bywalec
Punktów
6
Miasto
laski
napisalem ci ze skrzynke musisz przpeinowac europejska i ja montujesz tak jak w orginale w deske z lewej strony , z elektryka to jak wolisz , ja zawijalem

PAWEŁ74

Początkujący
Punktów
0
Miasto
OLSZTYN
dzięki skonsultowałem to z kolega z forum i już mam wszystko na drugiej stronie teraz troszkę lutowanka i zobaczę jak mi będzie lepiej zawinąć czy skracać serdeczne dzięki pozdrawiam a Możesz dokładniej opisać co z wiązkami na drzwiach i co gdzie przepinowac już doczytałem zamieniam je stronami i przepinowuje dzieki

PAWEŁ74

Początkujący
Punktów
0
Miasto
OLSZTYN
Witam ponownie saab odpalony wszystko gra OPRÓCZ centralnego !!!!!!! zamieniłem wiązki w drzwiach wstawiłem europejski lewy zamek i kupa nie działa centralny,wlew paliwa i tylna klapa czy to są te wtyczki które przepinowujecie czy te na słupkach bo tam jest znaczna różnica w ilości przewodzików
szyby działają ok jak to przepinować

Załączniki

• rodzinka 278.jpg
    rodzinka 278.jpg
    162,8 KB · Wyświetleń: 19
  • rodzinka 277.jpg
    rodzinka 277.jpg
    161,2 KB · Wyświetleń: 15

zender

Bywalec
Punktów
6
Miasto
laski
Musisz zrobic lustrzane odbicie tych kabli we wtyczce , czyli poprostu zamienic rzedami , jak dalej nie wiesz jak to podeslij mi na priv majla wysle ci co i gdzie zaminic . A co do klapy i wlewu cos zknociles tego nie trzeba przerabiac powinno dzialac bez problemu . Lusterka wogole ci nie chodza czy poprostu na odwrot ?

PAWEŁ74

Początkujący
Punktów
0
Miasto
OLSZTYN
Witam zrobiłem lustrzane odbicia centralny chodzi jest ok ale oprócz tego musiałem przeciągnąć z prawego słupka 8 przewodów na lewy a z lewego 2 na prawy teraz wszystko działa wlew ok,tylna klapa ok lusterka odwrotnie lewe prawe ale sterowanie ok to saab z 04r i wiązka nie jest przystosowana na dwa słupki dlatego miałem te problemy ale za to teraz nie chodzi centralny z pilota co może być,z kluczyka czyli mechanicznie chodzi i jak zamknę drzwi i siedzę w środeczku to przycisk przy dżwigni biegów też działa czy może to bateria w kluczyku? rano wymienię i dam znać pozdrawiam
WYMIENIŁEM BATERYJKĘ I NIC DALEJ NIE DZIAŁA jakim programem zakoduje kluczyk?
sory zapomniałem podłączyć do testów moduliku co siedzi pod podłokietnikiem he he czeski błąd i wszystko śmiga składam środek i wyjazd serdecznie pozdrawiam

Do góry Bottom