• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dział "Oszuści i niepolecane warsztaty" - moderacja?

Czy dział "niepolecane warsztaty i oszuści" powinien być moderowany?

• Głosujących
    33

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Prosze o konstruktywna dyskusje nad tym czy dział "oszusci i niepolecane warsztaty" powininen byc moderowany i tematy puszczane dopiero po zalaczeniu jakis skanow umow, zdjec przekladki badz tym podobnym?
Licze na burzliwa dyskusje ktora pomoze podjac ewentualne decyzje w ulepszaniu tego dzialu na naszym forum.

Temat ten utworzylem ze wzgledu ze sam nie jestem w stanie podjac decyzji, z jednej strony chcialbym zostawic ten dzial otwarty dla wszystkich ktorzy chca opisac swoje przezycia odnosnie swoich doswiadczen w warsztacie z ktorego uslug sa niezadowoleni badz po prostu opisac kogos kto ich oszukal ale z drugiej strony pojawiaja sie na forum ludzie ktorzy napisza jeden temat, pozniej znikaja i niemozliwym jest ustalenie faktycznych zamiarów autora.

Dodatkowo stworzylem ankiete w ktorej prosze oddawac swoje glosy, w miare mozliwosci dobrze byloby takze uzasadnic swoj wybor.

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Tak tylko i wyłącznie takie moderowanie tego działu ma sens . Bo co z tego, że ktoś wpadnie napisze jakieś bluzgi i tyle go widzieli a reputacja leci . :|

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Jestem za tym aby dział niepolecany był moderowany bo mam za mało roboty (czyt. żartuje).
A tak poważnie to jest wiele zakładów (niezarejestrowanych), które nie chcą dawać swoich namiarów by skarbówka ich "nie chwyciła" i aby sobie dopomóc opisują zakłady działające zgodnie z prawem w dziale niepolecanych.
Jeśli ktoś pokaże zdjęcia, umowę lub jakikolwiek dowód potwierdzający przerobienie autka w danym zakładzie to nie ma sprawy niech jego post widnieje w niepolecanych.

slawekkawas

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
ŁÓDŹ
Dokladnie , powinien byc moderowany taki dzial ze wzgledu na mozliwosc szybkiego popsucia komus opinii , zupelnie nieslusznie,a wystarczy ze ktos sie zarejestruje na naszym forum , - trwa to kilka minut , i napisze co chce w nastepnych kilka minut nie zgodnie z prawda , a potem rozstrzyganie czy to prawda czy nie trwa dlugie godziny , czego przyklad mielismy przez ostatnie dni w tym dziale.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
a kto da wiare chyba tylko ktoś mocno naiwny

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
nie prawda .Ludzie to czytają i biorą do serca .

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
pytanie tylko kto miał by dokonywać selekcji ??? i tu jest problem ---misiek i marlena ???? moze stwożyć podgrupę negatywów oczekujących -niepotwierdzonych ??ktoś coś napisz -- 2 dni i wypad

marekfl

Zaufany warsztat
Punktów
57
Miasto
Kielce
www.mserwiskielce.pl
Jestem jak najbardziej za moderowaniem działu "Oszuści ..." w/g zasad wymienionych przez Auto-Mis niektórzy traktują pisanie tematów w tym dziale jako zabawę, a ludzie czytają i niestety zostają im w pamięci takie wypowiedzi rzucane na wiatr przez bezmyślnych forumowiczów (lub konkurencję pod przykrywką)

Jestem jak najbardziej na TAK w tej ankiecie

nowak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubań
Mało tego, uważam że dział Polecane warsztaty, powinien byc rozwiazany w ten sam sposob. Biorąc pod uwage polityke poprzedniego forum, żadnym problemem nie jest założenie sobie drugiego konta i pisanie pozytywnych opinii n/t danego warsztatu. Jeżeli można by dołączyć do opinii jakieś zdjęcia, lub cokolwiek innego odnośnie prawidłowo wykonanej przekładki, to dział ten na pewno byłby bardziej wiarygodniejszy. Wiem że pisanie pozytywnych opinii na temat warsztatów stałoby się bardziej czasochłonne, no ale coś za coś. Tyle ode mnie.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
zdiecia tez polecany zaklad sam może sobie wkleić,drugie konto ? ten nr. tu nie przejdzie,no nie Misiek

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Pilnujemy aby nie było podwójnych kont (nawet gdy jest "ruchome ip"), a w momencie gdy pojawia się w niepolecanych temat, nie ma dowodów i użytkownik znika po napisaniu postu, po reakcji właściciela warsztatu po 2 tygodniach post ląduje w śmieciach.

marekfl

Zaufany warsztat
Punktów
57
Miasto
Kielce
www.mserwiskielce.pl
rys00 napisał:
zdiecia tez polecany zaklad sam może sobie wkleić,drugie konto ? ten nr. tu nie przejdzie,no nie Misiek

Budowałem kilka for w swoim życiu i kilka z nich administrowałem przez czas "douczenia sie" ich właścicieli, wiec sa narzedzia dla administratorow dzieki ktorym mozna, choćby prześledzic adres IP osoby piszącej, generalnie mimo szeroko pojętej anonimowości w necie mozna generalnie nie wiele ukryc :)

Nie mniej jednak to tematy tego typu nie poparte dowodami powinny byc kasowane

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Minely dobre dwa tygodnie od rozpoczecia tego tematu wiec czas zakonczyc ankiete i podjac stosowne kroki. Zarowno z ankiety jak i z wypowiedzi uzytkownikow wynika jasno ze panuje ogolne przekonanie co do tego azeby dział "oszusci i niepolecane warsztaty" stal sie dzialem moderowanym.
Zgodnie z powyzszym od teraz wszystkie tematy oraz posty w tym dziale wymagaly beda zatwierdzenia przez moderatora.

btomek

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Gdynia
wniosek z tego taki że samochód najlepiej odbierać conajmniej z aparatem

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Na czacie ostatnio poruszany był temat pochwał i wywołał irytację jednego z warsztatów. Nie wiem jak inni ale myślę że ograniczenia są dobrym rozwiązaniem i myślę że powinny nawet zostać nieco zaostrzone
Co o tym sądzicie?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
to forum istnieje dzięki małej grupie warsztatów choć nie tylko, dzięki temu że poświęcają czas na robienie opisów przekładek lub udzielania pomocy potrzebującym, oczywiście że dzięki temu robią sobie też reklamę i reputacje, pochwały raczej są zbędne wystarczy jak klient ureguluje rachunek i poda ręke na pożegnanie, ostatnio obserwuje raczej różne sposoby zaoszczędzenia wydatków przez klientów kosztem warsztatów, sposoby i pomysły nie raz absurdalne, a wiadomo że wg prawa konsumenckiego klient stoi na uprzywilejowanej pozycji, a warsztat musi udowadniać że nie popsuł auta, ilość postów nie ma znaczenia czy będzie to 5-10 czy 15 zadowolony klient który zapłacił za usługe nie będzie się trudził z pisaniem ileś tam postów , wg niego daje auto, płaci i wyjeżdża, inaczej klient nie zadowolony, albo któremu nie udało się utargować, uuuuuu wtedy się poświęci posiedzi i nawet z 50 napisze żeby dopiec, dlatego opinie w polecam/nie polecam trzeba traktować jako ciekawostke a nie jako rzeczywistość,

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
I tutaj się z tobą zgodzę, zarówno przedwcześnie chwaląc warsztat jak często kierując się zwykłą złośliwością można nieźle ludziom namieszać w głowie. Kasa to sprawa zawsze budząca sporo kłopotów, ja akurat mam na stronie cennik a w nim wszystkie zasady jasno opisane, często jednak przy odbiorze auta jest wielkie targowanie, ostatnio klient był bardzo rozczarowany bo nic nie utargowal i omal nie został usunięty siła warsztatu .
Co by było gdyby tacy niezadowoleni mogli pisać co im się podoba?Mają oceniać nas?czy naszą pracę? czy naszą uległość?

Do góry Bottom