• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy ktoś przerabiał 3008?

Urbikon

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Londyn
witam jak w temacie czy ktoś robił Peugeot 3008 jakie części??
Pozdrawiam

ostry957

Początkujący
Punktów
1
Auto miłe i proste w przekładce. JEstem w trakcie przekładki 3008 2011r . Czekam za deską. Auto ma gotowe dziury w ścianie i zaślepki z drugiej strony. Serwo po eu stronie. Do przedłużenie 2 kable z jednych do drugich drzwi (czujnik temp zewnętrznej). Wiązki do zamiany. Lustarka nie są potrzebne ja mam wersje bez chowanych to rozebrałem oba i zamieniłem wiązkami ( oczywiście wkłady do kupienia od eu koszt 30zł szt). Został mały otwór w prawym lusterku co mi nie przeszkadza. Fotel kierowcy do wymiany. Do przedłużenie 7 kabli (3 poduszka pasażera) (2 podświetlenie schowka) (głośnik w desce 2 kable). Tunel środkowy zostaje. Jeden uchwyt pod belke od deski jest wyprowadzony ale gwintu w nim nie ma. Podstopnik na drugą stronę. Pedał kompletne od eu. Maglownica z przewodami. Przewód wysprzeglika + przewód do zasilania ze zbiorniczka na serwie. Auto w werski najtańszej bez klimy dwustrefowej head up nawigacji chowanych lusterek bez tempomatu. Jeszcze dywan do przodu do kupienia osłona do maglownicy taka plastikowa do przykręcenia bo nie ma szpilek. Oba schowki. Chętnie przerobię taki samochód. Dodam, że czekam za deską o którą jest ciężko. Widomo jak to w angliku lampy przód do wymiany.

Ostatnia edycja:

Darekp407

Początkujący
Punktów
0
Miasto
uk
ja mam 2008 do przekładki już jest złożony, ale mam problem z układem kierowniczym. Jak tylko ruszę kierownicą to trzęsie na wszystkie strony i nie można w ogóle skręcić. Zastanawiam się czy coś z przewodami czy silnik. Może ktoś ma jakieś doświadczenia?

MEMPHIS503

Początkujący
Punktów
0
Miasto
ŁÓDŹ
Auto miłe i proste w przekładce. JEstem w trakcie przekładki 3008 2011r . Czekam za deską. Auto ma gotowe dziury w ścianie i zaślepki z drugiej strony. Serwo po eu stronie. Do przedłużenie 2 kable z jednych do drugich drzwi (czujnik temp zewnętrznej). Wiązki do zamiany. Lustarka nie są potrzebne ja mam wersje bez chowanych to rozebrałem oba i zamieniłem wiązkami ( oczywiście wkłady do kupienia od eu koszt 30zł szt). Został mały otwór w prawym lusterku co mi nie przeszkadza. Fotel kierowcy do wymiany. Do przedłużenie 7 kabli (3 poduszka pasażera) (2 podświetlenie schowka) (głośnik w desce 2 kable). Tunel środkowy zostaje. Jeden uchwyt pod belke od deski jest wyprowadzony ale gwintu w nim nie ma. Podstopnik na drugą stronę. Pedał kompletne od eu. Maglownica z przewodami. Przewód wysprzeglika + przewód do zasilania ze zbiorniczka na serwie. Auto w werski najtańszej bez klimy dwustrefowej head up nawigacji chowanych lusterek bez tempomatu. Jeszcze dywan do przodu do kupienia osłona do maglownicy taka plastikowa do przykręcenia bo nie ma szpilek. Oba schowki. Chętnie przerobię taki samochód. Dodam, że czekam za deską o którą jest ciężko. Widomo jak to w angliku lampy przód do wymiany.
Kolego żadnych przewodów nie przedluzasz.Z prawej angielskiej wiązki drzwi wypinowywujesz dwa druty od czujnika i dokładasz je do lewej angielskiej wiązki drzwiowej pi czym zamieniasz je stronami.Wiazke deski kładziesz Europę i po temacie.Jedynie musisz dołożyć jeden przewód z panelu kierowcy tam gdzie sie pojawia + po wciśnięciu blokady i dać go na tylne drzwi po to żeby działała blokada dla dzieci na pin 7 w tylnich drzwiach.Jeśli ktoś ma chęć posiadać komunikacje z płytka drzwi to trzeba do lewego słupka dołożyć dwa druty tzw CAN z Bsi.Tyle.Pozdro.

woyti

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Słupca, Konin,Września
ja mam 2008 do przekładki już jest złożony, ale mam problem z układem kierowniczym. Jak tylko ruszę kierownicą to trzęsie na wszystkie strony i nie można w ogóle skręcić. Zastanawiam się czy coś z przewodami czy silnik. Może ktoś ma jakieś doświadczenia?
Magiel masz popsuty tez mi dwa takie sie trafily chyba ze cos kombinowales z wiazka od magla druga sprawa tego tematu jak trfisz zly magiel to bedzie ci swiecic ESP

Albin01

Nowy
Punktów
0
Witam. Po zamianie wiązek drzwi w peugeocie 3008 , nie działają lusterka i szyby. Ktoś coś podpowie

Oplobi47

Początkujący
Punktów
0
Witam.
Robił ktoś przekładkę Peugeota 5008 II, 3008 II lub 2008? Może ktoś chciałby się podzielić doświadczeniem ;)

Do góry Bottom