• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

citroen C3 2003r. 1.4 benzyna

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Witam

Jak to zwykle bywa raz na jakiś czas zostaje uszczęśliwiony na siłę przez klienta samochodem ...
Tym razem "dostałem" w spadku Citroena C3 w wersji z klimatyzacją.

Pytanie jak wygląda lista części do tego samochodu oraz w miarę możliwości jak ktoś może opisać przekładkę. Z tego co wiem rzekomo ściany grodziowej się nie rusza ?!

Pozdrawiam Oktawian

marszar

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Chybie
Przekładka prosta jak budowa cepa.
Części:
- dywan
- deska ze schowkami
- pedały
- mechanizm wycieraczek + wycieraczki
- podszybie
- magiel
-lampy

Wszystko przystosowane do przekładki. Instalacja jest tak samo jak w europie - tylko wiązka do stacyjki i licznika do przeniesienia, 15 min. roboty.
Ściana uniwersalna - zero spawania. Nagrzewnicy nie ruszasz. W liczniku naciska się przycisk i sam zmienia się z mil na km.
Serwa nie ruszasz jest po stronie lewej - wymieniasz tylko pedały. Ogólnie w jeden dzień bez problemu zrobisz. Jedynie to mocowanie wycieraczek na podszybiu trzeba dospawać.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
jeśli pominać drobiazgi typu magiel, lusterka, lampy, to faktycznie tak jak piszesz a już o zamku i wkładce z lewej nie wspominam :(

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
wszystkie są piękne i łatwe a my kase za leżenie bierzemy

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Tak wszystko jest proste :D tak samo jak przekładałem LT-ka dla siebie. Banał miał być a siedziałem tam z tydzień żeby to zrobić tak jak należy.
Za wszystkie wskazówki dziękuje bardzo. Zapewne jak będę miał chwilę wolnego czasu to na weekend zobaczę co i jak. Wszystko wyjdzie w praniu.

Do góry Bottom