• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak dokumentow ..

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Znalazłam

Załączniki

• forum_v963_626.jpg
    forum_v963_626.jpg
    744,4 KB · Wyświetleń: 52

pankracy33

Nowy
Punktów
0
Miasto
Polska
Jesli po takim czasie komus nie udaje sie uregulowac sprawy i formlnosci to znaczy, że mogę pomóc.

pankracy33

Nowy
Punktów
0
Miasto
Polska
Człowiek mógł zejść ale problem pozostał i z pewnościa chetny sie znajdzie na to żeby wziąść to i używać zgodnie z przeznaczeniem. Po co to na czesci rozbierac i kombinowac jak legalnie mozna wszystko zalatwic bez wzgledu na sytuacje prawną tego.

pankracy33

Nowy
Punktów
0
Miasto
Polska
to proste. Piszesz do mnie, opisujesz niemożliwy do rozwiązania problem i potem np daje stosowną instrukcje, kontakt albo prosciej masz gotowe załatwione. Musi byc to w kraju zeby to zobaczyc ze istnieje, no i powinno byc sprawne technicznie, nie chce złomu, bo to niebezpieczne na drodze, chyba ze to ma inne przeznaczenie. Natomiast na początku musze wiedziec jaki jest problem i w tym celu trzeba mi to napisac.
Mogą to byc pojazdy, maszyny, rzeczy i wszystko inne mozna, a czasem trzeba uregulowac, nawet nieruchomosci ale to juz inna bajka.

FILIP_1988

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam!
Pisze w tym temacie poniewaz mój problem polega na tym ze kupując auto w anglii dostalem tylko odcinek 10 dowodu V5C. Koles powiedział ze chce swoje stare tablice, musi to zgłosic do urzedu, i jak dostanie drugie to przesle mi nowy dowód a ja mu odesle stare tablice.
Telefonu juz nie odbiera, kontakt sie urwał.
Czy mozna wyrobic drugi dowód w dvla, jesli tak to proszę nakierujcie mnie na jakies zrodło jak to zrobic?
Pozdrawim

FILIP_1988

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
ok. W takim razie pytanie do tych uzytkowników którzy temat juz przerabiali. Jak to zrobic zeby trwało jak najkrócej? Jezli ewentualnie będą mi przysylac nowy v5c to do Polski, czy bezpieczniej byloby na jakis angielski adres znajomego?

FILIP_1988

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
czy jesli wysle v62 wraz z kasą, a okaże sie ze osoba od której kupowalem nie wyrejestrowała auta, albo inne przypadki, to czy przeslą mi nowy v5c??

kociu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tychy
www.zwyzki.tychy.pl
Witam,

Podpinam się pod temat, żeby nie zakładać nowego, mam nadzieję że ktoś mi pomoże w tej sprawie, podpowie co zrobić.

Kupiłem samochód w Anglii w Kwietniu 2014, parę dni później został wywieziony do PL na lawecie, przy zakupie podpisałem umowę dwu języczną, ale właściciel nie dał mi całego V5C tylko ten kawałek z numerami 9 i 10 (New keeper's), ponieważ miał swoje tablice prywatne i jak tłumaczył jest to potrzebne do zwrotu pieniędzy itp.
Po miesiącu czasu (jakoś koniec maja) doszedł mi certyfikat eksportu V561.

Auto jest po przekładce, po przeglądzie, opłatach skarbowych, celnych z tymi dok co wyżej opisałem, umowa, V561, ten kawałek 9 i 10 z V5C, a mimo to Pani w urzędzie mi powiedziała, że rejestracja nie jest możliwa ponieważ do rejestracji jest potrzebny dowód rejestracyjny (w tym przypadku V5C) albo jakieś zaświadczenie że dowód ten został zdany przez poprzedniego właściciela do DVLA...

Powinni mi to zarejestrować z tym co mam ??

Pozdrawiam

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp

kociu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tychy
www.zwyzki.tychy.pl
Dzięki wielkie za utwierdzenie w temacie, jak zacząłem dziś szukać to dokładnie to samo znalazłem i wydrukowalem, żeby jej to pokazać, co gorsza Pani zawolała Panią kierownik a ta powtórzyła to samo, że to nie dowód z Anglii bo tam jest taki duży na A4 zielony, jutro walcze z nimi dalej ;-) Jak nie pomoże to uderze do naczelnika.

pipi13

Nowy
Punktów
0
Dzięki wielkie za utwierdzenie w temacie, jak zacząłem dziś szukać to dokładnie to samo znalazłem i wydrukowalem, żeby jej to pokazać, co gorsza Pani zawolała Panią kierownik a ta powtórzyła to samo, że to nie dowód z Anglii bo tam jest taki duży na A4 zielony, jutro walcze z nimi dalej ;-) Jak nie pomoże to uderze do naczelnika.

Witam,
i jak Ci poszła sprawa w urzędzie? Zarejestrowałeś?

Do góry Bottom