• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Berlingo Partner Przekładka dołożenie klimatyzacji

dmodee

Początkujący
Dołączył
8.01.2012
Postów
16
Punktów
0
Miasto
Mielec
Witam!

Mam problem. Mianowicie jakiś czas temu przełożyłem Partnera z 2009r 1.6 hdi 90. Autko było fabrycznie bez klimatyzacji ale dopadłem przekłądkę z kompletną klimatyzacją.
Po zalożeniu wszystkiego do mojego auta nie załacza kompresora.
Czynnik jest sprawdzona nabite, na krótko załączy klimę ale z guzika nie. po naciśnięcu Ac zapala się kontrolka AC, więc prawidłowe zachowanie.

Wiązka w aucie była pod klimę, w sensie wszystkie wtyczki były takie jak do kompresora czy czujnika wysokiego ciśnienia.

Czy może brakuje jakiegoś kableka? czy BSI jest inne, BSM?
Tak jakby sterownik silnika nie widział żądania właczenia klimatyzacji.

Proszę o wszelkie sugestie.
Dziekuje
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3443
Punktów
481
Miasto
łódzkie
W kabinie masz wszystko ok, brakuje kabelka do sterowania, bapisz czy wtyczkę 2 pinową zółtą masz podłączoną i chyba brązową od czujnika
 

dmodee

Początkujący
Dołączył
8.01.2012
Postów
16
Punktów
0
Miasto
Mielec
Brakuje kabelka do sterowania? w sensie pod deska czy w komorze silnika? Pomiedzy czym a czym?
Wtyczkę zółtą i brązową w sensie do panela regulacji nawiewu?
Czujnik wysokiego ciśnienia jest podpięty .(wtyczka była)
Brak termometra zew. ale chyba nie potrzebny
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3443
Punktów
481
Miasto
łódzkie
wtyczka do czujnika jest a do kompresora ? termometr w manualnej nie potrzebny
 

dmodee

Początkujący
Dołączył
8.01.2012
Postów
16
Punktów
0
Miasto
Mielec
Do kompresora tez jest nawet nie wiem czy nie 2 musze sprawdzic. Kodowac diagboxem nie ma co chyba? Przekaznik w bsi tez chyba jest.
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3443
Punktów
481
Miasto
łódzkie
Musi być wprowadzone info do systemu
 

dmodee

Początkujący
Dołączył
8.01.2012
Postów
16
Punktów
0
Miasto
Mielec
Jak sie okazalo wiazka byla uniwersalna. Problemem bylo zakodowanie w bsi. Po zakodowaniu klima ruszyła. Kilkanascie min z laptopem i dziala. Została mi jeszcze jedna wtyczka luzna obok kompresora.
 
Do góry Bottom