• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto, motocykl z UK - miejsca place porady POMOC WSPÓŁPRACA

fanaut

Nowy
Punktów
0
Miasto
żyrardów
Witam wszystkich forumowiczów.

Może ktoś mi pomóc w zdobyciu informacji na temat :
- ściągania aut, motocykli z Uk,

- placy, miejsc z których można kupić w dobrych pieniądzach samochód, busa, samochód ciężarowy, motocykl,

Do tej pory ściągałem auta z Copartu* i niestety są to zazwyczaj wraki samochodów...

Ktoś napisze, poradzi jak zabrać się za temat ściągania aut z UK ?? Szukam również ofert stałej współpracy. Przejrzałem dziś część forum, mam rozeznanie co do stron z licytacjami ale nie wiem dokładnie od czego zabrać się chcąc ściągać auta.

Prośba o porady co do firm odbierających auta z UK na co zwracać uwagę.

Proszę składać propozycję.

Pozdrawiam

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
widocznie miales pecha na copart ja kupilem pare aut i padlina mi sie jeszcze nie trafila

fanaut

Nowy
Punktów
0
Miasto
żyrardów
Witam,

Zlecę zakup i przywóz samochodu dostawczego albo samego kontenera do Polski.

Potrzebuję kontener izotermiczny / chłodnię na 8-10 europalet przy tym chętnie zlecę komuś zakup uszkodzonego VW LT 35 z lat 2000 do 2005r.

Kontener na iveco reno mascott więc inne mocowania kontenera...

Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt

Pozdrawiam

794-596-387

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
Ja z Copart-u ciągle biorę koło 10 aut miesięcznie. Raz od wielkiego dzwona trafi się trochę mniej oczekiwany stan :) ale zazwyczaj jest ok. Teraz ściągam auta z ebay.co.uk. Mam transport pod dom w polsce, odbiór z anglii z pod domu sprzedającego, płacę za auto w polsce w funtach i po sprawie. Auta z ebay-a są o niebo lepsze niz z aukcji typu Copart. Mają zazwyczaj MOt, zawsze jest V5 a usterki stosunkowo drobne i mało kosztowne. Na Copart auta zazwyczaj rozbite i koszt naprawy trzeba doliczyć. Jak ktoś jest zainteresowany autkami z Uk - to zapraszam.

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
copart powiem szczeze ze nigdy nie wiadomo co i jak ale cena nieraz jest ok. ebay mozna auto obejzec odpalic a co najwazniejsze zadzwonic do sprzedajacego. jezeli chodzi o pojazdy wypadkowe na ebay sa one z copart plus narzucona przez sprzedajacego marza pozdro

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
ryszard410 - mylisz się. Na ebay-u ogłoszenia w większości od prywatnych sprzedających, którym w aucie np. padła skrzynia, nie przeszło Mot-u itp, itd. Tobie chodzi o auta wystawiane na ebay-u z kategoriami albo powypadkowe, a to spora różnica.
Obejrzeć - hmmm. Będąc w polsce ciężko obejrzeć poza zdjęciami. Kupujesz na podstawie opisu - ew. zadzwonisz i już. To nie ku..a polska je..na gdzie jedziesz 300km po auto i na miejscu okazuje się śmieciem.

Pozdro.

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
moze ty tak masz ja w angli mieszkalem 6 lat tam mam swoje uklady zadzwonie do znajomych ktorzy sa porozrzucani po angli podjada zobacza a ja wiem czy warto jechac czy nie po to. oczywiscie za to dostaja swoje. jezeli chodzi o auta prywatne to tez roznie bywa. kumpel wylicytowal auto a silnik byl w bagazniku. tak czy siak trzeba wszedzie uwazac i tyle.Jezeli chodzi o auta w angli najlepiej je brac z licytacji na zywo z mlotka. pozdro

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
No ryszard410 - ty po porostu jesteś najlepszy. Mój boże.. Napisałem jużci w innym poście żebyś nie robił z siebie takiego speca, bo nim na pewno nie jesteś. A to że mieszkałeś w UK 6 lat nie znaczy że ktośnie mieszkał dłużej od Ciebie i nie ma doświadczenia większego w wielu rzeczach.

Bzdura o licytacjach z ''młotka''. Najgorzej jest tam kupować , po co ludzi w błąd wprowadzasz ?
Silnik w bagażniku - skąd? E-bay ? Jaja chyba sobie robisz ? No bo takich opowieści jak żyję nie słyszałem

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
jezeli chodzi o tanie auta naprawde domy aukcyjne maja dobra oferte 500 samochow tygodniowo mozna uslyszc prace silnika, obejzec, spytac kierowcy co wjezdrza pod mlotek czy biegi ok, hamulec, sprzeglo, zobaczyc pod maske, przefazowac, masz ok 1min zeby objzec auto a to naprawde duzo. wchodzisz z nim do hali i licytujesz

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
Kupowałem też auta na Newar Motor Auction, w Bawtry koło Doncaster. Powiem szczerze że tam tylko przeważnie można kota w worku kupić. Auta przyszykowane przez angielskich cwaniaków żeby na chwile wjazdu na hale odpaliły i mniej wiecej wszystko było ok.

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
ja bralem z Manheim i powiem ze auta sa ok ale tez trzeba uwazac jak piszesz ale jak masz auta sprzedawane przez firmy lizingowe typu blackhorse, vw finance itp to nie sa to auta szykowane tylko wziete w rozliczeniu.

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
Zgadza się - większość tych z instytucji typu ''Finance'' są jeszcze ok - ale reszta trzeba bardzo uważać. Ja kupiłem Focusa 02 TDCI, kierowca gazował, jechał po placu ok, wkręcał się na obroty itp itd - ale po kupieniu i przejechaniu 10 mil zdechło. Pompa była klejona i inne cuda. Po prostu trzeba uważać - dokładnie bardzo w miarę możliwości oglądać.

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
ja jak bralem to tylko kolego i wlacznie finance i polizingowe i nie bylo wielkich problemow ale niektore byly szykowane np bylo bmw x5 i mialo spuszczona wode z chlodnicy wiadomo odrazu dlaczego i wjezdrzalo na chale bez wody to dopiero jaja ktos co nie sprawdzal kupil poprostu bombe jakich malo. sumujac jak cie uwaza sprawdza i zna sredzie ceny w uk mozna zlapac mnustwo okazji, wszystkie komisy w uk biara auta z bca wiec musi sie oplacac. pozdro

kapa9

Początkujący
Punktów
0
Miasto
maidenhead UK
Witam kupuje auta z BCA (Blackbushe) od 3 lat Posiadam kartę członkowska wiec opląty mam troszkę niższe Trzeba uwazac od kogo sie kupuje tzn np (cc trader sales) sa to auta starsze brane przez komisy w rozliczeniu komis takie auto sprzedaje na aukcji bo nie oplaca sie go naprawiac do ponownej sprzedazy itp Nigdy nie przejechałem sie na kupowaniu aut z firm leasingowych jak LeasePlan cars itp Mozna by zrobic cala liste zeczy na jakie trzeba zwracac uwage Ale zasada jest jedna jak cos jest podejrzane od poczatku to sie odchodzi :) i nie napalac sie na tzw okazje :) dodam ze auta z przebiegami powyrzej 200k mil kupuja tylko polacy i capaci dlatego czasami mozna kupic taniej na allegro niz w UK auta z fantastycznymi przebiegami :) zazwyczaj z zagubionymi dokumentami lub zakrytymi tablicami rejestracjami :)

ancar

Nowy
Punktów
0
Miasto
nottingham
Auto, Motocykl z UK

Autko tu mozna kupić praktycznie wszedzie, na początek przegladnij sobie te strony
http://www.raw2k.co.uk/
http://motorhog.co.uk/
http://www.hbc.co.uk/ czasem mozna wyhaczyć niezłą okazje
copart, ebay, gumtree pewno już znasz, poza tym lokalne gazety z ogłoszeniami np. http://www.loot.com/
nie polecam aukcji z młotka bo nikt chyba nigdy tam niczego dobrego nie kupił.
Co do transportu, jeżeli nie masz własnego, to też mogę kogoś polecić. Ja mieszkam w Nottingham i koszt transportu auta w okolice Wrocławia czy Katowic to jest 1300 złotych
To mój numer (44)7840 667 368 najlepiej napisz sms ja oddzwonie
Pozdrawiam
Andrzej

Do góry Bottom