• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B5 2.4 98r

bania

Anglikomaniak
Dołączył
29.11.2009
Postów
201
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
A jak skracacie wiązkę ECU bo widzę że kolorki kabli sie pokrywają jest np kilka żółto zielonych tego samego przekroju ? tych potrójnych dodatkowo izolowanych też jest kilka sztuk ?
 

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Dołączył
26.05.2009
Postów
1258
Punktów
90
Wiek
38
Miasto
Działdowo Warm-Maz
musisz po 1 uzbroić się w cierpliwość po 2 oskrobać wiązkę z gumy i skrać każdy kabelek z osobna inaczej się nie połapiesz
ale na to chyba jeszcze masz czas? Dam Ci małą radę, najpierw przerób instalację w aucie i złóż wszystko do kupy i odpal auto na tej wiązce ecu angielskiej jak wszystko będzie ok dopiero skracaj, bo jak przez przypadek się gdzieś walniesz to potem będziesz szukał wiatru w polu
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3428
Punktów
481
Miasto
łódzkie
oskub do połowy i zawin, im mniej cięcia tym lepiej
 

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Dołączył
26.05.2009
Postów
1258
Punktów
90
Wiek
38
Miasto
Działdowo Warm-Maz
tylko nie wygląda to zbyt profesjonalnie taka zawinięta wiązka w podszybiu a w ogóle ciężko to oskrobać nie uszkadzając jakiegoś kabla osobiście polecam skracanie jeśli oczywiście zrobisz to dobrze, wygląda jak europa, jak robisz dla siebie to sam zadecydujesz którą opcję wybrać
 

magik

Anglikomaniak
Dołączył
13.04.2009
Postów
612
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
nie polecam zawijania miałem jeden przypadek poszłem na łatwiznę oskubałem i zawinąłem i była lipa jeden kabel nie wytrzymał i się przerwał 3 godzinki się uporasz z oskubaniem i skróceniem
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3428
Punktów
481
Miasto
łódzkie
Spoko nie robi sie tego na zasadzie łamania gałęzi tylko z głową i przed zaizolowaniem, zaginanie z guma lub po owinieciu moze skonczyc sie jak piszesz, ale najprawdopodobniej kabelek nie wytrzymał skrobania
 

Załączniki

  • s.jpg
    s.jpg
    60 KB · Wyświetleń: 90
  • s+.jpg
    s+.jpg
    90,7 KB · Wyświetleń: 88

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Dołączył
26.05.2009
Postów
1258
Punktów
90
Wiek
38
Miasto
Działdowo Warm-Maz
magik nie wiem jak Ty to robisz ale jeszcze nigdy tego w 3 godziny nie zrobiłem, prawie tyle zajmuje mi dokładne oskrobanie i oddzielenie kabli od siebie(a może po prostu się nie spieszę)
 

bania

Anglikomaniak
Dołączył
29.11.2009
Postów
201
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
Rozumiem że to przedłużamy na lewo ?

Uploaded with ImageShack.us

Ja już kupiłem europejska wiązkę za przysłowiową flachę
Z ciekawości sprawdziłem do czego idą te dublujące się zielono żółte nitki ,okazało się że wtryski
 

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Dołączył
26.05.2009
Postów
1258
Punktów
90
Wiek
38
Miasto
Działdowo Warm-Maz
jeśli będziesz przerabiał instalację w podłodze a tą pod deską obracasz to tak, ta kostk ama być przeniesiona na drugą stronę ale to najpierw przerób instalacją która leci po podłodze a tą co masz zaznaczoną przedłuż póżniej jak założysz dywan i puść z przodu po ścianie maskując ją dywanem i instalacje drzwi zamień miejscami
 

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Dołączył
26.05.2009
Postów
1258
Punktów
90
Wiek
38
Miasto
Działdowo Warm-Maz
jedna jest od abs(czarna) a druga (szara) ma swoją parę przy którymś koncu wiązki spod deski
 

magik

Anglikomaniak
Dołączył
13.04.2009
Postów
612
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
Poszukam jeszcze ale obawiam sie ze nie ma ..
zobacz tą stronę wąski pod desko znaczy prawą jeśli ją obracałeś czy Maz jakąś wolną kostkę tego samego koloru być może nie jest wogule podpięta

---------- Dodano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

czasem się zdaża że tak zwane kostki żeńskie są wogule nie wykorzystane więc jeśli w wiązce pod deską nie było kostki takiego samego koloru nie była wogule podpięta kumasz
 

bania

Anglikomaniak
Dołączył
29.11.2009
Postów
201
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
No właśnie ja mam na odwrót mam jeszcze kostkę męską wychodzącą z deski po prawej po obróceniu kolor pomarańczowy ... ta szara to chyba malo istotna tylko dwie żyły ale ta pomarańczowa co innego ... Mam też straszny problem z tym przewodem wspomagania nigdzie nie mogę dostać a o zakuwaniu w moim mieście można zapomnieć :-(

---------- Dodano 08-09-2011 o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano 06-09-2011 o 23:56 ----------

napiszcie co robicie z tym rezystorem dmuchawy ? z angola ? wiercić dziurę w nagrzewnicy ?
 

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Dołączył
26.05.2009
Postów
1258
Punktów
90
Wiek
38
Miasto
Działdowo Warm-Maz
tylko ten otwór zrób w dobrym miejscu jak nie poradzisz sobie to ja za kilka dni będę to robił to ci fotkę podeśle
 

bania

Anglikomaniak
Dołączył
29.11.2009
Postów
201
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
Na chwile przypasowałem schowek ledwo ale się mieści , mam problem z klimatronikiem nie ma nawiewu na szybę ... na vagu nie ma żadne błędu wszystkie silniczki podłączone
 

bania

Anglikomaniak
Dołączył
29.11.2009
Postów
201
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
Juz zrobione przepinowałem wtyczki z europy które już były przepinowane fabrycznie i sąd problem
 

bania

Anglikomaniak
Dołączył
29.11.2009
Postów
201
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
Autko można powiedzieć że przełożone dziś się zabrałem za montaż xenonów i pojawił się problem . Na jednym dokładnie prawym przednim świetle postojowym mam ok 7V i żarówka ledwo się żarzy reszta łącznie z tyłem pali się normalnie masa jest wspólna z resztą wiec to nie ona ?

---------- Dodano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

A tu Foto z całej operacji http://imageshack.us/g/508/dscn5311.jpg/
 

bania

Anglikomaniak
Dołączył
29.11.2009
Postów
201
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
Proponuję przenieść to przełożonych ;) Chciałem wszystkim podziękować przy okazji , bez was by się nie udało ;)
 
Do góry Bottom