• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 czy Golf IV

adrianCB

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Witam serdecznie wszystkich,
Planuję przywieźć z Anglii audi a3 albo vw golfa IV, rocznik 2001-2002. W Anglii ceny są podobne (około 1500f). Co polecacie? Co jest łatwiejsze w przeróbce, co się bardziej opłaca. Celuję w benzynę 1.6 lub 1.8. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

wysio

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
z miłą chęcią przyłącze się do prośby kolegi sam mam dylemat między golfem a audi . Proszę o opinie

ALL_TECH

Bywalec
Punktów
4
Miasto
KrK
Witam.
To ja moze sprubuje doradzic:

Jezeli chodzi o prostote to tak naprawde sa do blizniacze wozy, przekladka praktycznie przebiega identycznie poza paroma drobnymi szczegolami.

Jezeli chodzi o oplacalnosc to w przypadku silnika golfa z silnikiem 1.6 to nie bardzo sie to oplaci, w przypadku audi mysle ze bedzie podobnie. W polsce te wozki z silnikami benzynowymi wychodza cenowo podobnie niz przerobka anglika zakupionego za 1500Funtow+przekladka+robota+oplaty.

Ceny przekladek: graty do golfa raczej tansze, dostepnosc na podobnym poziomie

Osobiscie preferuje i polecam A3, oczywiscie tylko i wylacznie 5 drzwiowe, funkcjonalniejsze i latwiejsze w sprzedazy, najlepiej w 1.9 TDI lub dla zwolennikow benzyny tylko i wylacznie 1.8T

A z zasady: Gdzie dwoch sie bije tam trzeci korzysta, plecam Leona, koszty podobne, a bije oba wozki na leb, na szyje.

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
ja polecam osobiście audi, lepsza marka, lepsze blachy, nawet chyba linia nadwozia fajniejsza, jeśli chodzi o przekładkę to sprawa wygląda podobnie, ceny zestawów rownież
Pozdrawiam

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
pomijając że audi ma 4 kolorystyki deski a golf jedna czarną,
p.s.popieram i stawiałbym na leona

Do góry Bottom