• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

"Apollo Company" - Osiek Maly, okolice Konin/Kolo/Poznan

fruchu

Nowy
Punktów
1
Miasto
Swinoujscie
Witam, troche czasu zajelo mi zebranie sie do napisania tego postu. Mam nadzieje jednak, ze wplynie to tylko na pozytywna opinie osob poszukujacych dobrego warsztatu. Przekladany samochod to Renault Scenic RX4 '02, 2.0 benzyna z pelnym wyposazeniem jakie proponowalo Renault (bylo troche problemow z kablami). Marcin wraz ze swoimi pracownikami to prawdziwi profesjonalisci, ktorzy znaja sie na rzeczy i wiedza co robia.

1. Calosc imprezy zaczyna sie od omowienia konkretnych szczegolow, czarno na bialym. W moim przypadku byl to e-mail w ktorym ustalone byly przeprowadzone prace i kwota a takze zakres wykonanych prac. Bardzo profesjonalnie, nikt wczesniej mi tego nie zaproponowal.
2. Moje auto dotarlo do firmy "Apollo" po prawdziwych problemach i z dosc duzym opoznieniem (Przewoznik podczas transportu uszkodzil skrzynie biegow, niestety nic mi sie od niego nie udalo wyrwac-dlatego rada dla przyszlych sprowadzajacych: szukajcie firmy z ubezpieczeniem, miejcie dokumenty przewozowe oraz spisany protokol zdawczo odbiorczy z opisanym stanem pojazdu z podpisami i datami. Lepiej dolozyc 500zl i miec problem z glowy).
3. Organizacja czesci. Teraz z perspektywy czasu pozostawilbym to Marcinowi. Wie co robi i co potrzeba i za to bierze odpowiedzialnosc. Ja szukalem po omacku i na wlasna reke i to tez kosztowalo mnie sporo nerwow i wykonanych telefonow.

Reasumujac:
1. Bardzo uczciwy i pozadny facet. Chcialbym zaznaczyc ze cala operacja byla zalatwiona za pomoca telefonu. Nie widzielismy sie wczesniej ani nie dzialalismy z czyjegos polecenia. Wszelkiego rodzaju rozliczenia finansowe byly zalatwine na zasadzie zaufania (Zaplata i odbior czesci-ktore ja zalatwialem oraz naprawa uszkodzonej skrzyni biegow) Dopiero zaplata za wykonana usluge przelozenia byla dokonana przy odbiorze auta.
2. Auto odebralem w kwietniu i do tej pory nie mam naprawde do czego sie przyczepic. Nic nie puka, nic nie miga i nic nie skrzypi. Prawdziwy profesjonalizm. Auto nie do rozroznienia z kad pochodzi.
3. Jesli mialbym przerabiac kolejne auto, to napewno bym wybral firme "Apollo"!!!

To tak po krotce. Jesli ktos ma jakies pytania na ktore ja moglbym odpowiedziec i moglbym pomoc to slijcie maile lub dajcie znak na gg.

Pozdrowienia dla calej ekipy z "Apollo Company"

Z podziekowaniem

Radek

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Ciekawi mnie jak przewoźnik mógł uszkodzić skrzynię biegów ? Przecież nie wracał nim na kołach ?! :wack:

fruchu

Nowy
Punktów
1
Miasto
Swinoujscie
Auto wyjechalo z pod domu w angli tylem i wjechalo po najazdach na naczepe przodem(wsteczny byl, bo tym aute jezdzilem) Przy odbiorze stalo na naczepie przodem do wyjazdu, naczepa nie miala najazdow (byla inna naczepa) a pod spodem auta byly slady po wozku widlowym. Prawdopodobnie kolesie chcieli odpalic auto zjezdzajac z naczepy na wstecznym i zmielila sie zebatka od wstecznego biegu.

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
z tego co się orijętuję firma marcina ma nazwę AP-CAR
ale mogę sie mylic ????

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
to nie rozumiem dlaczego nie cisnąłeś ich o odszkodowanie ? :krzeslo:

CARUSO

Nowy
Punktów
0
Miasto
koło
Witam wszystkich zainteresowanych przerobką anglika. Posiadam vectre b przed liftem. Szukalem warsztatu który zrobiłby mi przekładke.I znalazlem i jestem bardzo zadowolony.Teraz troche konkretow. Warsztat gdzie moja vectra zostala dostosowana do naszego ruchu to warsztat Marcina z Osieka Małego pod Kołem. Praca została wykonana wzorowo choc po odbiorze tylko nawiew nie dmuchał na zimno ale po 1 telefonie od razu umowione spotkanie i w ciagu 5 min bylo zrobione-rewelacja. byl to bardzo drobny szczegół, wiec mozna powiedziec ze wszystko bylo ok.Co do przerobki to podejscie naprawde bardzo profesjonalne. Umowione spotkanie dogadanie sie co i jak i odbior sprawnego auta.Zadnych problemow do teraz i mysle ze juz nie bedzie.Auto dzien po odbiorze bylo w trasie 300 km i spisalo sie bez zarzutu.Nic nie widac i nie czuc aby byla robiona przekladka kierownicy. Jedynie co zradza ze to anglik to alusy i gril.Przerabiacz wart polecenia-osoba rzetelna uczciwa i znajaca sie na swojej robocie.Jezeli szukacie przerabiacza to warto jechac dalej ale u Marcina jest pewnosc ze auto bedzie sprawne.Zanim auto trafi do klienta jest testowane czy wszystko ok.Brawa za dobra robote. :klaszcze: :lol:

Punktów
0
Miasto
PL
Witam!

dlugo sie zastanawialem, gdzie oddac moje Mondeo mkIII do przerobki. po przeczytaniu poprzedniego wydania forum wybralem zaklad Marcina w m-sci Osiek Maly kolo Kola. misialem byc pewny na 100% gdyz odleglosc byla ponad 200km w jedna strone.
wolalem pare zlotych dolozyc niz robic u Pana Zdzicha w stodole z gwarancja do bramy. a takich fachowcow jest wielu.

Liczylo sie dla mnie przede wszystkim jakosc czesci oraz ich zalozenie, gwarancja na usluge. jestem osoba konkretna i to samo oczekiwlaem od przerabiacza. zadnej sciemy.
Moje oczekiwania zostaly spelnione. jakosc czesci oraz wykonanie przekladki pierwsza klasa(rzadnej rzezby nie daj Boze,wszystko dobrze spasowane) kontakt z Marcinem o kazdej porze dnia i nocy :) gwarancje, z ktorej mam nadzieje nigdy nie bede musial korzystac.
Wszedzie gdzie dzwonilem o przekladke, wymagana byla zaliczka. ja wychodze z zalozenia, ze kazda dobra i szanujaca sie firma bierze kase po robocie. I taka wlasnie jest firma Marcina
przy pierwszym przegladzie Zero problemow! wszystko dziala, rzadnej rzezby, wyciekow itp. pelen profesjonalizm :klaszcze:

po okolo 5 miesiacach od przekladki NIC sie nie dzieje. zadnych pukow, stokow, swierszczy itp. jestem naprawde bardzo zadowolony. :banan:

Gdybym jeszcze raz mial przekladac auto to bez watpienia wybralbym firme Apollo.
Naprawde konkretny facet, swietny kontakt,zna sie na rzeczy :peace:

Jescze raz chialbym podziekowac Marcinowi i jego ekipie za kawal dobrej roboty :gora: :thumb2: :zdrowie:

Pozdrawiam serdecznie!

Damian

kasiak

Nowy
Punktów
0
Miasto
anglia
poprosze

czesc wszystkim,poprosze o namiary do tego warsztatu,telefon,itd,dzieki. :thumb:

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Dziękuję po trzykroć.

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
:)

:klaszcze: Super robota , moje gratulacje . Aż się chce robić jak ma się samych zadowolonych klientów. :gora:

picobelo

Nowy
Punktów
0
Miasto
szczecin
gorąco polecam:))))

Przerabiałem u Marcina ponad rok temu Audi A3 2000r. Jak na razie wszystko chodzi bez zarzutu a z 10000km juz napewno przejechalem. Ponadto konkretny profesjonalista ktoremu warto zaufac.( wczesniej nic o nim nie wiedzialem tylko jakis gosciu na forum polecal go) Pamietam ze dzwonilem wczesniej po innych warsztatach ale wiekszosc to cwaniaczki, mowili ze na razie czasu nie maja albo czesci ale moge zostawic auto. Bylem takze u jednego goscia u mnie w szczecinie ale jak zobaczylem jak ta bambaryla robil przekladke w passacie i nawet siedzen nie zdjal wszystko ufajdane to zdecydowalem sie przejechac prawie 400km i nie zaluje. goraco polecam Łukasz ze szczecina

podollo

Nowy
Punktów
0
Miasto
chelm
APOLLO - zakład w Osieku Małym obok Konina

Właśnie jeżdżę przerobiną przez szanownego pana Apollo Laguną I i jestem wielce kontent.
Bardzo cenie sobie szczerość i rzetelność p. Apollo oraz reszty załogi. Polecam ten zaklad ze wzgledu na szybkośc i jakość wykonywanych usług a takze za prowadzoną pomoc zwiazana z dalsza rejestracja auta w Polsce. Jeśli chcecie szybko i przyjemnie przerobic samochód to tylko w Osieku u Apolla!!!!!!

annamark

Nowy
Punktów
0
Miasto
poznań
Proszę o namiary

Proszę o podanie telefonu kontaktowego do warsztatu.
dzieki z góry

MoBart

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Huntingdon / Gryfino
AP-CAR Marcin W. (apollo) - Osiek Mały k/Koła

Witam forumowiczów !!!

Chciałbym podzielić się z Wami opinią na temat przekładki u Marcina swojej RENAULT Laguna II FL 2.0dCI (150KM) rok 2006.

1. Jak tam trafiłem ?

Dzięki forum i Waszym licznym opiniom, ale kropkę nad "i" postawił przypadkowy znajomy po fachu jak pracowałem w UK, który kupował ode mnie VW, któremu powiedziałem o zamiarze przekładki Laguny. Temat się rozwinął i okazało się, że ok. 3 lata wcześniej sam przekładał auto u Marcina i do tej pory nic się nie dzieje i jest zadowolony z podjętej decyzji.

2. Umówienie terminu, robota i odbiór.

Po pierwszym kontakcie telefonicznym i wstępnych rozmowach na temat jak będzie wyglądał proces "reinkarnacji" samochodu, stwierdziłem (dało się wyczuć), że koleś po drugiej stronie słuchawki, zna się na tym co robi i wie o czym rozmawia i jak się zabrać do tematu. Umówiliśmy się na wstępny termin wykonania usługi po moim powrocie z UK.

Temat był krótki, ja podstawiam auto i reszta mnie nie interesuje. Nawet nie musiałem zaliczkować (a chciałem) - a to świadczy o profesjonalnym podejściu do klienta.

Marcin i jego ludzie zorganizowali wszystkie potrzebne części (a było ciężko do tego modelu). Części użyte do przekładki są w stanie IDEALNYM, jak czegoś brakowało w komplecie to było zakupione w serwisie (drobiazgi). Oczywiście na wykonaną pracę i użyte części - 6 MIESIĘCY GWARANCJI - mam nadzieję, że nie będę musiał z niej korzystać.
Samochód był gotowy do odbioru już po 2 tygodniach. Przed odbiorem samochód został kompletnie sprawdzony, uzupełniono płyny, klimatyzację i ustawiono geometrię - w 100% gotowy do eksploatacji.

Wczoraj odebrałem swoje autko i byłem mile zaskoczony tym co zobaczyłem (szczerze, to spodziewałem się troszkę gorszych efektów końcowych :eek:kulary: ), przejechałem ponad 400 km i jestem BARDZO ZADOWOLONY - :thumb: WELL DONE MARCIN, WELL DONE :thumb:

Jeszcze raz WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla MARCINA, KRZYŚKA i całej EKIPY, która brała udział w "akcji" - wykonaliście kawał dobrej roboty :zdrowie:

:thumb2: JUŻ SĄ FOTKI - znajdziecie je pod tym linkiem: http://picasaweb.google.pl/MoBart1978/RENAULTLagunaIIFL20dCI150KM?feat=directlink :thumb2:

olsza21

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Witam!
Może troche późno ale lepiej tak niż wcale Chciałbym Wam troszke opowiedziec na temat współpracy mojej i Miarcina's Company O tym czy są oni godni polecenia świadczy fakt iż robię obecnie u nich mojego PIĄTEGO anglika O tym że wiedzą co robia świadczy chociażby to że żyję, a sam fakt wykonanej przez nich przeróbki nie przyczynił się do żadnego niebezpieczeństwa na drodze, a nawet awari. Nawróconego przez nich na dobrą drogę Anglika nie odróżnisz od Europejczyka. O tego typu rzecza nie bedę więc pisał bo to fakty jasne i niezaprzeczalne. Opiszę więc może po krótce jakie samochody mi "nawracali" żebyście mogli wiedzieć do kogo uderzać, a więc:
1. Pierwsza przygoda z anglikami rozpoczęła się od Fiata Stilo 1.2, który nie dość że był przełożony to jeszcze Marcin zrobił z niego Fiata Stilo 1.9 JTD (przy okazji polecam to auto, bo stosunek ceny do jakości jest wprost bajeczny, a poza tym perpetum mobile) Biorąc pod uwagę fakt iz Marcin (wówczas jeszcze tworzyl jedno osobowa firme) przelożył z samochodu lekko rozbitego wszystko do Anglika (jak już pisałem włącznie z silnikiem i całą resztą z tym związana) można śmiało powiedzięc że zna się "chłop" na rzeczy Dodam iż samochód ten chodził bez żadnych zarzutów, zarówno pod względem przełożenia kierownicy jak i całej reszty :thumb:
2. Drugim autem byl również Fiat, ale tym razem Brava 1.2 2001r Nie bede za dużo tu sie rozpisywał bo jest to auto niezwykle rzadko przekładane Ja postanowiłem to zrobic poniewaz potrzebowałem jakiegos autka z małym silnikiem do dojeżdzania do pracy Kupiłem go za smieszna pieniądze, ze śmiesznym przebiegiem (25 tys. mil) Jeżdże nim do dziś!!! :thumb2:
3. Kolejnym autem była Skoda Octavia II 2.0 TDi z 2005 roku Przy tych autach można już sporo zaoszczędzić w porównaniu z cenami aut krajowych Samochód w przekładce fajny mechanicznie, elektrycznie też tylko pod warunkiem że sie ma europejska instalacje elektryczną Przełożenie PROFESKA, żadnych problemów, Pan ktory kupił był zadowolony ze stanu, autentycznego przebiegu (sprawdzony w ASO), bezwypadkowości i jak rowniez jakości przekladki Nie dzwoni do dziś, czyli mogę uznać że nie ma zastrzeżeń :klaszcze:
4. Następnym był kolejny Fiat Stilo Tym razem już sprowadzony z silnikiem 1.9 JTD Sprowadziłem dla kuzyna, bardzo zadowolony Nic sie nie dzieje, wszystko działa- GITARA :klaszcze:
5. Obecnie Panowie przekładają Audi A4 Avant B6 1.9 TDi z 2002 roku Podobnie jak z Octavią, łatwy mechanicznie, elektrycznie też ale z instalacją europejską Nie znam jeszcze wyniku przekładki ale sadząc po poprzednich to nie mam sie o co martwić W końcu oddałem je w dobre rece

Z głowa tego całego interesu (czytaj "Marcin") można sie zawsze dogadać, jest niezwykle elastyczny w interesach :zdrowie: Zawsze sluży dobra radą i co najważniejsze w dzisiejszych czasach jest bardzo UCZCIWY Nie ściemia, mówi jak jest Jak coś się sypie to dzwoni i konsultuje sprawe, jak jest OK to tez zadzwoni i o tym powie Przy drugim Stilo troche sie sprawa przeciągała (w moich oczach oczywiście) więc dzwoniłem i marudziłem w końcu Marcin zaproponowal zebym przyjechal im """"pomóc"""" Więc pojechałem i uwiężcie mi to nie jest takie proste, obserwując to oczywiście oczami laika Musze powiedzieć ze czasami warto poczekać te 2 lub 3 tygodnie dłużej zeby efekt był taki jak należy Kończąć swoje wywody dodam tylko że jeśli najprawdę zależy Wam na dobrze wykonanej robocie to zróbcie te 100, nawet 200-300 km więcej i zostawcie auto u tych chlopaków Wiedza co robią :peace:

zafajny

Nowy
Punktów
0
Miasto
Aleksandrów Łódzki
Dzien dobry, bylem u Marcina"Apollo" jeszcze przed podjeciem decyzji o przekladce mojej Laguny '98 PH1 RXE. Wrazenie jakie na mnie wywarl jego profesjonalizm pozostawil konkurencje daleko z tylu, dodajac jeszcze pomoc, ktora rowniez oferuje, Marcin jest najlepszym "przekladaczem" jakiego poznalem w trakcie wybierania warsztatu dla mnie.

100% PROFESJONALIZMU
100% ZADOWOLENIA KLIENTA
100% DOKLADNOSCI

ZNAJOMOSC Z MARCINEM - BEZCENNA !!!

_Kasia_25

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Olsztyn
Renault Trafic 1,9 dCi 2004r

Witam
Chciałabym napisać jak bardzo pozytywnie współpracowało nam się razem z Marcinem podczas przekładki naszego Renault Trafic 1,9 dCi z 2004r. :thumb:
Marcin jest osobą bardzo konkretną, znającą się na rzeczy.Daliśmy mu auto do przeróbki po tym jak przeczytaliśmy wiele pozytywnych komentarzy na tutejszym forum. :thumb2:
Wywiązał się z umowy wzorowo :klaszcze:
Pomógł przy wszystkich formalnościach, zawsze służył swoją pomocą, wzorowy kontakt.
Na prawdę człowiek godny polecenia, zresztą już dwóm osobom z naszego miasta poleciliśmy Marcina i mam nadzieje że tak samo będą zadowoleni ze współpracy jak my.
W obecnych czasach jest bardzo trudno znaleźć tak uczciwą osobę.
Nasz błąd nie zrobiliśmy zdjęć przed , ale chętnie dodam zdjęcia po.
No chyba że ty Marcin zrobiłeś jakieś fotki ???
Jak masz to dodaj .
Pozdrawiam

Punktów
0
Miasto
Toruń
Cześć,

Gorąco polecam Wszystkim zakład Apollo z miejscowości Osiek Mały. Rok temu po powrocie z Irlandii szukałem dobrego i godnego zaufania miejsca, gdzie mógłbym przerobić swojego Passata (TDI 2002rok). Dzwoniłem w wiele miejsc, ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego miejsca. Część mechaników nie chciała się podjąć przeróbki uważając że Passaty są za trudne, inni nie wzbudzili mego zaufania (żądali całej kwoty z góry przelanej na konto). O firmie Apollo dowiedziałem się od kolegi, który przerabiał tam Opla Vectre. Był bardzo zadowolony z wykonanej pracy więc polecił mi Marcina. Po rozmowie z Marcinem zauważyłem, że zna się on na fachu. Poinformował mnie o wszystkich problemach jakie towarzyszą przerabianiu Passatów, opowiedział jak wygląda proces przeróbki. Ostrzegł mnie, że ze względu na trudności towarzyszące przeróbce Passatów (trudności w znalezieniu części w dobrym stanie oraz trudniejszy proces przekładania części) przeróbka może potrwać dłużej. Podjąłem decyzję, że oddam swój samochód w ręce Marcina. Po trzech tygodniach samochód był gotowy do jazdy z kierownicą po właściwej stronie. Jestem bardzo zadowolony z przeróbki. Marcin dał mi rok gwarancji, ale na szczęście nie musiałem z niej korzystać. Po przejechaniu 18tyś km wszystko działa idealnie. Naprawdę polecam ten zakład Wszystkim. Usługa została wykonana perfekcyjnie z pełną wygodą dla klienta. Marcin przyjechał po samochód i informował mnie o postępach prac na bieżąco. Na koniec pragnę jeszcze raz podziękować Marcinowi i całej drużynie firmy Apollo za dobrze wykonaną pracę.

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Bardzo dziękuję szanownym Klientom. Zastanawiam się czy my tak dobrze przerabiamy, czy po prostu trafiają nam się tacy mili i wyrozumiali klienci.
Pozdrawiam Serdecznie.

Do góry Bottom