• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Anglik do Off Road-u

wielgus

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lub
Witam forumowiczów. Pasjonuje się samochodami terenowymi, na internecie można znaleźć tanie terenówki z kierownicą po prawej stronie, oprócz kuszącej ceny są jeszcze zadbane, nasze, polskie terenówki są zazwyczaj zajechane. Moje pytanie, interesuje mnie Jeep Cherokee XJ (4.0), można kupić za 4-5 tyś. co jeszcze muszę opłacić ? Nie chce robić przekładki, nie chce nim jeździć po drogach publicznych, prawdopodobnie też do takiej jazdy się nie będzie nadawał, mogę go po kupnie jakoś wyrejestrować aby nie płacić akcyzy, recyklingu, opłat na miasto itp. ?

omarek86

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Zaklików
Proste. Sprowadzasz i nie zgłaszasz ze sprowadziłeś auto. Nie rejestrujesz i nie bedziesz musiał nic płacić. Taki troche nielegal, ale co tam. Ja bym też tak zrobił

wielgus

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lub
Blisko mieszkamy :) Ja za m-ce tak z 10 km ale to tak na marginesie... z tym że ja nie chce sprowadzić tylko kupić już sprowadzone np. z allegro, jest to jakaś różnica ? mógł zgłosić sprowadzenie pojazdu sprzedawca ? recykling to pół biedy ale przy 4 litach pojemności z akcyzą jest problem... pozdrawiam

omarek86

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Zaklików
Jesli chodzi o Angliki, to sprzedawcy nie zglaszaja ze sprowadzili pojazd. Nie bedzie zadnego problemu, bez obaw. :)

Do góry Bottom