Witam ponownie . A wiec tak . Przeprogramowałem bsi na LHD i wszystko działa jak należy oprócz szyby pasażera . W związku z tym ze nigdzie nie moglem dostać sterownika , przekombinowałem sam sterownik tak ze działa z guzika pasażera , nie jest to może ideał , bo szyba nie chodzi z automatu po jednym naciśnięciu guzika ale otwiera się i zamyka bez problemów , niestety , za każdym razem po kliknięciu przez pasażera w cc kierowca musi ja przyuczyć na końcu żeby się opuszczała o pol centymetra w celu otwarcia drzwi , ten patent dobrze się sprawdził u mojego klienta w kombi , tam jest ramka i nie trzeba pamiętać za każdym razem żeby ja przyuczać .
Podzielę się w wami jak to przekombinowałem , Ja chciałem się dowiedzieć jak albo gdzie szukać żeby to uruchomić i nikt mi nie chciał z szanownych kolegów forumowiczów podpowiedzieć .
W załączniku są dwa zdjęcia na których jest zaznaczony przekaźnik , ja dolutowałem dwa przewody do dwóch pinów , żeby sprawdzić które to są trzeba wyjąć moduł wraz silniczkiem i podpiąć kontrolkę próbna z żarówką !!! i po kolei sprawdzać piny przekaźnika , na niektórych jest + i zaświeci się żarówka , na dwóch jest masa i to ona steruje silnikiem w prawo i w lewo , jak już znajdziemy dwa piny które po podaniu masy sterują silnikiem góra dol , dolutowujemy dwa przewody i wypuszczamy je poza obudowę . Dalej przerabiamy przełącznik na sterowanie masa , zamieniamy dwa piny na przełączniku 2 z 5 i tym sposobem mamy sterowanie masa a pod 3 i 6 pin podłączamy dwa przewody które dolutowaliśmy do modułu . Jeszcze w przełączniku obracamy diodę o 90 stopni żeby nam świeciło podświetlenie a także ja dałem przekaźnik który podaje masę na pinie 2-gim dopiero po kluczyku .
Jeśli ktoś ma inny patent , niech się podzieli albo podpowie , słyszałem ze niektórzy się podpinają pod bsi , ale tak to trzeba dodatkowo ciągnąc kable przez drzwi .