• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Światła Peugeot 508 RHD - LHD (xenon + LED)

Luk_tor

Nowy
Punktów
0
Miasto
Toruń
Witam,

Czy ktoś z forumowiczów przerabiał / adaptował światła w Peugeot 508 (2012, xenon + LED)? Od forumowicza
zweckform dowiedziałem się że reflektorów nie trzeba zmieniać ale niestety nie jest w stanie mi pomóc. Auto chce zarejestrować z kierownicą po angielskiej stronie i na chwile obecną tylko reflektory są problemem. Mile widziany opis lub namiary na kogoś kto się tym zajmuje.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Łukasz

HiRide

Początkujący
Punktów
0
Zajmuje się naprawa reflektorów. Angliki też przerabiam. Co mogę to pomogę.

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
Kazdy xenon do przerobienia
Kwestia jaki klej jest zastosowany

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
492
Miasto
łódzkie
klej w tej lampie nie mięknie po podgrzaniu jak w innych, to raczej taki biało-szary kit, ale jest na niego sposób

Luk_tor

Nowy
Punktów
0
Miasto
Toruń
W przyszlym tygodniu lampy powinny byc przerobione (nowe soczewki). Po odbiorze opisze co i jak. Pozdrawiam

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
492
Miasto
łódzkie
Jak byś chciał przerobić tą 508 to zapraszam :)

HiRide

Początkujący
Punktów
0
Możesz napisać jaki był klej miedzy kloszem a obudową

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
492
Miasto
łódzkie
Nie wiem jak Ci go opisać, nie jest to silikon nie ciągnie się raczej kruszy
20170314_210207.jpg

Luk_tor

Nowy
Punktów
0
Miasto
Toruń
Pan od swiatel (Zlotniko Kujawskie - okolice) powiedzial ze klej byl twardy. Swiatla mialy xenony skretne wiec skonczylo sie na wymianie soczewek z gwarancja 12 miesiecy. Auto po przegladzie bez zastrzezen - kierownica zostawiona po prawej stronie. Wymiana soczewek kosztowala mniej niz jedna uzywana lampa europejska w dobrym stanie.

th0mas

Nowy
Punktów
0
Witam, pozwole sobie odkopac temat gdyz mam identyczny problem, wrocilem z UK autem, i teraz trzeba cos z nim zrobic...Czy ktos z tutaj obecnych jest w stanie takie lampy przerobic? Prosze o informacje, auto moge podstawic w kazdej chwili, czym blizej wojewowdztwa KUJ-POM tym lepiej - ja mieszkam w Grudziądzu. Jezeli nikt nie napisze w ciagu doby to najwyzej zaloze nowy watek :) pozdrawiam!

Do góry Bottom