1. Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Vw tiguan 2008

Dyskusja w 'VOLKSWAGEN' rozpoczęta przez użytkownika Dami1989, 19-07 19.

  1. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Dami-1989@tlen.pl
    Z góry dzięki :)
     
  2. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  3. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Pytanko takie czy w vw tiguan 2.0 tdi 4 motion są 2 pompy paliwa czy jak to działa bo mam 2 komory, bo mam 2 przekazniki od pompy paliwa ten drugi 2 dział a pierwszy robi problem, dziś będę zagladal co tam pomieszanie jest , muszę podziękować rys00 za wytłumaczenie działanie tego przekaźnika i schemat :)
     
  4. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Oki panowie dziękuję wam za rady, udało się wkoncu pompa paliwa druga działa prawidłowo brak błędów już na silniku. Tigus zapierdala aż miło, kabel brozowo- czarny od pinu 52 ecu do przekaźnika był polutowany z innym i dlatego błąd zwarcie do plusa na przekazniku pompy paliwa ;)
    zostało mi jeszcze wspomaganie świeci na żółto, jutro pojedze chwilę to może zadaptuje się samo, Pisza na necie że max w lewo pokrecic chwilę przytrzymać i w drugą tak samo i na wprost i powinno by Oki.
    Acha zbieżności nie ustawiłem to jak się nie uda zadaptowac to pojade ogarnoc zbieżność.
     
  5. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 318
    Docenione treści:
    465
    Miasto:
    łódzkie
    kierownica musi być na wprost jeśli bedzie odchylona nie zrobi adaptacji
     
  6. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    833
    Docenione treści:
    43
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Sama nie zgaśnie. Czujnik kąta skrętu masz w maglownicy. Trzeba ustawić zbieżność tak, żeby promień skrętu w prawo i lewo był podobny. Potem ustawić kierownicę na wprost, wyzerować i zrobić adaptację. Masz vcds to dasz radę, procedura identyczna jak w golfie.
     
  7. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    No rano jechałem do pracy adaptacja nic nie dała tam tym kręcenie, i tak zbieznosc muszę ustawić wtedy będzie Oki.
    Dziękuję za rady
     
  8. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Witam was panowie podczas użytkowania tiga wyskoczył mi taki blad od czujnika stopu:
    001393-przełącznik świateł hamowania (F)
    P0571 - usterka w obwodzie - Ml zapalona.
    Światła stóp działa normalnie, podmieniłem na 2 sprawny czujnika przy pompie od anglika i błąd ten sam, ale nie tak odrazu chwilę się pojedzi i wyskakajuke kontrolka świec żarowych czyli spiralka, miał ktoś taki problem?
     
  9. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    833
    Docenione treści:
    43
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Jaki masz czujnik? Są dwa rodzaje, jeden jest bardzo łatwo zepsuć przy montażu,drugi trudniej, ale często się to zdarza. Zrób fotkę.
     
  10. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Czujnik mam ten przy pompie jak w passacie b6 4 pinowym, przykrecana się go na torx. Rocznik tiga 2008
     
  11. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    833
    Docenione treści:
    43
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Angielski zamontuj.
     
  12. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Właśnie zamontowalem angielski jest taki sam ale na bank sprawny był do końca przed przekaldka.
    Pojedzilem z 2 km, wyskoczyl błąd skasowalem błąd i zrobiłem z 4km puki co cisza ale pewnie błąd powróci.
     
  13. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    833
    Docenione treści:
    43
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Kabelki musisz sprawdzić, czujnik raczej będzie ok, hallotronowy czujnik raczej trudno zepsuć.
     
  14. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    No jutro przejrzę instalacje czujnik jest 4 pinowym a wtyczka 3 pinowa 2 piny + po stacyjce 12v i 1 pin masa.
     
  15. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Dziś patrzyłem w wiązce to wtyczka od czujnika hamulca :pin 3 czarno/brązowy jest prawidoly bo idzie od czujnika aż do świateł, działa Oki, kabel drugi pin 4 kabel biało/czarny idzie Od bezpiecznika z pod nóg (nr15) i podaje on +12 po zapłonie tak samo on daje 12v sterowników do ecu wspomagania itp. Pin drugi masa idzie on w wiązce silnika poloczone razem z wszystkimi masami.
    Jakieś propozycje?
    Czujnik nowy?
    Może żarówki jakieś inne od stopu dac
     
  16. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 318
    Docenione treści:
    465
    Miasto:
    łódzkie
    A odpowietrzyłeś dobrze układ ? nie masz miękkiego pedału ?
     
  17. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Hamulce są dobrze odpowietrzanie hamulec twardy nie wpada w podłogę, zrobiłem już tym autem koło 150 km wokół komina, już zdążył mi się dpf wloczy i musiame go przegonic na obwodnicy, dziś też udało mi się zadaptowac kiere po zbieżności odrazu się udało metoda max w lewo potem prosto i max w prawo i wyprostować.
     
  18. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    A czujnik sprzegla miał by coś wspólnego z czujnikiem hamulca ?
    silniku w bloku pomiarowy widzi normalnie go jak się wcisnie sprzęgło.
     
  19. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 318
    Docenione treści:
    465
    Miasto:
    łódzkie
    Nie rozumiem widzi wciśniety czujnik hamulca jak wciskasz sprzęgło ?
     
  20. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Widzi jak wciskam sprzęgło wraz hamulcem to pokazuje tam w bloku pomiarowym jakieś cyferki czyli jest Oki, zastanawiam się bo mam wiazke od haka ory nie podpięta do auta tzn czerwona kostka jest luzem pod lewy boczkiem, a czerwony gruby kabel który wychodzi ze skrzynki bezpiecznikow od instalacji haka jest nie podpięty do wiązki pod kompem,
    Mam nie ory hak tak przyjechał z angli może ona coś tam robi jakieś zwarcie
    Pytanie takie czy ory wiązka która jest od haka (czerwona kostka) nie ma tam gdzieś pinu od stopu i wprowadza błąd tych świec żarowych. O
     
  21. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    57
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Wiązka od skrzyni bezpiecznikow do tej czerwone kostki od haka sprawna(w przyszłości będę montowal ory hak wienc wiązka się przyda) , a wiązka haka nie ory co mam zamontowana wszystko świeci sprawnie, jakie pomysły ktoś coś?
    Może jakieś schemacie od czujnika świateł ma ktoś?
    Przestudiowal bym wszystkie kabelki bo już nie mam pomysłów :(
     
  22. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:

    666
    Miasto:
    Internet

Poleć tę stronę