1. Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Vw tiguan 2008

Dyskusja w 'VOLKSWAGEN' rozpoczęta przez użytkownika Dami1989, 19-07 19.

  1. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    30
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Pedal gazu podloczylem od Europy, napięcie pokazywał i aw % skala w raz z mocniejszym naciśnięcie pedału... Może coś kable na odwrót ale to wątpię że przez to samochodu nie mogę odpalić.
    Napisałem tobie na fb w sprawie tiguana z góry dziękuję za odpowiedzi.
     
  2. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  3. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 304
    Docenione treści:
    460
    Miasto:
    łódzkie
    Powinien palić bez sprzęgła, podłącz na próbę pedał gazu angielski i chyba to co pisałęś że na pompie to czujnik stopu jest 4 pinowy czujnik sprzęła jest 2 pinowy
     
  4. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    30
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Czujnik stopu jest 4 pionowy tak jak piszesz działa on również prawidłowo a czujnik sprzegla ma kostkę 5 pionowe ale z tego 4 piny są i zastanawiam się w środku gdzieś ten pin idzie od tego sprzęgła
     
  5. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    30
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Oki tigus ożyl pali dobrze okazało się że pomyliłem kabel od rozrusznika z instalcja przyczepki. Teraz wspomaganie nie działa jakieś propozycje gdzie zaglądać, bezpiecznik przekaznik czy cuś?
     
  6. czapliniak

    czapliniak Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    19-02 13
    Postów:
    966
    Docenione treści:
    101
    Miasto:
    Działdowo
    Poczytać forum i przejechać się. Jeśli nic więcej nie pojeb.... to powinno samo zgadnąć.
    Na przyszłość nie tnij bezmyślnie kabli
     
  7. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    30
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Brak komunikacji ze sterownikiem jest i nie widzisz na vcds ale obstawiam że ta kostka 3 pinowa co 2 kable po canie idą oraz + po stacyjce coś nie tak.
    Masz rację Czepliniak żeby drugi raz instalcja angielska przerabiać... Bo jak już miałem ścianę grodziowa wklejona i przykrecana to potem się obudziłem że jednak mam instalacje z Europy i będzie szybciej w środku taaa...
    Ale człowiek się uczy całe życie.
     
  8. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    30
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Cześć koledzy mam już ostatnia prosta z tigiem został mi błąd abs esp, kierownicy żółtej oraz spirala świec żarowych, mam złe zakodowana pompę abs a dziwne bo pompa jest stara angielskia, czytałem że jak się wszystko rozłoczy to kodowanie przepada. Błędy jakie mam:abs
    01299 interfejs diagnostyczny magistrali danych (j533) (adako getway)
    01044 sterownik zakodowany nie prawidłowo.
    Kodowanie abs mam 0031007
    Podejrzewam że jak uda mi się zakodowac pompę abs to czujnik g85 wraz esp zgasi się
     
  9. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    822
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Jak zmieniasz kodowanie licznika, to musisz kodować ABS magistralę van i centralny moduł elektroniczny. VW ma bardziej skopane programy,w Audi jest prościej.
     
  10. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    30
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    No zauważyłem to ;/ zmieniłem właśnie kodowanie wszystkiego bo wiadomo musiałem żeby to chodziło jak należy.
    Liczę na waszą pomoc skąd to kodowanie wziąść, myslame że jak w audi będzie podpowiedź jakaś a tu dupa :(
     
  11. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    822
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Wyślij mi skrena kodowania ABS
     
  12. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    30
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
     

    Załączone pliki:

  13. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    822
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Nie mogę tego odczytać,mam ograniczenia na tym forum. 880660226 wyślij na telefon
     
  14. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    30
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Kodowanie przyjete abs ale dalej te same błędy są, może coś źle adaptuje może ktoś jakiś mały poradnik napisze
     
  15. sawik

    sawik Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    4-04 09
    Postów:
    700
    Docenione treści:
    22
    Miasto:
    pabianice
    Na kodowanie ABS mały poradnik nie wystarczy
     
  16. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    822
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Magistrala can,silnik, ABS centralny moduł elektroniczny i jak dobrze pamiętam moduł komfortu, wszystko musi być przekodowanie na lhd, inaczej tak będzie jak jest.
     
  17. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  18. Dami1989

    Dami1989 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 19
    Postów:
    30
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Dobrze jutro jeszcze posprawdzam. Bo czeka mnie wymiana zamków jeszcze bo klamki z wkładkami drzwi udało mi się zmienić miejscami :)
     

Poleć tę stronę