1. Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Volvo c70 cabrio 2.3b

Dyskusja w 'VOLVO' rozpoczęta przez użytkownika adrian1981, 24-11 13.

  1. adrian1981

    adrian1981 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 09
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    sobolew
    Witam wszystkich forumowiczów

    Kupiłem volvo c70 z 2000r z zamiarem przekładki.
    Mam kilka pytań.
    1.Czy pasuje przekładka z v70
    2.Ktoś mi podpowiedział że muszę przespawać też podszybie bo po przeróbce nie wejdzie serwo, czy to prawda
    3.Jaki jest stopień trudności przekładki

    Przekładkę zamierzam zrobić sam. Przekładałem sobie lagunę1 i passata b5 i wszystko pięknie grało.

    Pozdrawiam
     
  2. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  3. zweckform

    zweckform Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    16-03 09
    Postów:
    3 273
    Docenione treści:
    225
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    c70 to zupełnie inny poziom trudności
    do wymiany cała ściana wraz z wewnętrznym i zewnętrznym podszybiem
     
  4. adrian1981

    adrian1981 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 09
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    sobolew
    Dzięki za podpowiedź

    Przyglądałem się dzisiaj ścianie i faktycznie serwo nie wejdzie.
    Niebawem biorę się za rozbieranie tego wozu i przerabianie

    Pozdrawiam
     
  5. adrian1981

    adrian1981 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 09
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    sobolew
    Witam

    Po rozbrojeniu i kupieniu całego europejskiego przodu wyszło że wystarczy przespawać ścianę i kilka uchwytów (od instalacji,skrzynki bezp., kolumny kirow. wycieraczek). Trochę mnie martwi instalacja, może ktoś podpowie czy dużo trzeba jej przerabiać , czy dać sobie spokój i kupić europejską.
    Niestety ta co była w europejskim przodku jest ponoć od 2.5tdi. Proszę o poradę.
    Pozdrawiam
     
  6. zender

    zender Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    30-11 10
    Postów:
    50
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    laski
    Myślę ze ciezko będzie trafić taka instalacje do takiego wozu , Spróbuj przekombinować z dwóch jedna , do europejskiej dodać to co brakuje w angliku a z europejskiej odjac to co nie potrzebne , ewentualnie przerobić angielska .

    Jeśli możesz to porób foty ścian i podrzuć na forum .
     
  7. adrian1981

    adrian1981 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 09
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    sobolew
    Witam
    Dzięki zender za podpowiedź, postaram się podrzucić zdjęcia jak odbiorę wóz od blacharza, niestety angielska ściana jest już wycięta.
    Na marginesie myślę że na upartego ścina też mogłaby zostać angielska, wystarczy zaślepić niektóre otwory, a niektóre rozwiercić, nie pamiętam tylko czy nie było by problemu z przewodami od klimy, ale to już nie ma znaczenia.

    Pozdrawiam
     
  8. adsik

    adsik Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    21-11 12
    Postów:
    117
    Docenione treści:
    16
    Miasto:
    Mazowsze
    Ja bym przerabiał instalacje angielska, przedłużać przewody tam gdzie brakuje i skracać tam gdzie nadmiar. Nie pakował bym innej istalacji, póżniej wychodza kwiatki i jest meksyk. Jak auta sa identyczne tj. wyposazenie itp. to można kombinowac z przekładką instalacji. Ale w tym przypadku bym przerabiał angielską :)
     
  9. adrian1981

    adrian1981 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 09
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    sobolew
    Dzięki

    tak więc przerobie angielską, zadanie mam trochę uproszczone ponieważ samochód do połowy jest rozebrany do gołej blachy, martwi mnie jeszcze tylko jedna kwestia czy nie będę musiał kombinować z kostkami przy przednich słupkach (podłączenie tylnej instalacji), ale to chyba wszystko wyjaśni się podczas składania
    Pozdro
     
  10. JARO

    JARO Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    29-05 09
    Postów:
    3 911
    Docenione treści:
    275
    Miasto:
    Wadowice
    powodzenia z takimi sugestiami
    ps. daj znac jak wyszło
     
  11. adsik

    adsik Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    21-11 12
    Postów:
    117
    Docenione treści:
    16
    Miasto:
    Mazowsze
    Czemu Jaro? Jako osobie poczatkującej będzie mu łatwiej tak, niż pakowac nowa instalację.
     
  12. adrian1981

    adrian1981 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 09
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    sobolew
    Witam
    Zacząłem przerabiać instalację elektryczną. Tragedia!!! Trzeba przerabiać pod maską, we wnętrzu samochodu. Robię już to trzeci dzień z przerwami i powoli tracę cierpliwość, strasznie żmudna robota.

    Pozdrawiam
     
  13. adsik

    adsik Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    21-11 12
    Postów:
    117
    Docenione treści:
    16
    Miasto:
    Mazowsze
    Niestety, ale ciężka i dokładna praca, daje dobre efekty :) Cierpliwości i nie pomyl kolorów :)
     
  14. JARO

    JARO Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    29-05 09
    Postów:
    3 911
    Docenione treści:
    275
    Miasto:
    Wadowice
    wiec pomalu zebys sie nie pomylil,
     
  15. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  16. adrian1981

    adrian1981 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-07 09
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    sobolew
    Dzięki
    Staram się nie pomylić z kolorami, przedłużam i skracam po 2-3 przewody dlatego to takie żmudne. Postaram się jutro wrzucić parę fotek.
    Korzystając z okazji potrzebuję pompkę sprzęgła i pedały sprzęgła i hamulca z podstawą za rozsądne pieniądze ponieważ przekładka którą kupiłem pochodziła z automatu.
     

Poleć tę stronę