1. Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Seat leon ll po przekladce nie działają lusterka i przelacznik zamknięcia drzwi

Dyskusja w 'INNE' rozpoczęta przez użytkownika adam1983, 17-03 18.

  1. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Witam może Panowie pomożecie seat leon ll 2008 rok problem po przekladce tzn nie działają lusterka dodam że są składane i też zamykanie drzwi z przycisku nie ma też podświetlenia regulacji lusterek i zamknięcia drzwi pozdrawiam
     
  2. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  3. czapliniak

    czapliniak Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-02 13
    Postów:
    889
    Docenione treści:
    93
    Miasto:
    Działdowo
    Kodowanie
     
  4. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    A dokładnie kolego jak to zakodowac mam vcds 17.1.3 tylko że chinczyk dokladnie nie wiem jak to zakodowac a jeszcze jedna sprawa jak zakodowac czujnik kąta skrętu bo też się świecą kontrolki na desce i są jeszcze bledy z zamków drzwi
     
  5. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 229
    Docenione treści:
    452
    Miasto:
    łódzkie
    ściągnij sobie kodowania i będziesz wiedział albo poszukaj na forum, czujnik G85 sam się powinien zakodowa
    Central Locking/Comfort System -128
    w liczniku 4 na 1 lub 0
     
    Ostatnio edytowano: 18-03 18
  6. czapliniak

    czapliniak Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-02 13
    Postów:
    889
    Docenione treści:
    93
    Miasto:
    Działdowo
    Pytanie 1 Czy zamki kietowcy masz europejskie?
    Pytanie 2 Czy wiazki w skrzydlach zmieniles miejscami?
    Pytanie 3 Czy zmieniales moduly na europejskie? Czy przerzuciles angielskie?

    Odnoscie czujnika skretu. Czy ustawiales zbieznosc a podczas jazdy kierownica jest idealnie na wprost?
     
  7. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Właśnie patrzyłem na zamkach angielskich wiązki jeszcze nie przeżuciem modułów też bo mam zrobioną wiazke pod deską i odpalilem auto żeby sprawdzić czy wszystko chodzi teraz bede bral sie za wiazki drzwi a moduły zamienić miejscami razem z silnikami bo nie mam eu a co do zbieżności to muszę zrobić.
     
  8. czapliniak

    czapliniak Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-02 13
    Postów:
    889
    Docenione treści:
    93
    Miasto:
    Działdowo
    Wiesz co silniki musza zostac. Moduly musisz zmienic. I to jest pewien problem bo one nie pasuja tak plug and play. Trzeba troche pokombinowac.
    Kontrolki abs i wspomagania powinny zgasnac jak przejedziesz na wprost z mala predkoscoa. Wszystko to juz bylo napisane. Po kazdoraowym odlaczeniu aku kontrolki swieca i czujnik kata skretu nie jest skalibrowany
     
  9. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Abs gaśnie nie ma problemu z nim tylko mnie trochę martwi a te lusterka bo ze nie działają wogule i nie ma tak samo podświetlenia a przełącznik na tunelu od drzwi tylko puka jak nacisne odblokuj pozatym wszystko działa
     
  10. czapliniak

    czapliniak Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-02 13
    Postów:
    889
    Docenione treści:
    93
    Miasto:
    Działdowo
    Uporzadkuj wszystko tak jak nalezy.
    Potem bedziemy radzic
     
  11. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Ok jak cos to moge na ciebie liczyc żeby to ogarnąć robiłem różne auta nowsze i ogarnialem a tu zonk ztakim małym guwnem
     
  12. czapliniak

    czapliniak Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-02 13
    Postów:
    889
    Docenione treści:
    93
    Miasto:
    Działdowo
    Jak cos dzwon postaram sie pomoc. Za duzo niewiadomych jest w twoim opisie zeby udzielic 100 % odpowiedzi co jest nie tak
     
  13. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    A dal byś jakiś kontakt do siebie
     
  14. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Udało się zrobić porządek z szybami tylnymi zmienilem w panelu sterowania szyb dwa kable pin 7z8 i szyby tylne działają dobrze odnośnie modułów to zamówiłem eu koszt około 100 za dwa i zobaczę wtedy co się będzie działo przedzwonilem przewody od przelacznika regulacji szyb jest ok czyli musi działać a z komfortem to poruwnalem kody z golfa 5 a jeszcze jedna rzecz nie ma zasilania na światło wsteczne i przeciwmgielne tylne tam się zmienią jakieś kabelki?pozdrawiam.
     
  15. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Witam ponownie mozna powiedziec ze wszystko sprawdzone i dalej nie dzialaja lusterka podswietlanie przelacznikow przy drzwiach i centralny nie mam pilota tylko sam goly kluczyk jak zamykam kluczykiem to zamyka drzwi kierowcy dioda swieci tylna klape i wlew paliwa a jak otwieram to drzwi kierowcy sie tylko otwieraja a gdy przekrece na zaplon wtedy dioda gasnie i po ponownym wlozeniu kluczyka do drzwi i otwiera klape i wlew paliwa zamki mam eu moduly przelozone w drzwiach wiazki drzwi przelozone i wiazka do slupkow tez masy wszystkie ok can tez do modulu drzwi dochodzi 12v nie moge tego rozgrysc nawet nie mam schematu do tego auta pomocy
     
  16. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 229
    Docenione treści:
    452
    Miasto:
    łódzkie
    Trzeba zacząć od początku opisz jak robiłeś instalacje co przenosiłeś a co zawijałeś podaj oznaczenia modułu komfortu i moduły szyb, sterownika CANu, sprawdzałeś przewody w harmonijkach ? pisałęś że łączysz sie tylko z silnikiem, wklej fotke jak to ci wszystko wyszło pod deską, i pisz w jednym dziale bez P.W.
     
  17. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Czyli od początku.
    Wiazke pod deską ,przenioslem wszystkie kostki od bordnez na lewa strone czesc zawinolem a czes trzabylo ciac bo oczywiscie wiazka jest bardzo zaplatana,kostki od radia przenioslem bez przecinania,kostki od modulu komfortu zostala przeniesiona na prawa strone przewody lutowane,kostki od licznika przeniesione na lewa strone lutowane,przelacznik swiatel tez przeniesiony i lutowany,poduszki kierowca pasażer zamienione stronami,kostki od nagrzewnicy zamienione stronami i wszystkie kostki co dochodza do kierownicy tez zamienione i lutowane i oczywiscie pedal gazu zamienione na lewa.podpinajac vcds laczy sie ze wszystkimi modulami bledy sa w drzwiach kierowcy i pasażer 01811napiecie zasilajace sterownik drzwi kierowcy (J386)
    002 dolna wartosc skrajna przekroczona ramka zamrozona blad da sie skasowac ale wraca blad jest tez z czujnika kata skretu.
    wiazka wyglada tak. Jasny gwint nie moge wstawic zdjec bo tylko 2 mb mozna.
    oznaczenia modul komfortu 1KO 959 433 BT, KSG MAX2 TUERER S0204/h020
    MODUL gateway 1K0 907 951
    moduly drzwi przod
    1T0959701L,1T0959702L orginalne kodowanie 2041 zmieniona na 1529
    moduly drzwi tyl
    1K0 959 703N,1K0959 704N orginalne kodowanie 144
     
  18. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  19. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Witam nie miałem kiedy wcześniej napisać ale problem rozwiązany już dawno po prostu nie podlaczylem dwóch przewodów w wiazce pod deską i tu był problem to właśnie jest pośpiech ale jest wszystko ok dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem i pomoc pozdrawiam
     

Poleć tę stronę