• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

samochód z anglii z prawem rejestracji na części.

aro06

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
warszawa
Witam wszystkich.

Zakupiłem samochód w polsce sprowadzony z anglii na potrzebny części do mojego samochodu bardziej niż do przekładki i rejestracji.

Samochód kupiłem od polaka który kupił go od kogoś z anglii jeszcze nie ma dużego dowodu bo czeka aż mu go przyślą umowa spisana i teraz pojawia się pytanie bo samochód czeka na naprawę a ja nie wiem czy mam rozbierać anglika bo ma prawo rejestracji i może muszę go zarejestrować? Czy jak go kupiłem to mogę go rozebrać na części bez zgłaszania do urzędów?

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
nic nie zglaszasz
to ze ma prawo do rejestracji
nie oznacza ze musi byc zarejestrowany

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
rozbieraj na częśći i tyle. tylko się za bardzo nie chwal bo żeby to legalnie zrobić powinieneś prowadzić stację demontażu pojazdów

aro06

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
warszawa
jedna sztuka nie zaszkodzi poza tym to dawca cześci dla mojego samochodu więc tylko trochę złomu zostanie po nim :p

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
no to rozbierz go , zostaw co trzeba , a resztki budy spróbuj sprzedać lub oddaj na złom.
lepiej żeby nie stał na widoku i żeby nie bolało jakiegoś dobrego sąsiada że Ty sobie masz zapas części a on nie...

arturk37

Początkujący
Punktów
0
Miasto
małopolska
znajomy nadgorliwy poszedł spytać UC po rozebraniu na śrubki czy aby nie musi coś opłacić owszem musiał 50000 zł kary do WOŚ

Do góry Bottom