1. Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

problem ze wspomaganiem mondeo MK2

Dyskusja w 'FORD' rozpoczęta przez użytkownika rafal_c007, 2-04 10.

  1. rafal_c007

    rafal_c007 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    2-04 10
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    zduńska wola
    Hej. Mojego fordzika przekładali mi go magicy z Warszawy. Porażka. Jakieś 2 tygodnie spdziłem poprawiając wszystko po nich.
    Problem mam ze wspomaganiem, którego jeszcze się nie pozbyłem. Mianowicie chcąc skręcić w prawo jest duży opór na kierownicy, trzaśnięcie i można skręcać. Problem nie występuje przy zgaszonynm silniku oraz nie jest taki dokuczliwy gdy płyn od wspomagania się rozgrzeje.
    Pamiętam(to mój trzeci mondeo), że przy maglownicy są takie malutkie zaworki(połączenie maglownica-przewody). Być może właśnie to źle włożyli? Co sądzicie?
    Jeśli jest ktoś z okolic Zduńskiej Woli to chętnie wpadnę się skonsultować.
     
  2. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  3. zweckform

    zweckform Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    16-03 09
    Postów:
    3 340
    Docenione treści:
    229
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    sprawdz czy przewody od magla są dobrze przełożone
    może zachaczają się o coś i dla tego jest taki efekt

    Rafał
     
  4. vip-car

    vip-car Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    17-03 09
    Postów:
    264
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Łódź
    Adres strony:
    Może pomylili przewody na maglownicy te stalowe wtedy będzie trząść kierownicą.A co do zgaszonego silnika wtedy pompa nie pracuje więc nie będzie problemu wspomagania.
     
  5. Shark

    Shark Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    5-01 10
    Postów:
    38
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    mazowieckie
    Najprawdopodobniej twoi magicy wcale nie załozyli zaworka na przewodzie zasilajacym .Bardzo łatwo go zgubic ,a jeszcze łatwiej gdy sie niewie ze tam jest. Druga opcja jest taka ze masz maglownice uszkodzona. Zajrzyj pod gumy na drązkach i jesli jest tam olej to masz odpowiedz.
     
  6. adambiker

    adambiker Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    22-05 09
    Postów:
    210
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    stalowa wola/irlandia
    pipieram slowa Shark, wedlug mnie tez zaworek jest przyczyna
     
  7. rafal_c007

    rafal_c007 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    2-04 10
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    zduńska wola
    dzięki za wyczerpującą odpowiedz. Ja również stawiam na zaworki. Mowa o tych przy maglownicy na połączeniu z przewodem?
    Jeśli to nie pomoże to szykuje mi się wymiana maglownicy.
     
  8. anbora

    anbora Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    23-04 09
    Postów:
    102
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Zduńska Wola
    mondeo

    witam , rozmawialiśmy telefonicznie o tym mondziaku, o ile dobrze zrozumiałem to na początku było dobrze i po jakimś czasie sie to wydarzyło ?jak będziesz miał czas w weekend to możemy się spotkać w mieście , ocenię jak to wygląda.
     
  9. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  10. rafal_c007

    rafal_c007 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    2-04 10
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    zduńska wola
    taka usterka miała miejsce od samego początku więc podejrzewam jakiś błąd magików do przekładki. Nauczyłem się z tym żyć ale od jakiegoś czasu zaczyna mnie to irytować.
     

Poleć tę stronę