1. Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Peugeot 308 lusterka i zamki, wiazki drzwi

Dyskusja w 'PEUGEOT' rozpoczęta przez użytkownika siwy24, 9-09 11.

  1. siwy24

    siwy24 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    8-08 11
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Londyn
    Witam wszystkich
    Jestem w trakcie przerobki 308, kierownice juz mam po lewej stronie i na koniec pozostawilem sobie wiazki elektryczne drzwi.

    Wiazki z drzwi zamienilem aby miec kostke pod przelacznik szyb.
    Szyby dzialaly na odwrot tzn. lewy guzik otwieral prawa szybe i na odwrot.

    Uporalem sie z tym problemem zamieniajac biale kabelki i jest ok.

    Aczkolwiek teraz musze sie uporac z lusterkami i nie wiem jak sie za to zabrac. Wnioskuje z kabli ze glowna wiazka nie doprowadza tych samych kabli do lewych oraz prawych drzwi tak ze bede musial sobie kable poprzedluzac.

    Istnieje rowniez problem pikania jesli pozostawi sie kluczyk w stacyjce i otworzy prawe drzwi.
    Zastanawiam sie co moge zdzialac Peugeot planetem...co da zmiana konfiguracji z RHD na LHD. Prosze o jakakolwiek pomoc bo nie chce namieszac w kablach tylko po to bym sie dowiedzial ze mozna bylo wszystko uniknac zmiana konfiguracji.

    Pozdrawiam i dziekuje za rady

    ---------- Dodano 09-09-2011 o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano 08-09-2011 o 17:09 ----------

    Panowie juz uporalem sie ze zmiana sterowania lusterek. kolesie mi nagadali ze bede musial okolo 15stu kabelkow polutowac i dlatego mi namacili w glowie.
    Wystarczy przedluzyc od prawej wiazki kabel ktory idzie do pinu numer 18 w kostce do regulacji lusterek i szyb (angielskiej prawej wiazki)

    Teraz niestety musze jeszcze sie uporac z sygnalem informujacym ze zostawilem wlaczone swiatla lub kluczyk w stacyjce przy otwartych lewych a nie prawych drzwiach.

    Chociaz wydaje mi sie ze ktos powinien znac odpowiedz czy przestrojenie z RHD na LHD pp2000 temu pomoze....
    Dajcie znac bo jak cos to planeta kupuje.

    A co do sterowanie szyb i lusterek to trzeba pozamieniac kabelki w kostce by poprawnie otwieralo szyby (prawym przyciskiem prawe itd.
    Jak ktos potrzebuje pomocy to niech napisze wiadomosc

    Pozdrawiam
     
  2. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  3. ryszard410

    ryszard410 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    23-04 11
    Postów:
    575
    Docenione treści:
    23
    Miasto:
    poznan
    kolego jak skompikowany jest 308 robiles moze juz 307 jakie jest podobienstwo
     
  4. zweckform

    zweckform Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    16-03 09
    Postów:
    3 256
    Docenione treści:
    222
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    307 a 308 to taka sama budowa i taka sama przekładka
    nie wiem po kiego przeciągasz kable między lusterkami jak wystarczyło przekodować bsi

    brzeczyk tylko kodowaniem ale jak pozamieniałeś już kable na szybach to po kodowaniu nic nie będzie działać

    Pozdro
    Rafał
     
  5. ryszard410

    ryszard410 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    23-04 11
    Postów:
    575
    Docenione treści:
    23
    Miasto:
    poznan
    dzieki Rafal za czyli 308 to samo co 307
    pozdrawiam króla francuzów
     
  6. cVa

    cVa Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-12 12
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Poznan
    Kolego wiem że to trochę stary temat, ale czy jesteś w stanie dokładniej opisać co przerzuciłeś i czy jakiegoś PLUSa dorabiałeś... bo ja już walczę 2 dzień z tymi wiązkami i nie mogę dojść do ładu.
     
  7. cVa

    cVa Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-12 12
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Poznan
    Częściowo udało się opanować temat, ale jest problem po przedłużeniu pinu nr 8 z niebieskiej prawej kostki(który brakuje po drugiej stronie), i przekodowaniu BSI, wszystkie szyby chodzą OK za wyjątkiem prawej przedniej (pasażer EU). Z panelu sterowania kierowcy szyba prawa przednia otwiera/zamyka się razem z szybą przednią kierowcy- czyli działają razem, a od strony pasażera przycisk nie działa w ogóle, chociaż zasilanie jest i podświetlenia.
    W PP2000/DIAGBOX nie widzi "płytki drzwi" czyli coś jest nadal nie tak kabelkach.
    W panelu wszystkie "plusy" ma OK, bo porównywałem z innym 308 akurat był na miejscu, ale nadal jest bałagan.
    Proszę o pomoc,
     
  8. darius1983

    darius1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    16-08 09
    Postów:
    67
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Zgierz
    Witam,

    czy ktoś orientuje się jak przepinować lusterka przy przełączniku? Po przekodowaniu pp2000 na lewą stronę, wszystko ładnie hula z wyjątkiem lusterek zero w nich życia. Proszę o pomoc
     
  9. darius1983

    darius1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    16-08 09
    Postów:
    67
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Zgierz
    ewentualnie czy posiada ktoś może schemat elektryczny przełącznika i lusterek?
     
  10. ArturroBMW

    ArturroBMW Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    33
    Docenione treści:
    0
    Witam,
    daliście radę rozegrać temat nie działających przednich zamków w 308 t7 po przeniesieniu wiązki i uzupelnieniu "w slupkach" ???
    Chyba ze trzeba zamki zamienic na eu??? u mnie nie chodzą tak jak powinny, piny w słupkach są uzupełnione, wiązki w drzwiach zamienione, PP2000 pozmieniane co trzeba, wszystko smiga dobrze oprocz tego ze z pilota nie zamkne i nie otworze przedni drzwi....
     
  11. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  12. siwy24

    siwy24 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    8-08 11
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Londyn
    Ja patrze ktory pin z zamka kidzie do ktorego w slupku. Zamieniam by bylo tak jak w oryginalnej wiazce angielskiej. I wszystko powinno chodzic
     

Poleć tę stronę