1. Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Peugeot 206

Dyskusja w 'PEUGEOT' rozpoczęta przez użytkownika ghostwriter, 11-08 09.

  1. ghostwriter

    ghostwriter Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    24-03 09
    Postów:
    29
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    Tarnów
    Witam czy któryś z użytkowników forum mógłby opisać przekładkę wspomnianego samochodu???

    Z góry dziękuję :)
     
  2. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  3. zweckform

    zweckform Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    16-03 09
    Postów:
    3 273
    Docenione treści:
    225
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    autko bardzo proste w przekładce
    nie ruszasz sciany
    elektryka to 2 lub 4 kable w zależności od wersji

    Pozdrawiam
    Rafał
     
  4. gmata

    gmata Nowy

    Offline
    Dołączył:
    29-05 09
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    slask
    206

    Witam,mam prosbe czy moze ktos wypowiedziec sie o przekladce 206 i opisac liste czesci,oraz czy czesci z 2000 roku pasuja do mojej 206 ktora jest z roku 2007, z gory dziekuje:)
     
  5. alumet

    alumet Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    29-01 10
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    warszawa
    pytanie

    zweckform, a może kolega napisać coś więcej
     
  6. zweckform

    zweckform Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    16-03 09
    Postów:
    3 273
    Docenione treści:
    225
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    pytajcie a na pewno udzielę odpowiedzi

    Pozdrawiam
    Rafał
     
  7. konokrad.

    konokrad. Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    16-12 10
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    oploskie
    odgrzewam temat :)

    witam jak wygląda sprawa wycieraczek szyby przedniej i czy ktoś już przekładał wersję gti (czy są jakieś różnice, sprzęgło, gaz )
     
  8. zweckform

    zweckform Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    16-03 09
    Postów:
    3 273
    Docenione treści:
    225
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    gti nie ma różnic

    Pozdro
    Rafał
     
  9. cyranek

    cyranek Nowy

    Offline
    Dołączył:
    18-04 09
    Postów:
    373
    Docenione treści:
    8
    Miasto:
    Wadowice
    ciekawe,
    Wysprzęglik w skrzyni w angliku jest hydrauliczny a w europie na linke więc nie wiem czy to takie proste.
     
  10. zweckform

    zweckform Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    16-03 09
    Postów:
    3 273
    Docenione treści:
    225
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    banalne wręcz wystarczy trochę ruszyć głową

    Pozdro
    Rafał
     
  11. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 204
    Docenione treści:
    438
    Miasto:
    łódzkie
    jak w wiekszosci peugotow i citroenow do 2005r europa linka anglia hydraulika
     
  12. wuzio

    wuzio Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-04 10
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    0
    a jak z przekodowaniem zegarów? tarcze zostawiam, podwójna skala nie przeszkadza, tylko żeby liczył przebieg w km.
    No i jak z tym sterowaniem sprzęgłem, przerobić pedał sprzęgła europe na pompkę , czy przerobić angielską skrzynie na linkę?
     
  13. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 204
    Docenione treści:
    438
    Miasto:
    łódzkie
    szukaj pedaliery i pompke na hydraulike zaoszczedzisz sobie roboty z wymiana lapy w skrzyni
     
  14. zweckform

    zweckform Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    16-03 09
    Postów:
    3 273
    Docenione treści:
    225
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    wymień licznik i będą km
    co do sprzęgła to jak komu wygodniej

    Pozdrawiam
    Rafał
     
  15. piotrmarek1982

    piotrmarek1982 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    8-05 11
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Polska, Olsztyn
    sprzęgło hydrauliczne

    Właśnie doczytałem na forum że w 206 Gti w angliku sprzegło jest hydrauliczne a w europie na linkę. Mam z tym właśnie problem :( samochód mam już rozebrany i mam problem ze znalezieniem pedałów i pompki sprzęgła :( proszę o pomoc, może ktoś ma na sprzedaż? Bardzo też przydałoby mi się kilka wskazówek dla pewności, bardzo bym podziękował :) nie wiem jak z przewodami do wspomagania, gdzie będzie wysprzęglik po naszej stronie bo nie ma otworu w ścianie? Dziękuje
     
  16. zweckform

    zweckform Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    16-03 09
    Postów:
    3 273
    Docenione treści:
    225
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    pedały pod hydraulikę są prawie niedostępne tzn znalezienie to jak 6 w totka
    jak będziesz miał pedały to będziesz wiedział gdzie wsadzić wysprzęglik

    Pozdrawiam
    Rafał
     
  17. piotrmarek1982

    piotrmarek1982 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    8-05 11
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Polska, Olsztyn
    206 GTi JDM

    Cześć, no to sobie na noc humor poprawiłem :-( dzięki, że odpisałeś :) Kurcze to co mam zrobić...? nie poddam się! Już na początku myślałem oddać mojego GTi ka w doświadczone ręce ale niestety nie stać mnie na to, dlatego postanowiłem sam. Poza tym chcę sam zbudować sobie samochód. Już trochę części w nim wymieniłem na tuningowe zamienniki, większość sam :) No to chyba sprzęgło trzeba będzie przerobić na sprzęgło na linkę pewnie. Sorki, że tak dopytuję ale jeśli nie sprawi to problemu to jestem wdzięczny za każdą wskazówkę. Teraz myślę tylko jak go poskładać, zaklepać ranty na błotnikach, założyć 17" i sobie polatać :) na razie latam autobusami, he he

    Pozdrówki,
    Piotrek
     
  18. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 204
    Docenione treści:
    438
    Miasto:
    łódzkie
    to przerób na linke, do tego potrzebujesz tylko linke,wspornik i łape koszt tego zestawu ok 150-200 zł, skrzyni nie musisz wyjmować,wystarczy jak odsuniesz 4-5 cm od silnika i zamienisz łapy tylko uwazaj przy wkladaniu żeby nie ułamac skrzydełek na łozysku są bardzo delikane, wtedy juz skrzynia do wyjecia
     
  19. piotrmarek1982

    piotrmarek1982 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    8-05 11
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Polska, Olsztyn
    Dziękuję za podpowiedź, to mi pomoże, tylko teraz gdzie znaleźć wspornik i łapę? Jeśli kupuję nową linkę sprzęgła to dostaję samą linkę tak? Będę szukał, pytał no i sam muszę zajrzeć jak to tam wygląda. Zastanawiałem się jeszcze czy muszę kupować nowe przewody wspomagania do europejskiej maglownicy czy stare zostawiam? Linka gazu zostaje stara, wystarczy przełożyć pewnie, czy też muszę zmienić? To chyba wszystkie moje wątpliwości... Mam nadzieję, że mi się uda :)
     
  20. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 204
    Docenione treści:
    438
    Miasto:
    łódzkie
  21. zweckform

    zweckform Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    16-03 09
    Postów:
    3 273
    Docenione treści:
    225
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    kup łapę i wspornik nowe w serwisie kosztują grosze
     
  22. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:

    666
    Miasto:
    Internet

Poleć tę stronę