1. Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

nie odpala po przekladce audi a4 b8

Dyskusja w 'AUDI' rozpoczęta przez użytkownika adam1983, 9-02 18.

  1. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Witam jest problem auto przerobione jest blad p1723 (blokada rozrusznika przerwa) i pali sie na fisie kluczyk zprzekreslony x wczesniej mialem blad czujnika pedalu sprzegla czujnik zmienilem i jest ok nie wiem co moze byc przyczyna prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu?audi a4 b8 2009r 2,0tdi 140km
     
  2. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  3. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 186
    Docenione treści:
    436
    Miasto:
    łódzkie
    sprawdź czy masz podpiętą pentle , dociśnięte wtyczki i czy nie zagiołeś pina w taśmie
     
  4. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Kolego ryso o która pętlę chodzi

    Dałem na przekaźniki zasilanie i samochód pali kluczyk dalej pali się tak jak by nie było sterowania na przekaźniki

    zauważyłem ze jak wkladam kluczyk to jest komunikat(ignition is on)oznacza uszkodzona stacyjke i jak pare razy przycisne kluczyk to mam komunikat wcisnij pedal sprzegla i zaraz po tym znowu komunikat uszkodzona stacyjka i advance key defective i wywala na fisie kluczyk co jest grane takiego zonka jeszcze nigdy nie mialem pomoze ktos?jesli chodzi o czujnik sprzegla to na blokach pomiarowych vcds widzi go pedal wcisniety 92% puszczony 15%.Jeszcze mam drugi problem odnosnie klimatronika na wyswietlaczu pokazuje odwrotnie czyli tak jak bylo w angliku lewa to pasazer a prawa kierowca
     
    Edytowano przez moderatora: 10-02 18
  5. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 186
    Docenione treści:
    436
    Miasto:
    łódzkie
    Czarna 2-pinowa wtyczka w czytnik immo przy stacyjce, sprawdź czy dobrze wpięta i czy nie zagiąłeś pinu, pod spodem jest jeszcze jedna cienka masa, co jeszcze ? niewiem czy zdejmowałeś całą kolumne z kierownicą czy porozbierałeś na części więc sam popatrz co mogłeś zrobić i ............ czy nie wymieniłeś sobie na żywca licznika ?
     
  6. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Zdjolem kierownice poduche taśmę z przelacznikami i odpiolem kostkę od blokady kolumny i wyjolem cala do tasmy ida dwie kostki do blokady kolumny jedna kostka i stacyjka jedna kostka agdzie ta masa z cienkim przewodem idzie koło jakiej kostki jeśli przy progu to jest przykrecona

    Przy stacyjce jest tylko jedna kostka
     
    Edytowano przez moderatora: 10-02 18
  7. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 186
    Docenione treści:
    436
    Miasto:
    łódzkie
    Są trzy
    a mówię o tej
    1.jpg
     
  8. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Kolego ja mam kluczyk wciskamy jak passat b6 bo to jest audi a4 b8
     
  9. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 186
    Docenione treści:
    436
    Miasto:
    łódzkie
    ups sorki
     
  10. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    A może się orientujesz co i jak
     
  11. sawik

    sawik Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    4-04 09
    Postów:
    660
    Docenione treści:
    20
    Miasto:
    pabianice
    sprawdz na kompie czy masz gdzieś cp !!!
    nie odpowiedziałeś czy zmieniłeś licznik ??
    wszystkie moduły są czyste ???
    klimatronik kodowałeś na europę ???
    wg kodowałeś wszystkie moduły na euro ???
     
  12. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    licznik jest angielski moduly drzwi zamienione miejscami panel klimatronika jest angielski tylko ramka zmieniona eu bledy sa tylko w klimie i isterownik silnika p1723 blokada rozrusznika a na fisie wyswietla advence key defactiwe ignition is on przekodowalem licznik i drzwi na eu a teraz spowrotem przekodowalem licznik na uk a co to znzczy cp czyzby komponent
     
  13. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    nikt nic ?
     
  14. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Sprawa wygląda tak po długim i zmudnym dniu chyba coś rozkminilem odnośnie stacyjki czyli po złożeniu samochodu była pruba odpalenia Ale oczywiście był blad czujnik sprzęgła (usterka)zacząłem to sprawdzać i po kilkukrotnym wciskaniu kluczyka Zapaliła się kontrolka kluczyka i blad blokada rozrusznika ze sterownika silnika.Wymieniłem pompę sprzęgła blad czujnika zniknął ale dalej samochód nie pali odpalilem przez zworke w przekaznikach (odpalil) więc tak sprawdziłem czy do stacyjki dochodzi zasilanie i masa jest ok ale przy wciśnięciu na start nie wychodzi impuls ze stacyjki,wiec rozebralem srtacyjke niby ok przejście przez cewke jest i mikro włączniki działają to powinno być ok odlutowalem cewke żeby sprawdzić czy czsem z nią jest coś nie tak sprawdziłem miernikiem przejście jest wlutowalem ja poskladalem stacyjka podpiolem do samochodu a tu zonk brak zaplonu i jakiejkolwiek reakcji więc stacyjka do wymiany i co Wy na to mogło być przez stacyjke?
     
  15. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 186
    Docenione treści:
    436
    Miasto:
    łódzkie
    Ja niestety nie pomogę nie robiłem b8
     
  16. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    ok rozumiem ale dzieki za zainteresowanie tematem moze kolega Mazurek by sie wypowiedzial
     
  17. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Witam problem rozwiązany pompa sprzęgła była przyczyną autko pali
     
  18. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  19. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    795
    Docenione treści:
    38
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Kolega mazurek lubi dać szansę innym .
     

Poleć tę stronę