1. Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Mazda 6 po lifcie, zaczynam rozkręcać

Dyskusja w 'W trakcie przekładki' rozpoczęta przez użytkownika irtyko, 25-06 12.

  1. irtyko

    irtyko Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-03 12
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podlaskie
    Witam!
    Przerabiam sobie mazde 6 2006r po lifcie, wczoraj wymieniłem prawe drzwi (stare były pobite) i od razu zwróciłem uwagę na silniczek szyb
    28. Silniczki szyb
    zapewne z każdym dniem będzie przybywać pytań ale na dziś mam trzy ;p

    po co wymieniać w/w silniczek ?
    mam fotele europejskie, ale chcę zostawić te z GB, wtedy wymieniam tylko podstawę ?
    i 17. Tunel środkowy,
    ten element koniecznie do wymiany ? podobno sam tunel może zostać, jak z tym jest ?
    dzieki i pozdrawiam


    ps:
    "nie trzeba silnikow szyb
    nie trzeba przepinowywac panelu szyb , wrecz musi byc europa
    "
    juz jedna odp mam ;p
     
  2. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  3. Soldier13

    Soldier13 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    15-04 12
    Postów:
    150
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Czajków k.Kalisz
    jest taki dział, w trakcie przekładki, tam chyba powinieneś przenieś swój temat, poproś administratora żeby to teraz zrobił :) powodzenia, będę obserwował temat :)
     
  4. JARO

    JARO Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    29-05 09
    Postów:
    3 893
    Docenione treści:
    274
    Miasto:
    Wadowice

    musisz miec zaslepki na sróby
     
  5. irtyko

    irtyko Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-03 12
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podlaskie
    "soldier13" być może masz rację :) jesli któryś z moderatorów tu wejdzie z pewnością przeniesie temat:)
    samochód przekladam po pracy 2-3 h dziennie mam na to, dziś np: wykręciłem fotele i kanapę, więc może to trochę potrwać ;p ale robię zdjęcia więc mogę się podzielić nimi
    rozumiem że podstawkę pod fotele L (kierowcy eropa) trzeba zmienić bo zmienia się wykładzinę ?
    i druga sprawa, fotel pasażera (lewy angol) ma dźwignię do pochylania oparcia, a fotel prawy (kierowca angol) ma pokrętło od oparcia , co z tym ? czy to już zostanie jeśli zostawię fotele angielskie ?

    ---------- Dodano 27-06-2012 o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano 25-06-2012 o 22:01 ----------

    Witam!
    Powoli kręcę auto, wczoraj nie miałem czasu ale dziś zdemontowałem deskę , parę fotek niżej

    i mam pytanie
    w którym momencie wymieniać szybę ? bo zastanawiam się czy nie zrobić tego teraz jak wszystko jest rozbabrane
    i jaka to szyba ma być, bo są 3 rodzaje tak ?
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    jeśli czas pozwoli to na sobotę planuję wymianę ściany grodziowej :)
     
  6. Soldier13

    Soldier13 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    15-04 12
    Postów:
    150
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Czajków k.Kalisz
    popraw linki do tych zdjęć, bo jakoś masakrycznie małe wyszły :p
     
  7. irtyko

    irtyko Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-03 12
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podlaskie
    wersję europejską przekładki mam jeszcze na karoserii nie rozebraną i nie widziałem jeszcze ściany grodziowej, ale na zdjęciu zaznaczyłem kolorem czerwonym jak przewiduję ciąć ścianę (oczywiście poczekam z tym aż rozbiorę przekładkę z europy), powiedzcie mia czy dobrze planuje to zrobić ;p :)
    [​IMG]
    By irtyko at 2012-07-01

    [​IMG]
    By irtyko at 2012-07-01
     
  8. JARO

    JARO Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    29-05 09
    Postów:
    3 893
    Docenione treści:
    274
    Miasto:
    Wadowice
    belke podszybia sostawiasz
    otwór od zasysu zaslepiasz wycinajac ten kawalek z EU pasuje idealnie w tloczescia
    reszta sciany ja osobiscie wymieniam cala z nadkolami
     
  9. irtyko

    irtyko Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-03 12
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podlaskie
    Witam!
    miałem małą przerwę w pracach przy mazdzie, dziś walczyłem ze ścianą grodziową EU, mam cały przód europy więc muszę wycinać ścianę i z GB i z EU , i mam z tym mały problem, najpierw tnę po podłodze, i teraz zastanawiam się jak odciąć przy tych nadkolach ? w samym rogu ?czy tak 3cm wcześniej po rancie ?
    i druga sprawa góra pod belką podszybia ? jak tam ciąć ?
    no i cała ścianka jest osadzona na podłużnicach, w tym miejscu trzyma się na klej ??
    z góry dzięki za odpowiedź :)
     
  10. JARO

    JARO Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    29-05 09
    Postów:
    3 893
    Docenione treści:
    274
    Miasto:
    Wadowice
    zadzwon to wytlumacze , zebys tego nie spieprzyl
     
  11. irtyko

    irtyko Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-03 12
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podlaskie
    mam już podmienione maglownice, i będę wkładał ścianę grodziową, ale zastanawia mnie jeszcze to czy pompa abs zostaje na miejscu ? bo tam serwo teraz pójdzie więc nie wiem czy nie będzie przeszkadzać
     
  12. JARO

    JARO Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    29-05 09
    Postów:
    3 893
    Docenione treści:
    274
    Miasto:
    Wadowice
    zostaje
     
  13. irtyko

    irtyko Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-03 12
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podlaskie
    jeśli szyba czołowa nie ma pod lusterkiem elektroniki to jest bez sensora?
     
  14. JARO

    JARO Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    29-05 09
    Postów:
    3 893
    Docenione treści:
    274
    Miasto:
    Wadowice
    tak
     
  15. irtyko

    irtyko Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-03 12
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podlaskie
    a taki czujnik w prawym rogu na desce rozdzielczej pod szybą to co to jest ?
     
  16. JARO

    JARO Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    29-05 09
    Postów:
    3 893
    Docenione treści:
    274
    Miasto:
    Wadowice
    czujnik naslonecznienia do climatronika

    PS. trudno ci bedzie to autko zrobic z tego co czytam
     
  17. irtyko

    irtyko Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-03 12
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podlaskie
    Witam!
    miałem trochę przerwy w pracach przy mazdzie, ale już wróciłem i robię, ścianka wstawiona, już pedały, nagrzewnica itp wstawione, belka przykręcona, wszystko idzie łatwo, ponieważ wczesniej robiłem zdjęcia przy rozbiórce europy to teraz w odwrotnej kolejności lecę, mam tylko problem z komputerem, nie wiem jak go zamontować , wiem że potrzebne są te dwie podstawki do których się go przykręca, ale nigdy wczesniej tego nei widziałem i nie bardzo wiem jak to sklepac, domyślam się że to idzie na ten element w lewym rogu ? tak jak na zdjęciu ?http://www.picshot.pl/public/view/full/208012[​IMG]
     
  18. JARO

    JARO Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    29-05 09
    Postów:
    3 893
    Docenione treści:
    274
    Miasto:
    Wadowice
    na ten fragment ,wchodzi jeszcze jedna blacha do której jest przykrecany komp

    mam takie mocowanie jak by coś
     
  19. irtyko

    irtyko Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-03 12
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podlaskie
    to taka metalowa ramka ? później wrzucę fotkę tego co ja mam
     
  20. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 169
    Docenione treści:
    435
    Miasto:
    łódzkie
    powinienes miec takie mocowanie jak niebedziesz miał to wymyśl coś innego
     

    Załączone pliki:

  21. irtyko

    irtyko Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-03 12
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podlaskie
    a to takiego nie mam, staram się zrobić oryginał więc blaszka musi być oryginalna :p , nawet ściana grodziowa jest pomalowana jak jak oryginał ;p
    ale po za blaszką mam jeszcze jeden problem, składając auto wywaliłem wiązki angielskie i wstawiłem te z europy (chodzi o dwie wiązki w środku) i problem jest taki że brakuje mi jednego dużego szarego gniazda
    (z lewej strony, nad małymi bezpiecznikami), a wtyczka jest, byłem z deczka skołowany bo na zdjęciach które robiłem wszystko było, a że wiązkę europejską z silnika wywiozłem zaraz po wymontowaniu ;p nie mogłem dojść co i jak.
    Co teraz powinienem zrobić ? montować wiązkę europejską z silnika ? czy montować w środku wiązkę angielską ?
    A i linki od biegów po lifcie się wymienia ?
    Pozdrawiam
     
  22. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:

    666
    Miasto:
    Internet

Poleć tę stronę