1. Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

citroen xsara picasso

Dyskusja w 'CITROEN' rozpoczęta przez użytkownika irektwa, 15-06 09.

  1. irektwa

    irektwa Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-06 09
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Wadowice
    co jest potrzebne do przelozenia xsary picasso 2000 rok,1.8 benzyna,klima manualna.za info dziekuje i pozdrawiam
     
  2. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  3. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 222
    Docenione treści:
    451
    Miasto:
    łódzkie
    Potrzebujesz:
    deska z rurą
    dzwignia zmiany biegów (można angielską przegiąć)
    schowek pasażera z klapą
    dolna obudowe kol.kier
    pedały gazu,hamulca,sprzęgła
    dywan przedni
    ręczny +osłona
    obudowa bsi
    przekładnia kierownicza
    przewody wspomagania
    i w zależnosci czy masz sprzęgło hydrauliczne czy na linke to lika lub pompka sprzegła
    wzmocnienie serwa na sciane grodziową
    lusterka
    lampy przednie
    mechanizmy podnoszenia szyb przód
     
  4. Marlena

    Marlena Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    5-03 09
    Postów:
    1 433
    Docenione treści:
    80
    Miasto:
    Rawa Mazowiecka
    Adres strony:
  5. irektwa

    irektwa Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-06 09
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Wadowice
    Dzieki za odpowiedzi a nie wiesz moze co z nagrzewnica?

    ** Dodano: 16-06-2009, 19:09 **
    a jesli chodzi o węze od wspomagania to musza byc nowe czy jest moze szansa przerobic angielskie? bo znalazlem komplet ale bez wezy i mechanizmow szyb i nie wiem czy warto.pozdrawiam i dzieki
     
  6. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 222
    Docenione treści:
    451
    Miasto:
    łódzkie
    Nagrzwnica zostaje, nie ruszasz jej przy przekładce,węże wspomagania raczej kup drugie,chyba że masz zaciskarke do zarabiania węży wysokociśnieniowych to możesz je przerobić, tyle że musisz je dokładnie równo umieścić bo miejca na pomyłke nie ma,jeśli robisz auto dla siebie i godzisz sie na skróty to mechanizmy szyb też możesz zostawić i nie przerabiać instalacji w drzwiach po prostu kierowca nie bedzie miał automatyki opuszczania i podnoszenia,nie bedziesz też musiał wydłubywać z lewego lusterka czujnika temperatury,pamiętaj o opuszczenia o 4 cm serwa hamulca
    tu znajdziesz muj opis http://forum.angliki.info/xsara-picasso-2002-instalacja-elektryczna-vt356.htm
    http://forum.angliki.info/lista-czesci-citroen-xsara-picasso-vt57.htm

    ** Dodano: 20-06-2009, 02:18 **
    daje Ci fotki jak wyglada obudowa BSI (nie osi)
    w zaleznosci od wyposazenia
    11 mały komp (mam taki na zbyciu)
    10 duży
    12 anglik

    ** Dodano: 20-06-2009, 02:20 **
    a tak masz teraz
     

    Załączone pliki:

  7. guzik0802

    guzik0802 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-08 09
    Postów:
    724
    Docenione treści:
    15
    Miasto:
    OSTROW WLKP
    a lusterka w picasso sa do wymiany czy nie (chodzi mi tylko o widocznosc czy da sie je ustawic) bo np. w 307 nie wymienialem lusterek. jestem w trakcie kupowania przekladki do picasso i chce zeby wszystko bylo w komplecie. i jeszcze pytanie odnosnie mechanizmow szyb, roznica jest tyko w tym ze kierowcy ma funkcje auto? a co z zamkami zostaja czy sa do wymiany.
     
  8. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 222
    Docenione treści:
    451
    Miasto:
    łódzkie
    w prawym mało bedziesz widział,w zasadzie do wymiany,z mechanizmami szyb tak jak napisałes,zamki zostaja,żeby było po europejsku to zamieniasz wiazki w drzwiach silniczki wymieniasz na europe i przenosisz czujnik temperatury zewnetrznej z lewego do prawego lusterka
     
  9. guzik0802

    guzik0802 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-08 09
    Postów:
    724
    Docenione treści:
    15
    Miasto:
    OSTROW WLKP
    rys00 serdeczne dzieki za info.
     
  10. ZyZy

    ZyZy Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    9-05 10
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam, moglby ktos wrzucic zdjecie gniazda i wtyczki lewego lusterka? bo mam u siebie niepasujace do siebie [niepodlaczone bylo] i nie wiem ktore teraz kable z ktorymi laczyc zeby cykalo..
     
  11. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 222
    Docenione treści:
    451
    Miasto:
    łódzkie
  12. ZyZy

    ZyZy Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    9-05 10
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    masz racje, tylko problem polega na tym ze cos mam pokrecone, bo angol kupiony juz po przekladce a lustra nie chodzą.. nie wiem o co chodzi bo.. mam lewe lusterko takie dokladnie jak w linku dales tylko że angielskie, taka sama wtyczka (7 przewodów) a w drzwiach mam instalacje z dużym białym gniazdem (5 przewodów) wiec nie zepne tego. Nie wiem czy to lusterko jest nie z tego auta, czy instalacja jest przelozona a lustra zostawione, czy moze nie przelozona instalacja w drzwiach? Dlatego chcialem zobaczyc na zdjeciu jak powinno to wygladac poprawnie, ile przewodow itp. wtedy dojde do tego co mam pomotane

    Wydaje mi sie ze instalacja jest przelozona a lusterko zostalo angielskie, bo prawe mam prawdopodobnie EU bo wszystko w nim widac no instalacja z drzwi zgadza sie z instalacją z lusterka i jest ladnie spięte.. ALE PEWNOSCI NIE MAM

    PozdroOo..
     
  13. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 222
    Docenione treści:
    451
    Miasto:
    łódzkie
    zamienił wiązki drzwiowe i dlatego masz w lewym 5 pinow a zostawił lusterko 7 pinow bo najprawdopodobniej nie wyjął z niego czujnika temperatury zerknij od spodu zobaczysz małą czarna kulke,dla pewnosci sprawdź czy masz modł przy silniczku szyb w lewych drzwiach duży biały a w prawych mały czarny,odkrec lewe lusterko i podepnij pod kostke prawą czy działa być może masz walniete mechanizmy w lusterku,
     
  14. ZyZy

    ZyZy Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    9-05 10
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jest tak jak przypuszczałem, czyli mam prawe lusterko europejskie a lewe zostawione angielskie, bo w obu są czujniki temperatury no i 7 przewodów.. wiązki w drzwiach tak jak mówisz- przełożone więc prawe działa jak należy, a w lewym podłącze tylko na krótko sterowanie i powinno cykać.. widzisz dlatego odrazu chciałem zdjęcie żeby to lewe tak właśnie podłączyć, bo wydaje mi się że kable nie są numerowane.

    jeszcze to zdjęcie musze zdobyć albo info który kabel z którym łączyć i będę działał.. dzięki za pomoc Rysiek!
     
  15. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 222
    Docenione treści:
    451
    Miasto:
    łódzkie
    jak działa prawe to podłacz tak jak masz w kostkach prawych,nie podłanczaj tylko termometra z lewego 2 czarne kabelki
     
  16. ZyZy

    ZyZy Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    9-05 10
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    a reszta przewodów tak samo jak w prawym?
     
  17. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 222
    Docenione treści:
    451
    Miasto:
    łódzkie
    tak
     
  18. ZyZy

    ZyZy Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    9-05 10
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    podłączyłem, co prawda inne kolory przewodów w prawej a inne w lewej wiązce miałem ale po kilku kombinacjach podłączyłem poprawnie.. jedyny mankament to, to że w pozycji regulacji prawego lusterka mam lewe a w lewego prawe, ale z tego co mi wiadomo musiałbym wymienić silniczki żeby to poprawnie działało, a tak bardzo nie zamierzam się angażować w to auto więc zostanie jak jest

    Jeszcze tylko klime ogarne i będzie dobrze..
     
  19. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 222
    Docenione treści:
    451
    Miasto:
    łódzkie
    zamiana pinow w przełączniku
     
  20. ZyZy

    ZyZy Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    9-05 10
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    zobacze.. w wolnej chwili może przełoże. Widzę ze dobrze jesteś zorientowany w Xsarach to może będziesz w stanie mi pomóc z klimą, mam taki problem że włączam klime, lampka się zapala a sprężarka nie odpala, żadnego obciążenia silnika nie słychać.. NIC Szukałem bezpiecznika od klimy, nie mogę znaleźć, w ogóle jakbym miał inną kasetę z bezpiecznikami, nie wiem.. totalna porażka : \
     
  21. rys00

    rys00 Zaufany warsztat

    Offline
    Dołączył:
    20-03 09
    Postów:
    3 222
    Docenione treści:
    451
    Miasto:
    łódzkie
    a ciśnienie jest odpowiednie w układzie ?
    klima manualna czy klimatrobik ?
     
  22. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:

    666
    Miasto:
    Internet

Poleć tę stronę